Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sperspirowana

Czy istnieja tansze zamienniki etiaxilu?

Polecane posty

Gość sperspirowana

Jak w temacie. Blagam, pomozcie. W aptekach mowia mi, ze nie. Pewnie za takie mowienie maja wycieczki na Karaiby..:/ pozdrawiam

Gość tak są
Są tańsze zamienniki. Jeden to DRICLOR ok. 38zł, nie jestem pewna pisowni. I na dniach ma wejść do aptek seria dezodorantów z firmy Iwostin i tam również będzie odpowiednik Etiaxilu, ceny jeszcze nie znam, ale będą tańsze. Jestem farmaceutą.

Gość sperspirowana
Dzieki! Sorry za te Karaiby, ale normalnie mnie juz szlag trafia w moim malym miasteczku..

Widziałam na stronie Iwostinu zapowiedź tych nowych kosmetyków. Ciekawe, jak będą działać.

Gość visanna
a antidral próbowałaś? na mnie działa, a kosztuje ok. 11 zł :)

Gość zgadzam sie antidral jest supe
r a kosztuje u mnie ok 13 zl

Gość princessaa
ODABAN. jest w srprayu. jest tanszy i duzo wydajniejszy. moja mama go uzywa dla proby i jest bardzo zadowolona. ja sie chyba w takim tez przestawie z etiaxilu skoro mozna zaoszczedziec. podobno uzywa sie go tak jak etiaxilu z tymze z czasem mozna juz tlyko raz na 2-3 tygodnie

Gość antidral kolo 13zł

Gość etiaxil jest najlepszy
poza tym wcale nie jest taki drogi, biorąc pod uwagę jego wydajność mi wystarcza na 3 miesiace, więc sobie przeliczcie albo chce sie miec efekty, albo kase w portfelu

Gość ddllddlldl
Mnie starczył na rok.

Gość jesli stosuje sie etiaxil wg z
alećen na ulotce, to pierwsze opakowanie (kiedy stosuje sie go częściej starcza na 3 - 4 miesiące) , kolejnego jeszcze nie miałam więc nie wiem natomiast tak mówiła pani w patece i tak mi się sprawdziło

Gość sperspirowana
kupilam antidral. Jak sie go stosuje? tak, jak etiaxil? na noc, a potem sie zmywa?

Gość sperspirowana
na opkowaniu jest normalnie napisane, zeby posmarowac, ale cos mi sie nie widzi uzywac tego jak zwyklego anty. Przeciez przezre mi pachy

Gość antidral tak
samo jak etiaxil , na noc i potem zmyc , polecam

Gość sperspirowana
dzieki, mam nadzieje, ze zadziala..czy efektu mozna sie spodziewac juz po pierwszym uzyciu? chlorek glinu paralizuje grucxzoly potowe?

Gość tak są
Jest jeszcze AQUASELIN z firmy Oceanic. Też tańszy. Antidral to nie do końca to samo, ale też obkurcza gruczoły potowe. Można go stosować częściej niż Etiaxil, to zależy od tego jak bardzo się pocisz. Pełny efekt działania będzie po kilku dniach. Antidral jest środkiem leczniczym i profilaktycznym przeciw nadmiernemu poceniu się, działającym przez obniżenie aktywności gruczołów potowych. Substancją czynną w preparacie jest chlorek glinu w stężeniu 10%, a zastosowane podłoże ułatwia jego wchłanianie oraz zapobiega podrażnieniom naskórka. Preparat jest bardzo prosty w użyciu dzięki zastosowaniu specjalnego opakowania (roll-on). Zapewnia ono równomierne rozprowadzenie roztworu na powierzchni skóry. Wskazania Antidral przeznaczony jest do stosowania zewnętrznego na okolice skóry nadmiernie pocące się tj. na stopy, dłonie i pachy. Przeciwwskazania Uszkodzenia naskórka. Sposób użycia Po umyciu i dokładnym osuszeniu skóry, unikając tarcia, należy codziennie rano smarować Antidralem miejsca pocące się. W przypadku mniej intensywnego pocenia się wskazane jest stosowanie preparatu co drugi lub trzeci dzień. W czasie leczenia jak i po jego bezpośrednim zakończeniu nie wolno usuwać owłosienia przez golenie lub depilację. W przypadku pojawienia się pieczenia, świądu lub rumienia okolic leczonych, należy przerwać terapię. Ponowne stosowanie Antidralu rozpocząć można po całkowitym ustąpieniu wymienionych objawów ubocznych. Uwaga W czasie korzystania z preparatu Antidral należy po każdorazowym użyciu dokładnie dokręcić nakrętkę. Preparat przechowywać w pozycji pionowej.

Gość nie przepłacaj
Apers - skład ten sam :)

Gość gość
bloker ziaji