Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaaaaaaaaaaaa

STOSUNEK PRZERYWANY I CIĄZA CZY TO MOZLIWE???!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość pocieszycielka
Ala super plemniki ma Twoj partner skoro przetrwaly do nastepnego cyklu... Bzdury pleciesz. Ja oczywiście nie polecam nikomu stosunku przerywanego jako metodę antykoncepcji, ale chciałam zaznaczyć że zajść w ciąże wcale nie tak łatwo- szczególnie kiedy swoje dni płodne oblicza się wg jakiego durnowatego kalendarza internetowego. Powtórze to co już ktoś napisał wcześniej- NIE zachodzi się w ciąże w czasie dni niepłodnych, więc nie pitulcie, że zaszłyście po skończeniu dni płodnych bo to niemożliwe. Po prostu nie umiecie obserwować swojego cyklu i źle wyliczyłyście "rzekome dni płodne". Od tego jest monitoring cyklu lub testy owulacyjne.

Gość zalamanaaaaaaaaaaaa
Dziewczyny wlasnie kupilam sobie test, za 6 dni mam miec coprawda okres ale nie czuje nic;/ a zawsze czulam... kupilam test ''KINDER test'' i tam niby napisane jest ze moge go zrobic w dniu spodziewmanego okresu lub po nim.. czy to koniecznosc?? jesli zrobie go dzis to wyjdzie zly wynik?? poradzcie cos dziewczynki:)

Gość jeśli dziś zrobisz test
to nei możesz mieć 100% gwarancji, że pokaże faktyczny stan

Gość zalamanaaaaaaaaaaaa
zrobilam test i wyszedl negatywny, ale zrobilam go 6 dni wczesniej.... i 6 dni po stosunku czy on pokazal mi prawde?

Gość przecież napisałam ci
że nie mozesz mieć pewności:O po co go robiłaś? żaden test tzw. sikany nie pokaże ci jak jest naprawdę 6 dni po stosunku, nie licz na to:O

Gość zalamanaaaaaaaaaaaa
czyli wzasadzie jestem w martwym punkcie tak?

możesz iść jutro zrobić badanie z krwi beta hcg

Gość zalamanaaaaaaaaaaaa
a ile sie czeka na wynik?

nawet tego samego dnia dostaniesz wynik zależy od laboratorium

Gość zalamanaaaaaaaaaaaa
i czy to kosztuje? i czy trzeba miec skierowanie? i ile kosztuje?

około 25-30zł i bez skierowania robisz to badanie

Gość zalamanaaaaaaaaaaaa
i czy to mi pokaze juz w 100%? nawet po 6 dniach od stosunku??

no jutro już będzie 7 dni, tak?

Gość marcysiek150
nie martw sie nic, na pewno nie jestes w ciazy, daje 100 % takie przypadki sa bardzo rzadkie , nie martw sie ,buzka

a z tego co mi wiadomo test z krwi beta hcg pokazuje faktyczny stan już 7 dni po stosunku

Gość zalamanaaaaaaaaaaaa
tak dokladnie tak jutro bedzie 7 dni...

Gość znaffczyni
Test zrób po 10 dniach nalepiej.. wczesniej nie bedzie wiarygodny

ja natomiast stosowałam metodę "stosunek przerywany" przez ponad 5 lat i nigdy mnie nie zawiódł;) natomiast to rzeczywiście był stosunek przerywany za każdym razem w naszym przypadku:)

Gość marcysiek150
przecież napisałam ci popieram, ja tez kilka lat na tym jade i jest ok:):)

Gość zalamanaaaaaaaaaaaa
uspokoilam sie troszke... myslle ze test jednak pokazal dobrze

Gość cukierasekk
taaa marcysiek zabezpiecza sie poprzez stosunek przerywany a na innym temacie - imion orginalnych dla dzieci szuka hahahahahahaha

Gość cukierasekk
stosunek przerywany najlepsza metoda planowania rodziny blehehe

Gość ale glupie pidy
te co jadna na przerywanym a nie wpadly to pewnie sa bezplodne ale jeszcze tego nei wiedza hehehehe

Nie nie sa bezplodne.....Ja z mezem stosowalismy stosunek przerywany przez 5lat i mamy dwoje planowanych dzieci,wiec dla nas to byla dobra forma zabezpieczenia,ale oczywiscie bylismy swiadomi,ze mozemy wpasc

Gość zalamanaaaaaaaaaaaa
dziewczyny wyluzujcie.... ja zawsze sie zabezpieczam teraz troche sie zapomnialam i kochalam sie bez zabezpieczenia.. jedni wpadaja drudzy nie... niektorzy staraja sie dlugo o dzieci nawet przy pelnym wytrysku... wiec naprawde zalezy to od organizmu...ja sie boje bo stalo sie to w moje plodne dni ale zrobilam test i jestem troche spokojniejsza

no widzisz i rozczaruję cię złotko, bo wtedy, gdy zapragnęliśmy zostać rodzicami, to zaszłam w ciążę i to OD RAZU, bo w pierwszym cyklu starań więc o bezpłodności nie ma mowy i podkreślam, że ja mówię tutaj o prawdziwym stosunku przerywanym, a nie o sytuacji niedoświadczonych nastolatków, którzy dopiero próbują z seksem i dumają po każdym stosunku czy w odpowiednim momencie udało się wyjść czy też nie:O i to prawda, że dziecko wcale nie jest tak łatwo zrobić

Gość taka jednaaaaaaaa
Nie przesadzajcie z tym stosunkiem przerywanym dla mnie to super antykoncepcja przez 10 lat ją stosowalam zaznacze ze jestem plodna bo jak chciałam to w ciaze zaszłam, ale wiem ze lekarze odradzają jako nisko skuteczną metode anty, mysle jednak ze ryzyko zajscia małe

Gość zalamanaaaaaaaaaaaa
tez tak uwazam.. no ale dla niektorych to odrazu czlowiek musi byc bezplodny... ludzie po huj sie wypowidacie jak takie bzdury gadacie? chyba z nudow zeby sie z ludzi ponabijac gratuluje rozumu :)

Gość ja tez czekam
ja tez kilka dni temu kochalam sie z chlopakiem stosujac metode stosunku przerywanego i tez zrobilam to w dni plodne... tak wiec tez czekam... ale ja sie za bardzo nie denerwuje bo jesli nawet zaszlabym w ciaze to oboje z chlopakiem bedziemy sie bardzo cieszyc :) zycze wszystkim powodzenia :)

Gość ja tez czekam
jestem bardzo ciekawa jak zakonczyla sie Twoja sytuacja zalamana... Dostalas okres??? Bo mi spoznia sie 4 dni... I niezadobrze sie czuje, ale moze to ta pogoda tak na mnie wplywa...