Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacy

depilacja - chlopak

Polecane posty

Gość pytajacy

czesc dziewczyny, moze ktoras z was mi poradzi... ostatnio postanowilem sprowac depilacje woskie w domu i... aaa... to bylo straszne, usunalem wlosy z jednej lydki i wiecej nie dalem rady z bolu i wciaz po 24 godzinach mam podrazniona skore z malymi rankami (czerwonymi kropkami)... nie wiem co mam robic, parze sie teraz w dlugich spodniach, bo glupio wygladam z jedna noga gola do polowy :/ jesli to ma znaczenie, dodam, ze mam jasna, blada skore i ciemne mocne wlosy... pomocy :/

Gość ja kobieta i depilacja
A na jakie licho ty się chłopaku depilujesz???? Nie cierpię wydepilowanych facetów. Będziesz miał potem problem z wrastającymi włosami, zapaleniem mieszków włosowych, mogą powstać przebarwienia i blizny. No, ale ci pomogę. Zakup w aptece Panthenol w piance, taki jak po opalaniu i stosuj po depilacji. Nie smaruj tłustymi balsamami. Jak podrażnienie ustąpi to rób peeling 2x w tygodniu, żeby uniknąć wrastania włosów. I koniecznie nawilżaj skórę. Jak ustąpi podrażnienie to możesz już używać balsamów lub oliwki. Możesz taki peeling sporządzić sam: bierzesz sól zwykłą warzoną, dodajesz trochę oliwki lub oleju i mieszasz z żelem pod prysznic, tak aby powstała nie za gęsta pasta. I tym się peelingujesz, ale nie bezpośrednio po depilacji! Odczekaj 4-5 dni.

Gość a na co sie depiluje
ja odpowiem za autora ... dla was glupie zdziry ... wszedzie piszecie ze faceci owlosieni sa oblesni ;/ ja depilowalem raz plecy ;/ zeby na plazy glupie suki w koncu mnie nie obgadywaly ... ile ja sie pozniej wycierpialem z tymi podraznieniami ;/

Ty głupi palancie bez mózgu i z penisem małym jak ogórek, przecież napisałam, że nie cierpię wydepilowanych facetów!!! Zdecydowanie wolę owłosionych. Ktoś tu chyba ma kompleksy...:)

Gość pytajacy
chcialem wydepilowac nogi, bo mam dlugie krecone czarne wlosy na bladych nogach- wyglada to bardzo nieestetycznie, a w dodatku trudniej opalaja sie nogi. Najgorsze, ze ja juz nie chce wydepilowac reszty plastrami, bo bol jest nie do zniesienia, w dodatku nie usunely wlosow idealnie :/

Gość pytajacy
ps. na te lydke zeszlo az 14 plastrow

Gość a na co sie depiluje
a ty kurowo z dziurka mniejsza niz wizjerek w drzwiach i z buforami jak pestki sliwki wypierdalaj !!!

No to dopiero zobaczysz jak nieestetycznie będą wyglądać, jak zacznie odrastać. 14 plastrów! Matko, niezłe włosiska miałeś. No chyba już ci więcej nie pomogę, co do reszty: kremy i pianki do depilacji raczej nie zadziałają na silne owłosienie, golenie maszynką raczej odradzam. Może wybierzesz się do gabinetu kosmetycznego na woskowanie na ciepło? Takie woskowanie dokładnie usuwa owłosienie i nie jest bardzo bolesne. Najgorzej boli za pierwszym razem.

P.S. Ja nie mam kompleksów Hi Hi !!! :) :) :)

Gość pytajacy
myslalem o tym, ale chcialem zaoszczedzic i kupilem sobie plastry ;) hehe... skapy dwa razy traci... no coz...

Gość pytajacy
i jak ja sie pokaze w salonie z jedna gola lydka? przeciez umra tam ze smiechu ;) :D:D

No co ty, nikt się nie będzie śmiał, powiesz, że za bardzo bolało i nie dałeś rady skończyć. Normalna sprawa. Teraz sporo facetów się depiluje w salonach np. sportowcy, kulturyści, modele itp.

Gość oooooooommmmmmggggggg
po co się depilujesz pajacu? ja jestem dumny ze swojego zarostu i często widzę jak koledzy z zazdrością patrzą na moje owłosienie ;)

Gość pytajacy
pajaca zachowaj dla siebie. kazdy robi to na co ma ochote- moje cialo i moja depilacja o pomoc w konkretnej sprawie i w dodatku prosilem dziewczyny. nie oczekiwalem glupawych komentarzy.

komentarz wcale nie byłgłupawy, wrzuć fotke swoich nóg, zobaczymy czy nie wyolbrzymiasz problemu.

Gość pytajacy
nie wrzuce foty swoich nog, bo zazwyczaj i tak skracalem wlosy maszynka do strzyzenia, wiec i tak sie nie dowiesz jak wygladaja moje nogi z pelnym gaszczem ;)

Gość ffffffdd
maszynka jednorazowa gol ,za pierwszym razem troche zajmi ale jak zlapiesz wprawe z 2minuty.

a jak sądzisz co pomyślą znajomi gdy zobaczą Cięz ogolonymi nogami wiedząc że kiedyś miałeś na nich gąszcz?

Gość pytajacy
a co mnie to obchodzi co znajomi pomysla? to nie ich biznes, niech sie swoimi sprawami zajmuja a nie czyimis nogami

Gość ffffffdd
widac ze chlopak jest zdecydowany wiec niech goli, lepsze to niz ma sie zle czuc.

no to powodzenia ;)

No chyba lepiej niech nie goli tylko depiluje. Golić trzeba codziennie, co przy gęstym i twardym zaroście jest udręką. Ja jednak polecam woskowanie na ciepło. Po kilku zabiegach w gabinecie włosy osłabią się na tyle, że bez problemu będziesz mógł depilować w domu plastrami. A po pewnym czasie zacznie ich odrastać mniej i depilacja nie będzie konieczna.

Gość ffffffdd
masz racje, ja mam jasne wloski i jest ich malo to wole je golic co dwa dni . a moj depilator depiluje bolesnie i niedokladnie.

Gość pytajacy
jakbym mial jasne i male wloski, to by mi nawet do glowy nie przyszedl pomysl depilacji...

Gość Vanilka *--.
No to chyba zostaje ta kosmetyczka- nikt sie nie bedzie z ciebie smial przecież po to oni są. a moze by te wloski Troche utlenic, rozjasnic zeby tak sie nie rzucaly w oczy?

Gość lastnight
a co zrobic jesli po depilacji pach równiez wyskakuja czerwone chrostki..???

Gość pytajacy
Vanilko, jak utlenie wlosy, to sie pojawia odrosty... to dopiero bedzie fatalnie wygladac... : /

Gość hahaadd
A JA SIE DZIWIE ŻE TAKI WIELKI FACET NIE MOŻE ZNIEŚĆ ODROBINY BÓLU WOSKIEM KOBIETY TO ROBIĄ WIELE RAZY I WYTRZYMUJĄ WSTYDZCIE SIE PANOWIE!

Gość paralotnia
duzo facetow goli/depiluje nogi - zwlaszcza sportowcy, kolarze np. i robia to bynajmniej nie tylko ze wzgledow estetycznych, latwiej sie po prostu goja urazy, nie przeszkadza to przy masazu a swoja droga wyglada to nie najgorzej... ;) takie umiesnione, opalone mmmmm :)

Polecam depilator-pierwszy raz dużo bólu ale potem wyrastają rzadkie i jaśniejsze włoski , które łatwo wydepilować.