Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość redpointt

Nie dostałam się na studia

Polecane posty

Gość redpointt

Smutno mi. Miałam trochę nadziei, a tu taka przykra niespodzianka. Ech... najwyżej pójdę na zaoczne :((((

Na jaki kierunek chciałaś się dostać?

ja nie składałam nawet na dzienne:) muszę iść do pracy, a zawsze mi sie marzyły dzienne:) ale zaoczne nie są złe, lepiej przygotują do życia:) będzie dobrze🌼

Gość storczykowa
poczekaj na liste rezerwową,moze z drugiego rzutu sie uda.

Dostaniesz się pewnie z listy rezerwowych, bo w końcu prawie każdy składa na ok. 3 uczelnie, zatem dwa miejsca się zwalniają... Niektórzy pójdą na lepsze i zwolnią tym ze słabyszym wynikiem miejsce ;)

Gość redpointt
Matura poszła mi tak średnio na jeża. Chociaż wydawało mi się, że nie najgorzej.... Składałam na bibliotekoznawstwo i informacja naukową na UJ. W zeszłym roku jak sprawdzałam listy na tym kierunku to nie trzeba było mieć dużo punktów..... Teraz sobie myślę, że chyba mnie pogięło, żeby tam się rejestrować. Na starcie byłam i jestem przegrana. Tendera mnie się też własnie dzienne marzyły. Ja już pracuję. I chyba będę dalej pracować, bo coś czuje, że mnie zaoczne czekają.

Gość redpointt
Dzięki za miłe słowa. Kurcze, dobił mnie ten przykry fakt, a byłam na niego przygotowana.

Gość eeeeeeeee
bibliotekoznawstwo, dobrze że się nie dostałaś. BEZNADZIEJNE TE STUDIA !

Gość eeeeeeeee
a i jescze jedno juz po pół roku można się przenieść z zaocznych na studia dzienne. Trzeba mieć dobrą średnią i nie ma problemu

Gość rokietka
a nie skladalas na inne uczelnie oprocz UJ? trzeba bylo sie ubezpieczyc nsa wszelki wypadek gdybys tam sie nie dostala bo w koncu n UJ to ciezko sie dostac

ale jeszcze jest nadzieja, może Ci sie uda "wcisnąć";) dzienne studia to sielanka, choć trzeba przyznać więcej materiału :) ale zaocznych trzeba poświecić weekendy i umieć samemu się uczyć. co mi nie za bardzo wychodzi, dobrze zawsze zapamiętywałam z "lekcji":) na bibliotekoznawstwo i informacja naukową tez może będę składać, ale na uś. na pierwszym miejscu jest u mnie kulturoznawstwo:) może jeszcze te rezerwowe Cie uratują:)

Gość redpointt
wiele osób mi mówi, że to kiepski kierunek, ale ja o nim myślałam już w pierwszej klasie liceum. ;) i też o tym myślę, żeby się z zaocznych na dzienne po jakimś czasie przenieś.

Gość redpointt
Też tak mam jak Ty. niezbyt mi nauka w pojedynkę wychodzi. Ale trzeba się będzie spiąć w sobie i uczyć :) i jakoś to z pracą pogodzić.

Gość redpointt
smacznego zenku. idź sprawdź czy cię w kuchni nie ma.

na UJ trzeba mieć rozszerzone przedmioty, więc słaba na pewno nie jesteś :D ;) Mi się wydaje, że na bibliotekoznawstwo zapisało sie wiele osób jako na kierunek alternatywny, zatem watpię, żebyś sie nie dostała :)

\"studia dzienne to sielanka\" - typowa gadka osoby, która najwyraźniej nie ma pojęcia o studiach :O

"sielanka" nie w sensie łatwości, ale w sensie ze masz kontakt z przedmiotami od poniedziałku do piątku, a nie co dwa tygodnie czasami od 8 do 8. zawalone całe weekendy. łatwiej wtedy coś przyswoić.

aha, tylko porownaj sobie poziom trudnosci przedmiotow na dziennych i zaocznych

również klimat na dziennych tworzy dla mnie tą sielankę, na którą są małe szanse na zaocznych.

Gość zaoczne sa dla idotów i
biedaków , których nie stać na dzienne 🖐️

Gość pregrałas życie bo chciałaś st
studiować bibliotekoznawstwo :o:o

Gość eeeeeeeee
ja jeden kierunek studiuje na dziennych, drugi na zaocznych i w sumie oba są podobne. Ale łatwiej wysiedziec 5dni po 3-4 h albo i mniej niż 2dni po 10h :/ Moja kuzynka na to poszła i żałuje mówi że nudy i bardzo łatwy ten kierunek

nie stać mnie i trudno, a raczej moich rodziców:) i żyje:P zgadzam się jest trudniejszy poziom na dziennych, jednak mimo wszytko chwilami bardzo bym chciała chodzić na dzienne:) a nie pracować po 8 godzin od poniedziałku do piątku.

Gość redpointt
Na dziennych studiach w zasadzie jedynym 'problemem\ studenta jest nauka. Ma z nią kontakt praktycznie cały czas i pod tym względem zaoczne nie umywają się do dziennych. Moja siostra i brat studiują na dziennych właśnie na UJocie. Będąc na zaocznych przydałoby się jeszcze iść do pracy. Trzeba mieć mocny charakter, samozaparcie, żeby stworzyć z takiego duetu solidną konstrukcje.

Gość redpointt
I co z tego, że bibliotekoznawstwo. Nie wszyscy muszą być inżynierami, czy innymi ekonomistami.

Gość do tendera
a do studiujesz/studiowałaś panno mądralińska.... Jakoś wątpię że to techniczny kierunek... Pewnie jakiś humanistyczny - dla przyszłych bezrobotnych :P:P