Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podrozujaca19

pomozcie wybrac rozmiar walizki!

Polecane posty

Gość podrozujaca19

jade do wloch na wakcje autokarem na 11 dni i nie wiem jaki bylby najbardziej odpowiedni rozmiar walizki?dodam ze jade pierwszy raz za granice

Gość podrozujaca19
w sumie jade na objazdowke po calych wloszech bede m.in w wenecji padwie weronie pizie florencji na monte cassino capri pompeje neapol rzym watykan asyz san marino rawenna

a rozmiar majtek też mamy ci pomoc wybrać ? :O weź taką żeby Ci sie wszystko zmiesciło..

Asyz to dosc niedaleko mnie, ja mieszkam kolo perugii:)) Co do walizki, ja sie nie znam na rozmiarach, wydaje mi sie, ze sredni rozmiar powinien byc oke. teraz sa duze upaly we wloszech wiec wez raczej lekkie rzeczy, dwa czy trzy sweterki na wszelki wypadek plus cos by zaslonic ramiona i kolana jak bedziesz wchodzic do kosciolow w watykanie i asyzu.

Gość podrozujaca19
ale zeby kupic to musze wiedziec jaki rozmiar mniej wiecej.dlatego sie pytam jakie walizki biora na takie wypady inni ludzie sa takie standardowe 3 rozmiary mala srednia i duza .no duza raczej odrzucam nie wiem czy srednia czy mala

Ja polecam sredni rozmiar, 11 dni to nie jest az tak duzo by brac ze soba nie wiadomo co, glownie ubrania i kosmetyki plus by miec miejsce bo na pewno pokupujesz jakies pamiatki.

Gość podrozujaca19
allojzietta dziekuje ci naprawde ze pomagasz mi musze jednak powiedziec ze ja jade dopiero we wrzesniu.czy wtedy tez sa upaly?czy juz zimniej?

We wrzesniu juz mniej, myslalam, ze jedziesz teraz. We wrzesniu wez troche wiecej cieplejszych rzeczy bo pogoda moze byc zmienna. przynajmniej u mnie w Umbrii tak jest: w jedne dni bardzo cieplo a w inne juz chlodniej mimo slonca.

Pamietaj by wziasc cos oslaniajacego ramiona i kolana jak bedziesz wchodzic do kosciolow w watykanie i asyzu. poza tym nie polecam kupowac buteleczek z woda kolo watykanu bo kosztuja 2 euro i wiecej, podczas gdy w supermerkacie kupisz nawet za niecale 1 euro.

Gość podrozujaca19
czyli we wrzesniu juz sie raczej w krotkich spodenkach nie chodzi?obawiam sie jeszcze komunikacji z ludzmi ale bardzo chce zobaczyc ten kraj bardzo czekalam na te wakacje:)

Gość podrozujaca19
tak bede pamietac a jeszcze chcialam zapytac czy w tych swiatyniach bedzie mozna zrobic fotografie?

Chodzi sie jeszcze choc zalezy od dni. Na poludniu raczej na pewno bedzie jeszcze bardzo cieplo, na polnocy moze byc roznie, tez cieplo ale juz czasem z przeplataniem sie chlodniejszych dni. Ale typowo letnie upaly raczej juz przemijaja co powinno byc dobre dla ciebie jesli bedziesz zwiedzac i duzo chodzic. Co do komunikacji to na polnocy mozna sie jeszcze dogadac po angielsku (cchoc wlosi znajomoscia jezykow raczej nie grzesza), natomiast na poludniu to juz raczej gadaja tylko po wlosku lub dialekcie:))

Gość podrozujaca19
no raz slyszalam dialekt neapoletansko to sie przerazilam za nic nie moglam nic zrozumiec:)

No dialekty sa bardzo popularne we Wloszech. Najbardziej zauwazalne sa na poludniu, na polnocy do tego w duzych miastach raczej mniej. Ja mialam raz stycznosc z dialektem kalabryjskim, tez kompletnie niezrozumialy. W moich regionach dialekty tez sa ale bardziej zrozumiale.

Gość hehehe dpbreeeee zniszczyc
no co ty w mala to sie nie zabierze dziewczyna na wrzesien trzeba wziasc wiecej cieplych rzeczy i te podstawowe kosmetyki itp a i przywiezie cos w mala nie ma co sie pakowac

Gość podrozujaca19
pytalam kolezanek to one braly te najmniejsze. nie chce glupio wyjsc i pchac sie z wielka waliza ciezka pewnie bedzie

Gość galinka
małą na pewno nie ja bym wzięła dużą, bo ja zawsze sie lubie obładować, inaczej jestem niespokojna, ze będę nieprzygotowana na każą okolicznosc, no i wolę , jak zostanie troche luzu w walizce, niż jak jest zapakowana po szyję

Gość podrozujaca19
no dobrze przekonalyscie mnie ale do sredniej tej najwiekszej nie kupie..mam teraz takie pytanko jeszcze walizki ida pod autokar a bralyscie jakies wieksze torby do srodka autokaru?i co najlepiej wziasc na prowiant i takie rzeczy ktore moglyby sie przydac nie chcialabym o niczym zapomniec.poduszke?maly kocyk?co sie przydaje w podrozy?

hmm no wydaje mi sie ze podreczna nalezaloby wziasc nie wiem ile jedzie sie do wloch ale autokarem pewnie dluuugo co do prowiantu no to jakis suchy boze batoniki kanapki owoce zupki z paczek poduszka jak najbardziej ale kocyk nie wiem czy sie przyda ale jak miejsce bedzie to mozesz wziasc

jezeli chodzi o kwestie walizki, to wczesniej bylam w tym watku i sie sugerowalam, a w koncu kupilam walizke Anltera i wlasnie wrocilam z wakacji i powiem, ze nic nie zniszczona po prostu rewelacyjna, natomiast wczesniej jak kupilam jakas slaba walizke w supermarkecie to mi zniszczyli na lotnisku w Stambule, a teraz po prostu kupilam w necie i chwale sobie i polecam :)))

przepraszam w ogole nie spojrzalam, sorry, ale to nie znaczy, ze trzeba mnie obrazac, szukalam jakiegos tematu z walizkami (zeby nie tworzyc nowego, bo jeszcze mi ktos zarzuci, ze cos reklamuje), bo w tamtym roku mi zepsuli na lotnisku walizke i chcialam napisac, ze w tym roku kupilam dobra, taka rada dla tych co jeszcze beda leciec gdzies w te wakacje !!! tylko dlatego, ze zgadzam sie z toba nie zglosze do moderacji twojego chamskiego wpisu!!!