Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12345duoo

koniec wychowawczego????

Polecane posty

Gość 12345duoo

mam pytanie we wrzesniu konczy sie wychowawcze ale narzeczony u ktorego bylam zatrudniona zamknal dzialalnosc w maju a ja tego nie zglosilam do osrodka pomocy spolecznej!Ale tylko dlatego ze ksiegowa powiedziala ze nalezy mi sie wywchowawcze bo to opieka placi ale dzis sie dowiedz.ze z momentem zamkniecia dzialnosci pracodawca wydaje swiadectwo pracy i trzeba to zglosic w opiece i koniec wychowawczego???co w momencie kiedy pobralam juz wychowawcze w czerwcu??

Gość 12345duoo
poradzcie cos prosze

Gość 12345duoo
hehehe nie biore slubu bo nie chcem nie jestem za tym:)ale nie o tym temat

nie chcę,a nie nie chcem i jedno pytanie, z tego co wiem to wychowawczy jest bezpłatny to co mialas pobrac?

Gość 12345duoo
nie nie jest bezpłatny jesli ktos wczesniej byl zatrudniony i spelnia kilka innych warunkow to przez dwa lata jest platny a pozniej rok bezplatny

Prawo do zasiłku wychowawczego. W czasie urlopu wychowawczego pracownikowi nie przysługuje wynagrodzenie. Natomiast osoba korzystająca z urlopu wychowawczego ma prawo do zasiłku wychowawczego. Warunkiem jego uzyskania jest spełnienie kryterium dochodowego. Należy pamiętać, że funkcją zasiłku wychowawczego jest wsparcie socjalne rodziny, a nie wyrównanie utraconego dochodu. czyli nie jest paltny, tylko dostajesz zasilek wychowawczy, jezeli masz niski ochod,a to jest roznica

Gość 12345duoo
ty chyba zle mnie rozumiesz!!!!bedac na wychowawczym nie dostaje sie wynagrodzenie -czyli wyplaty od pracodawcy ale bedac na urlopie wychowawczym -dostaje sie ten zasilek wychowawczy.wiem co mowie bo pobieram go od 2lat!i nie wiem tylko co teraz jesli pracodawca zamyka dzialanosc w ktorej byalm zatrudniona

Gość nkgljbdbxnkj
jest urlop wychowawczy i zasilek wychowawczy na urlopie wychowawczym