Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata4

leczenie zaparć termometrem?!

Polecane posty

Gość agata4

ostatnio była u mnie koleżanka, która ma synka w wieku 4 lat.Rozmawialyśmy o zdrowiu mi o moich kłopotach trawiennych.Ona powiedziła mi tak: "Mój Kubuś miał ostatnio straszne zaparcia ale naszczęście udało mi się je zwalczyć termometrem"O co w tym chodzi?Czym jest leczenie zaparć termometrem ?Nie mam dzieci więc nie wiem

chyba chodziło o to ze wkładała termometr do odbytu dziecka i w tedy kupa zaczyna wychodzić..chyba o to jej chodziło ..ale nie popieram takowej metody !

Gość aaaaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbbb
Wkłada mu do pupy termometr gdy ma zatwardzenie,działa ale co z tego jak przez takie metody dzieci nie potrafia sie same załatwić?!Co za problem dać dziecku zioła lub herbatki na trawienie?

Gość gruchaaa
może chodzi o odgazowywanie? tak robiła moja bratowa córeczce gdy ta miaął 3 miesiące, kolki i probloemy z brzuszkiem i kupkami. wsadzałą końcówke termometru do pupci (oczywiście delikatnei i nie za głęboko!!) i kupka zaraz wychodziła

Gość brumka
O rany, to stary inwazyjny sposób, słyszałam, ze tak się czasem robi niemowlakom, ale o 4 latku nie słyszałam. I się dziwię. Lepiej zadbać o odpowiednią dietę, podawać otręby i suszone śliwki (np Gerbera), jogurty i dużo pić. A jeżeli do dalej problem to udac się do specjalisty