Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jowi111

grzybica w ciąży-domowe sposob

Polecane posty

Gość Jowi111

Czesc dzieczyny mam taki prblem jestem w piateym miesiacu ciązy. i mam starszne pieczenie i swedzenie podejrzewam ze to grzybica.umowilam sie na wizyte ale dopiero na piatek.znacie jakies domowe sposoby jak mozna to podleczyc?? Słysząłam ze mozna smarowac kefirem lub maslanka? cos o czosnu tez slyszałam powiedzcie mi czy lepiej czesto to przemywac czy lepiej nie. czy lepiej wietrzyc?? przepraszam za dosc intymne pytanie.ale mam to pierwszy raz w zyciu i neiw iem co robic.

Gość czosnku raczej nieużyłabym
ale jogurt naturalny tak

ja bym sie sama nie leczyla. grzybica w ciazy to zaden wstyd, co druga ciezarna to ma. idz do lekarza po globulki i po klopocie.

Nie lecz się tak, to nie prawda odczekaj.....chociaż z tym jogurtem to coś słyszałam (ale ja bym nie brała tego poważnie) Są leki które nie szkodzą maleństwu..... A mogłabyś zadzwonić, podpytać lekarza, albo pójść do apteki może jakieś zioła, czy coś do podmywania jakiś albothyl czy coś..... A poza jedz dużo kefirów i pij dużo wody aby to wypłukiwać.... Do piątku nie tak długo.....

Gość Jowi111
dzieki dziewczyny. mam jakis lek ziołowy do podmywania azucalen sie nazywa.ale wydaje mi sie ze to nie pomaga nie wiem czy to grzebica bo upławów nie mam zadnych tylko swedzi i troche szczypie. oczywiscie ze do lekazra pojde nie chce tego sama leczyc tylko chciałam zmniejszyc dolegliwosci. słysząłm ze wlasnie ulge daje ten jogurt czy kefir. jak sie wykape to jest ok. a gdzies znowu słysząłm ze nie nalezy czseto sie kapac bo zamija to wlasne bakterie skory czy cos takiego. dziekie wielkie jesczze raz

Gość Jowi111
Nie chce eksperymentowac. dlatego własnie was pytam nie chce brac na wlasna odpiwedzialnosc jakis lekow czy cos takiego pytam dlatego o ten jogurt ze trzeba okłady robic z niego co kolka godzin. nie wiem czy to pomaga. no ale raczej nie zaszkodzi. tym bardziej dziecku!! Pytam o jakies domowe sposoby zeby zmnijszyc dolegliwosci i wytrzymac do piatku. Pytam czy raczej wietrzyc podmywac czy raczej nie. O takei rzeczy mi chodzi :)

Gość telenowela argentynska
kiedys uzylam jogurtu wziełam strzykawke i wstrzyknelam wiadomo gdzie :) polezalam chwile na plecach,pozniej wiadomo ze to wycieknie :O ale juz za 1 razem poczulam wyrazna poprawe po 2 zastosowaniu calkiem mi przeszlo :) Jogurt malenstwu napewno nie zaszkodzi :)