Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaaaa9

córka czytała harrego pottera i nagle odłozyła i powiedziala ze sie boi

Polecane posty

Gość monikaaaa9

nie wiem co mam robic .. ona ma 12 lat .. czytając 3 część nagle odlozyla ksiazke i powiedziała, ze się boi .... to bylo ok tydzien temu .. od tamtej pory nie moze spac w nocy, płacze, ze nie chce zostać sama ... jest przestraszona a ja nie wiem jak jej pomóc :( ...... czytalam wielokrotnie ten fragment na którym się zatrzymała .. nie znalazlam nic co by mnie moglo zaniepokoic .. pytalam czego się boi, chcialam porozmawiac ... tlumaczylam, ze to tylko ksiazka ale .. to nie pomaga ... umówilam się na wizytę u psychologa ale ma ją dopiero za tydzien ... nie wiem co robic ....

Gość ja majac 10 lat ogladalam
Freddiego. To moge powiedziec, ze sie balam :D dziwne :P

Gość ja majac 10 lat ogladalam
O!!! muminkow tez sie balam :D Ale to wczesniej bylo... Nie tej animowanej bajki, tylko wczesniejszej wersji ;)

Gość a co to za fragment
?

Dziwne. Powiedz jaki to fragment. Czytałam wszystkie części wielokrotnie... Hmm... a może się boi ,że wy ją zostawicie (umrzecie tak jak rodzice Harry'ego i Syriusz) ...? No ale bez przesady nie jest już małym dzieckiem ,żeby się książki bać.

Gość monikaaaa9
to ten fragment o uroczystej kolacji, gdy siedza w jadalni i pałaszuja pyszności... moja córka zawsze była troche dziwna :O

przerwa ja też liczyłam na list. I kurcze nie dostałam ! Byłam zawiedzona...

A może boi się dementorów... ? Hm... Nie wiem o co może chodzić.

Gość monikaaaa9
to wyzej to podszyw .... to byl fragment o grze w quditcha (juz nie pamietam jak się pisze) .. i pojawił się czarny pies ........ moze to ją przestraszylo ...

A ! No to co innego. Tam się później jeszcze dementorzy pojawili etc. Powiedz jej ,że Harry'emu się nic nie stało i wszystko będzie dobrze,że to nie omen śmierci i nie ma się co bać czytać :)

Gość to nie wiecie ze niektorzy
uznali, ze "Harrego Pottera" zawiera watki satanistyczne? :D

E tam wątki satanistyczne. Masz na myśli 4 część 666 strone ? heheh... Nie no... Twoja córka trochę za bardzo panikuję, może później dojrzeje do czytania smutnych rzeczy.

Gość Muminków to się chyba wszyscy
bali... A dokładniej Buki :-O😭

Gość Sialalinkaaaaaaaaaaa
dzieci czytaja takie glupoty a potem sie rodzice dziwia ze cos z nimi nie tak... ehhh

Gość monikaaaa9
a co to byl za pies w takim ukladzie?? moze jej wyjasnie, ze to nic złego .. ze wszystko dobrze się skonczylo ....

Gość to nie wiecie ze niektorzy
Powaznie mowie o tych watkach satanistycznych. Naprawde sa takie oszolomy m.in w Stanach. Twierdza, ze saga nie przekazuje zadnych wartosci chrzescijanskich, mowi o magii, a niektore rytualy to nie do konca fikcja

Gość jak przeczytacie co 100.000-ną
literkę we wszystkich tomach to utworzy się satanistyczny tekst gloryfikujący Lucyfera i jedzenie kocich nerek, powaga!

Gość śp
o nie, moje wspomnienia i bóle z dzieciństwa wracają 😭 ubolewam do dziś, że nikt mi listu nie wysłał i moja własnoręcznie robiona różdżka z jakiegoś kijaszka skończyła w koszu. syriusza blacka kocham, dobry z niego człowiek, więc niech się córcia nie martwi, ten tom to nic w porównaniu z dalszymi :D

I dobrze ,że wartości chrześcijańskich nie przekazuje, a co to Biblia ? Zresztą ... a co z miłością o której ciągle mówi Dumbledore... Że to największa moc, największa siła. Monikaaaa9 - Ten pies... to Syriusz Black, ojciec chrzestny Harry'ego. Przez 12 lat był w więzieniu i uważa się go za morderce, ale on nim nie jest. Ale jednocześnie ten pies wygląda jak omen śmierci - ponurak. Którego przepowiada ciągle Potterowi nauczycielka wróżbiarstwa.

Gość monikaaaa9
dzieki na pomoc ...

Gość no Harry na koniec sagi
powinnien byl sie ochrzcic. Wtedy by nie bylo podejrzen o satanizm. Przeciez ulubionym zajeciem Kosciola jest potepiac i cenzurowac