Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orange_24

Zakupy w internecie to bezpieczne tranzakcje?

Polecane posty

Gość orange_24

Witam,.. Chcę poruszyć temat dotyczący zakupów w intenecie. Czy myślicie,że to bezpieczne zakupy? czy łatwo czy trudno wpaść w sidła oszustów i naciągaczy? dlaczego polakom tak trudno przyznać się chociażby w takim serwisie jak www.oszust.org do tego że zostali kiedyś oszukani?... jakie jest wasze zdanie na ten temat. Bo uważam, że Polacy są strasznie zadufani w sobie i niechcą okazywać swoich słabości a zwłaszcza kiedy stracili na tym np.pieniądze...

Gość nieładnie tak
nieładnie tak skrycie reklamować serwis :P i orty macie

Gość orange_24
zadaje pytanie... to nie reklama... bo ciekawi mnie dlaczego polakom tak trudno przynać sie do popełnianych błędów, a zwłaszcza facetom...

Gość orange_24
a orty swoją drogą bo dysleksje macie :)

Gość green_kitten
ja zostalam oszukana na allegro niedawno :( przez osobe majaca pozytywne komentarze...

Gość orange_24
a jak to się stało?

Gość orange_24
czy myślisz że możesz pomóc innym ?

Gość nieładnie tak
orange_24 - "a orty swoją drogą bo dysleksje macie" dziwne, bo napisane przez admina w/w strony 🖐️ rozumiem, że admin ma w d... profesjonalizm i wiarygodność ;) swoją drogą, inicjatywa nawet, nawet, choć ryzyko psucia opinii konkurencji spore (i w necie nagminne) ja zaczynam walkę z takim jednym 😡 oszustem, jaja bym urwała i powiesiła na kiju 😠

Gość green_kitten
wylicytowalam jedna rzecz ponad 3 tyg temu,zaplacilam...i nie otrzymalam przesylki do dzis...zglosilam sprawe na allegro,ale juz czuje ze bede czekac w nieskonczonosc,zanim oddadza mi pieniadze :( jeszcze najbardziej wkurza mnie sprzedawca,w zywe oczy klamie juz od 3 tygodnie i wszystkiego sie wypiera :(

Gość green_kitten
wylicytowalam jedna rzecz ponad 3 tyg temu,zaplacilam...i nie otrzymalam przesylki do dzis...zglosilam sprawe na allegro,ale juz czuje ze bede czekac w nieskonczonosc,zanim oddadza mi pieniadze :( jeszcze najbardziej wkurza mnie sprzedawca,w zywe oczy klamie juz od 3 tygodnie i wszystkiego sie wypiera :(

Gość green_kitten

Gość green_kitten
oj,sorry,za duzo powtorzen :)

Gość orange_24
Mogę jedynie jeszcze raz przeprosić za błędy - poproszę żonę aby przejrzała forum czy nic tam nie ma...

Gość orange_24
Mamy pewne doświadczenie w szukaniu i blokowaniu oszustów zawsze możemy pomóc... (opis na forum którego nie reklamujemy www.oszust.org) ;) Cel mamy szczytny ale naszym zamiarem nie jest szykanowanie kogokolwiek ponieważ każdy przypadek oszustwa musi zostac przez użytkownika zgłaszającego ten przypadek udowodniony (linki, skany i inne)

Gość orange_24
podbijam, podbijam nie zapominajcie o temacie...

Gość nieładnie tak
orange_24 - co znaczy "mamy doświadczenie"? i czy te skany czy linki (np. do sklepów) nie niosą za sobą ujawniania danych osobowych? tj. przesyłając screen z transakcji - zazwyczaj są tam dane osoby kupującej (nie mowie o allegro), a jesli zostana sztucznie uniewidocznione, oskarzenie przestanie byc transparentne (ze pozwole sobie uzyc tego modnego ostatnio slowa) :)

Gość green_kitten
dziekuje za pomoc,ale njapierw chce rozwiazac te sprawe z allegro..moze ktos z was mial podobna sytuacje?

Gość nieładnie tak
i, a propos tematu, przypomniec należy o prawach konsumenta oraz o federacji konsumentow, ktora niekiedy (nie zawsze!) moze znaczaca wplynac na pozytywny dla poszkodowanego obrot spraw

Gość nieładnie tak
green_kitten - jestes na 100% pewna ze zawinil sprzedawca a nie dostarczyciel przesylki? mozesz wyegzekwowac okazanie dowodu nadania paczki? co z policja?

