Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawaaaaa

PIGUŁKI ANTYKONCEPCYJNE!!!

Polecane posty

Gość ciekawaaaaa

Mam pytanie czy mogę wziąść pierwszą tabletkę jeśli okres wypada dopiero za 10 dni? Chcę spędzić tydzien nad morzemi i chciałabym uniknąć "tych" dni!

nie no, chyba nie. nic mi nie wiadomo o takich zmianach. Pigułka pierwszego lub 5 dnia okresu.

Gość głupszego pytania tu nie było
mozesz, ale zadnego efektu one nie beda mialy, na pewno nie działanie antykoncepcyjne. No moze jedynie chcesz miec zafundowana burze hormonalna.. to efekt gwarantowany.

Gość ciekawaaaaa
... no to pięknie :/ i po urlopie:/

Gość ciekawaaaaa
tu nie chodzi o antykoncepcje tylko o sam okres bo i tak pigułki przepisała mi dermatolog

sluchaj wez normalnie w pierwszym dniu, przy tabletkach są krótsze okresy..więc moze Ci skroci "te dni". Mnie na przykład skróciły do 2-3

Gość ciekawaaaaa
chodzi mi o to że nie zależy mi na antykoncepcji

Gość ciekawaaaaa
po prostu chciałabym spędzić urlop bez ciągłego biegania do łazienki

no to jesli tylko nie chcesz miec okresu to sobie wez ..tylko potem nie wypisuj swoich problemow tu na forum.. jak to Ci sie spoznia okres, jak to Cie bola jajniki, jak to masz jakies upławy itd itd

no ja nie wiem tylko czy Ty sie zapoznalas z tym ze w pierwszym miesiacu brania tabletek mozesz miec plamienia!! na a ze Ty bierzesz sobie od tak...to masz je gwarantowane. takze juz nie wiem co lepsze w Twoim wypadku

Gość ciekawaaaaa
po pierwsze tableki brałam od 6 lat ,po drugie teraz mam przepisane przez dermatog na skórę a nie od tak , tylko że akurat zbiegło się to z wyjazdem to chce połączyć te dwie rzeczy!!! Nie ma co forum pomaga jak diabli!!! po to jest że można pytać, może też Ktoś ma taki" głupi pomysł jak ja"

6 lat bralas i nie wiesz ze w pierwszym dniu okresu sie bierze??? kazdy lekarz Ci to powie.. i niewazne jakie dzialanie maja dawac... i niewazne jaki lekarz Ci je przepisze... MYSL dziewczyno Mysl!! "Tabletki to nie cukiereczki" jak to ktos dobrze tu pisze na forum

proponuję Ci żebyś się skontaktowała z ginekologiem:) on na pewno będzie znał odpowiedź na Twoje pytanie

Czy ktora kolwiek z Was drogie dziewczęta prała kiedyś takie tabletki jak Novynette ? mam zamiar teraz zacząć je brać. .. mam jeszcze jedno pytanie Ostatnio dowiedziałam sie ze czesto jest tak ze dziewczyna ma regularnie okres i poznij okazuje sie ze jest w ciaży... przeraziłam sie i zaczełam myslec ze jestem. :/ Choć mam okres... jak moge to sprawdzić, poza ginekologiem czy testem ?

Summerowiczka Ja biorę novynette. Wprawdzie dopiero 5 tabletek za mną, ale żadnych skutków ubocznych. Poza tym, ze wcale nie chce mi się jeść :) To, ze kobieta ma okres w ciaży, zdarza się bardzo rzadko. Najczęsciej jak już, są to małe plamienia i można je odróżnić od okresu. Pozdrawiam :)

a no widzisz, ja mam obfite miesiączki... wiec chyba nie powinnam panikować, ja wole takich rzeczy nie wiedziec, bo potem zaczynam sie martwić i przezywam. Działa u mnie to na takiej zasadzie, ze jak ktos powie mi o jakiejs chorobie, to ja zawsze zaraz ja mam i widze 1 oznaki. Np \"miałam\" juz sepse... :P juz widziałam te plamki itd :P oczywiscie jestem cała i zdrowa :) Pytam o te tebletki ponieważ boje sie ze utyje... nie zaakceptuje u siebie dodatkowych pary kg ! Boje sie tego. jednak postanowiłam kupic tabletki, ponieważ nie ufam prezerwatywom... chorobliwie sprawdzałam czy wszystko ok, a co to za seks jak ciale myślisz o tym czy wszystko jest ok... czy można zapobiegać tyciu biorąc tabletki ?

Gość ciekawaaaaaa
Czytać chyba nie umiecie ,ja zadałam tylko pytanie a tu wojna jakbym tą tabletka wzięła !!! ALFY I OMEGI SIE ZNALAZŁY

Gość ciekawaaaaaa
faktycznie pytania o to czy utyje ktoś po tabletkach czy nie są mądre waszym zdaniem?!! to ważne zabezpieczenie czy utycie

ciekawa, wybacz, ale nie rozumiem ostatniego postu. Summerowiczka, ja w sumie też tak mam... wiesz, jak uzywałam samych gumek, to co miesiac "byłam w ciaży" ... nieważne było, że objawy występują po 6 tygodniach, ja i tak miałam nudności, bolące i twarde pieersi ;] oczywiscie dziecka nie mam :) a z tą miesiączką, to mówie, ze tak jest. przecież pierwszym oznakiem że jest się w ciaży jest właśnie brak okresu. Pewnie zdarzają sie jakieś anomalie w organizmie - i stąd teoria, ze w ciaży ma się okres. ;)

Gość ciekawaaaaaa
chodzi o to że ktoś powie że moje pytanie jest głupie a również mogłabym powiedzieć ze wasze pytania są głupie dla mnie a to nie o to chodzi!!! Już lepiej jak by Ktoś napisał idż do lekarza to ci powie bo ja się nie orientuję

Boże, kobieto, bez stresu. To jest forum i różni ludzie tu odpowiadają. Ja Ci mówię, ze nie można tak zrobić. Nie po to się mówi, ze pierwszego dnia okrsu. Wydaje mi się, że byłaby burza hormonów straszna. nie próbowałabym pzdr.

Kobieta to nie maszyna, kazda odczowa wszystko inaczej ja zawsze przed okresem mam twarde i bolące piersi... dla niektorych to swiadczy o tym ze kobieta jest w ciązy. Dlaczego to wszystko nie może byc proste ? :( ehhh

Gość ciekawaaaaaaaaa
dzięki za dwa ostanie posty :)