Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cherryangel

zaczerwienienia po depilacji woskiem

Polecane posty

No więc wydepilowałam swój wąsik plastrem z woskiem. Niestety zostało mi straszne zaczerwienienie ); no i zostawiłam tak jak jest. Posmarowałam się tylko olejkiem któryy usuwa wosk i na drugi dzień było jeszcze gorzej. Miałam wrażenie że nie usunęłam jednak do końca wosku. Zrobiłam peeling i pocierałam olejkiem. Wydawało mi się że troche wosku zeszło , ale później zaczerwienienie zrobiło się fioletowe i szorstkie. Aby je zakryć posmarowałam się podkładem , co okropnie szczypało ;( później zaczęło robić się mokre, i myślę że szorując wacikiem zdarłam sobie troche skóry i w dodatku nie usunęłam całego wosku. Wygląda to okropnie i w dodatku szczypie. Nie wiem co mam robić ! aż wstydzę się wyjść na ulicę. Błagam o pomoc. Może jakaś maść czy coś, albo dostałam uczulenia. Zastanawiałam się też czy może to liszaj .

Gość ppppp
podrażnienie...wosk usuniesz zwykłym olejem, błędem było zrobienie peelingu co podrażniło bardziej skórę i nałożenie podkładu co zatkało pory skóry... kup w aptece trybiotic chyba dobrze nazwe napisalam to masc z antybiotykiem, pomoże na taki stan, a jak masz wątpliwości to biegiem do dermatologa

Gość ppppp
a jak bedziesz miała takiepodrażnienia po depilacji to radzę zaopatrzyć się w krem po depilacji na bazie panthenolu, azulenu, zielonej herbatki bądź mięty które mają za zadanie złagodzić jaki zdezynfekować skórę;)