Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczy zielone

Jak malowac takie oczy - foto

Polecane posty

Gość Energiczna 30 latka
Co Ty - ładne...takie mroczne :) Moja rada - gęsty ciemnofioltowy cień, szarość, czerń...czarne kreski wokół... ale ja mam specyficzny gust :P

Gość oczy zielone
tu akurat jest makijaż, podoba mi sie efekt przydymionych oczu,a le kurde nie wiem jak się za to zabrać:( a oczy mam zielone a cała reszta ciemna, tzn. śniada cera i czarne włosy, a oczy psują mi efekt :(

Gość oczy zielone
a czarne kreski odpadają wokół oczu - są głeboko osadzone i dlatego wydają się małe, najwyżej mogę kreską zaznaczyć zewnętrzny kacik oczu, inaczej optycznie zmniejsza się jeszcze bardziej, do tego często mruże oczy:O jak malować górną powiekę? ciemniejszy cień po wewnętrznej czy zewnętrznej stronie powieki? no help

Gość Energiczna 30 latka
No jest, delikatny :) ale mało widać. Mi taki efekt wychodzi, jak się ciemnografitowy cień już osypuje :P zazdroszczę koloru :D

Gość oczy zielone
może ktoś zna adres stronki jak malować małe i wypukłe oczy jak u ropuchy:( i jak się malować aby uzyskac ten pieprzony ekekt przydymionych oczu :( no pomózcie bo mam rande wu a upływajacy czas działa na moja niekorzysć :(

Gość upupupuup

Gość Makumbaska.
Z zawodu kosmetyczka takze z doswiadczenia wiem, ze efekt przydymionych oczu musi byc wykonywany za pomoca bardzo ciemnego cienia (czarny, grafitowy, ciemno zielony itp tylko bardzo ciemny). Dobrze jakbys tez miala o ton jasniejszy, taki szarawy i pomalowala nim cala powieke zanim nalozysz ten bardzo ciemny w zewnetrzne kaciki oczu i pedzelkiem 'rozciagnij' cien do wewnatrz. Pamietaj o kresce (czarnej) lub eye linerze na gornej powiece - bez tego nie ma porzadnych smokey eyes. Mozesz tez podkreslic dolna powieke czarnym cieniem, tylko cieniutko, zeby nie bylo efektu gotyckiego. Duzo tuszu na koniec, dwie warstwy. Twarz musi byc nienaganna do takiego makijazu oczy, wiec pamietaj o dobrym pokryciu niedoskonalosci itd, i nie przesadzaj z blyszczykiem czy rozem - skup sie na oczach. Powodzenia!

Gość makumbaska.
i ladne te oczy, nie jak u zaby :)

Gość oczy zielone
może to dziwne ale ja mam kompleks na punkcie oczu - paskudna są i już:( ja takich nie chcę, ale co robić, muszę się zaakceptować taką jaką jestem :( innego wyjścia nie mam

Gość Kasia87
masz kompleksy? nieuzasadnione! masz bardzo ladne duze oczy! piekna zielona teczowka! moje tez sa zielone, niestety nie tak ladne jak twoje :-/ pozdrawiam