Gość orange_24
green_kitten Właśnie od tego jesteśmy i możemy pomóc... jeśli chcesz... Mamy doświadczenie tzn. natkęliśmy się na kilka przypadków oszustw na allegro i eBay. Doprowadziliśmy do blokady konta, a w zasadzie kont nieuczciwych sprzedawców i doprowadzamy właśnie sprawy do końca tzn. do sądu.

Gość nieładnie tak
orange_24 - "Właśnie od tego jesteśmy i możemy pomóc... jeśli chcesz..." czy pytaniem retorycznym bedzie "za ile?" :classic_cool:

Gość green_kitten
nileadnie tak- niestety,sprzedawca odpisuje z duzym opoznieniem na maile i nie podaje ani dowodu nadania ani nawet nie chcial napisac,kiedy rzekomo paczke wyslal..poza tym,zaplacilam za priorytet,a on mi napisal,ze wyslal zwyklym listem,po to tylko,zeby sprawa mnie wyszlo tak szybko na jaw...napisalam juz w tej sprawie do serwisu allegro i oni wyslali do niego jakiegos maila,poza tym kazali mi sie z nim jeszcze kontaktowac,jesli w ciagu tygodnia sie nie wyjasni,zloze doniesienie o przestepstwie

Gość orange_24
Dowodu muszą być jawne. Nie mówię tu o zamazywaniu czegokolwiek. Sklepy internetowe mają to do siebie, że większość spraw załatwianych jest mailem. Zrzut maila wystarczy. Dowodem jest jego źródło które świadczy o ip komputerów a co za tym idzie uwierzytelnia takie zdarzenie. Mamy w naszym gronie osoby typu prawnik, przedstawiciel wspomnianej przez ciebie federacji jak również hakerów. Nie możemy jedynie dogadać się z Allegro i eBay aby wydelegowali swoich przedstawicieli. może to dla nich narazie niewielki serwis...

Gość nieładnie tak
orange_24 - ja wam zycze powodzenia, choc mam pewne zastrzezenia, ale rozumiem, nie wtracam sie i tak dalej. moze komus sie przydacie :) green kitten - polecam korespondencje papierowa, i dokop naciagaczowi 😠

Gość orange_24
green_kietten Procedury Allegro są ... hum... krótko mówiąc opieszałe... dają szansę nieuczciwym... przy mniejszych kwotach do 500zł i złożonym doniesieniu o przestępstwie na policje możesz odzyskać pieniądze...

Gość orange_24
Na zakonczenie "nie ładnie tak" zapraszam do nas ponieważ każde uwagi są dla nas istotne. Człowiek uczy się na błędach a my dopiero zaczynamy...

Gość green_kitten
tak wiem,nie zaplacilam zbyt duzo,ale zalezy mi na tym,by juz nikogo nie oszukal...dlatego zrobie wszystko,co trzeba w tej sprawie ... nieladnie tak- trzymaj kciuki :)

Gość orange_24
nie doczytałem... heh www.oszust.org jest serwisem bezprofitów... nie pobieramy żadnych opłat. Mamy tylko nadzieję w przyszłości na zebranie funduszy z reklam na serwer i tylko tyle... Pozdrawiam

Gość nieładnie tak
green_kitten - trzymam, trzymam :). mój "sklep" [:O ] to już nie pierwszy raz oszukuje, z tego co czytam. i, co wiecej, wstydem dla mnie jest reklamowanie takowego przez wiarygodny serwis (banner na serwisie zwiazanym z tematyka)! heh www.oszust.org jest serwisem bezprofitów... nie pobieramy żadnych opłat - to miło :). praca dla idei, rzadkie dzisiaj Mamy tylko nadzieję w przyszłości na zebranie funduszy z reklam na serwer i tylko tyle... - to rozumie samo przez się :), zresztą, jeśli macie tak zwane pojęcie, to zapłacicie nie tylko za serwer. a nuż, rozrośnie się to i będzie ciężkim działem wymierzonym przeciw nieuczciwym sprzedawcom? oby

Gość orange_24
nie ładnie tak - dzięki jeśli masz dla nas uwagi jak wspomniałem zapraszam, a musiałem teraz napisać bo chce obserwować wątek, włączyłem sobie powiadamianie mailem ... pozdrawiam was