Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorotta

Bardzo pilne - antybiotyk dla niemowlęcia - podawać czy szukać innego lekarza??

Polecane posty

Ja mam 5ml OSPAMOX-u plus jedna ampułka LAKCID-u - to wszystko dwa razy dziennie. Ale być może to ze względu na wagę dziecka (bo lekarstwa podaje się ze względu na wagę, a nie na wiek) - a mój Mały waży 10kg:D

Gość Dorotta
Tak, tak faktycznie pytała o wagę; moja waży 7,5kg dostała dawkę 2,5ml co 8 godzin a lakcid tak jak pisałam 2x0,5kaps. Widzę, że jest miesiąc młodsza od Twojego synka :) Ja wiem, że lekarz wie najlepiej... ale ja też wiem co przechodziłam przez antybiotyki - też byłam leczona aż w końcu poważnie zachorowałam i nic już nie pomagało :( Wolałabym unikać jeśli tylko to możliwe.

Gość obronca jezyka polskiego
kurko i popatrz,nawet lekarzom zdarzają sie gafy....napisałas "dokrztałcac" ;-) przez rz :P

oj fakt! byk jak nic :D pewnie przez to ze w Polsce nie mieszkam i przesiakam obca kultura...:P

Gość AITECH
Witam Mam pytanie czy Lacidofil w kapsułkach trzeba też trzymać w lodówce czy nie koniecznie ? :)ja mam go w szafeczce w ciemnym miejscu Prosiłbym o szybką odpowiedź w tym temacie ... Pozdrowienia

Gość Pafi
Witam! Właśnie dostałam receptę dla mojego dziecka na antybiotyk Duomox, pediatra powiedział że działa skutecznie bo wprost na śluzówkę gardła i nosa. Czy ktoś to stosował u swojego dzecka?

Gość Szukać innego lekaża
i najlepiej obcokrajowca!

Gość literówka paskudna
* lekaRZa :P

Gość AgaSkonieczna
Moja doktor jeśłi przepisuje mi jakiś atybiotk dla córki, to zwkle Duomox. Efekty widać już po 2 dniach leczenia, ale z tego co sie orietuje to chyba minimalnie bierze się 5-6 dni. Ja osobiście polecam na takie właśnie infekcje gardłowe. Choć jeśli da sie uniknąc antybiotyku, to wiadomo, że lepiej..