Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irishhhh

POMOCYYYYY! Czy jest tu jakiś DERMATOLOG??

Polecane posty

Gość irishhhh

od jakiegoś czasu mam łuszczące się zmiany na skórze twarzy.. chodzę do dermatologa który przepisał mi maści sterydowe, niestety nie tuż po ich odstawieniu zmiany powracają... nawet nie wiem co to jest, a lekarka chyba dobierała leki na zasadzie "spróbujemy, a nóż pomoże" teraz moja cera wygląda tak: http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0708/liszaj5c40.jpg błagam pomóżcie mi, za dwa dni wyjeżdżam na wakacje a moja twarz wygląda jak pobojowisko....;(

Gość polecam Ci
peeling i emulsje matującą z IWOSTINU fajnie nawilża skoręi przy okazji matuje

Gość masz łojotokowe
zapalenie skóry!!!

Ja bym poleciła preparat z mocznikiem, np z svr i dobry żel do mycia twarzy, lekko złuszczający, nie mocno, bo to pomaga doraźnie a na dłuższą metę zaostrza zmiany. Dodam, ze nie jestem dermatologiem lecz magistrem komsetologii. Pozdrawiam:)

Ja miałam podobnie - ale raczej przy skórze głowy, brwiach, uszach i nosie - nie była to łuszczyca tylko takie zapalenie, które czasami rozrastało się na pól czoła. Polecam maść Cutivate, jest bez recepty. Mi pomogła, ale w sumie nie wiadomo czy masz to samo.

Gość irishhhh
najbardziej mi się łuszczy w okolicy ust, na skroniach i brwiach, a na policzkach i czole mam takie krostki jak widac... okropieństwo:/

Gość masz łojotokowe
mialam to samo- diagnoza brzmiała- łojotokowe zapalenie skóry!

Gość irishhhh
jejku czytam o tym cholerstwie i się załamuję;( a kiedyś miałam taka ładną cere, teraz sie zorientowałam, że i włosy znacznie mi się przerzedziły, a wcześniej tego nie skojarzyłam... dzięki za pomoc, zaraz ide do apteki i zdaje sie, że wydam tam majątek:/

Gość i nie smaruj sie masciami
sterydowymi!!

Nie martw się, jeżeli odpowiednio będziesz dbała o skórę - tzn koniecznie dokłądnie zmywać makijaż przed snem, nie dopuszczać do przetłuszczenia włosów itd to będzie ok. Mi np. zmiany nasilają się jak zaniedbam trochę regulację brwi, moze dlatego ze wtedy więcej owłosionej dkóry do rozrostu? Albo w supermarkecie - tam są takie swiatła, ze od razu mi to paskudztwo wyłazi większe. Ale jak mówie - odpowiednia pielęgnacja, nie używać jakichś niesprawdzonych kremów (też mogą nasilac objawy) i powinno być ok. W sumie odkąd stosuję tabletki anty to już odpukać problem w ogóle zniknął właściwie i tylko czasami coś się pojawi. Może ma to coś wspólnego z hormonami.

Gość sibi
jak sie łuszczy i jest to sucha pękająca skóra to atopowe zapalenie poczytaj na necie,a swoją drogą dermatolog powinien wiedzieć co to jest

Gość sibi
nie stosuj żeli i pilingów tylko pogorszą sprawe.kup sobie mydełko Alep i myj się nim:)mi pomogło na cere a jak mi ładnie włosy rosną i są puszyste.to mydło nie wysusza,i ma naturalne składniki .spróbuj sobie