Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Margo_51

usunięcie macicy-pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość ....finka
A zjakiego powodu musi byc usunieta ....i czy napewno ?.....

Od kilku lat mam dużego 6 cm mięśniaka a poza tym mam nieregularne krwawienia. Mójgin. skierował mnie na łyżeczkowanie ale w szpitalu lekarz stwierdził, że to nic nie da i trzeba usunąć macicę. Zrobiłam też hormon FSH i okazało się, że jest wysoki jak po menopauzie a ja nadal miesiączkuję. Nastraszyli mnie okropnie, że to może być rak endometrium ale to się okaże dopiero po operacji. Lekarz stwiedził, że lepiej usunąć macicę niż za jakiś czas znowu się martwić a nie daj boże będzie wtedy za późno na wyleczenie. Przez całe życie miałam nieregularne okresy i koleno zjadałam całe sterty leków hormonalnych i stąd prawdopodobnie ten mięśniak. Nie da się go pozbyc bo zajmuje cały trzon. % lat chodziłam do bardzo dobrego ginekologa dr. Homy, kazał czekać, że mięśniak sam może zaniknąć w okresie przekwitania ale tak się nie stało. Nie wiem co znajdą jak otworzą brzuch bo endometriun raz jest w normir a raz grube.Boję się bardzo operacji. Miałam dwie cesarki i wiem czym to pachnie. Umrę chyba zanim mnie zoperują. Codziennie budzę się i zasypiam ze strachem.Najbardziej się boję, że się nie obudzę. Choruję na serce, nadciśnienie, cukrzycę.Poddać się oparacji czy czekać niech się dzieje co chce?

Dwa dni czytałam wpisy i więcej nie wiem niż wiem.Przcież nie jestem lekarzem i nie mam pojęcia jaką podjąć decyzje. Ciąć, nie ciąć, zostawiać jajniki jak FSH jest wysokie i już nie pracują. Ponoć większość lekarzy zaleca operację radykalną - tak na zapas a potem już nie ma odwrotu. Do wróżki iść, czy się modlić, czy odwiedzić kolejnego lekarza? A najważniejsze jak się pozbyć panicznego strachu co żyć nie daje. Może ja jakaś "uszkodzona" jestem, że się nie potrafię z tym pogodzić?

Gość ....finka
Podaj gg ...doradze....

\"Finka\" - nie mam netu w domu, odezwij się do mnie w poniedziałek. Bardzo czekam na twoja opinię.Pozdrawiam :-)

Gość Makawita
Margo, a skąd jesteś? Bo w W-wie polecam dr. Tetera. Mnie też chcieli usuwać macicę (mam mięśniaka podobnej wielkości). Właściwie każdy gin, go którego poszłam tak mówił, poza dr Teterem, który zrobił mi badania hormonalne dobrał leki i.... mięśniak przestał rosnąć, co więcej zmniejszył się o 2 mm przez pół roku :) Nie jestem lekarzem i trudno coś doradzić, ale poradziłabym się jeszcze innych lekarzy. Trzymaj się kochana :)

Gość ....finka
Jest kilka przepisow na leczenie miesniakow medycyna naturalna.Mam nadzieje ,ze sie uda uniknac operacji . Pozdrawiam.

Gość marejka
Witam Cię Margo 51. Zapraszam Cie na nasz topik pt. Po usunięciu macicy i jajników tam są dziewczyny ktore juz po takowej operacji.Powiedzą Ci wszystko jak bylo. Ja tez juz mam to za sobą.Nie boj sie. Wejdz na topik i pisz. narka