Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agusia1987agusia

Yasminelle

Polecane posty

Witam dziewczyny, mam pytanie do tych które stosują tabletki antykoncepcyjne Yasminelle... Czy któraś z Was miała po nich kłopoty z miesiączką lub jej całkowity zanik ? Ja się zaczynam martwic ponieważ od prawie 3 miesiecy je biore - za pierwszym razem mialam okres tydzien wczesniej (w tygodniu przerwy), a w drugim tygodiu przerwy ktory byl tydzien temu okres w ogóle się nie pojawił... Ginekolog przepisała mi te tabletki ze względu torbiela na jajniku, ogólnie misiączki wcześniej miałam regularne a teraz przez te tablety całkiem się rozregulował... Proszę o rady.

Gość yasminellka
Ja biorę teraz szóste opakowanie. Nie mam takich problemów, nie miałam też. Fakt organizm się przez 3 miesiące przyzwyczajał ale teraz jest ok. zresztą skutki uboczne wcale nie były takie straszne jak w ulotce.

Martwię się tym brakiem miesiączki, ale w ulotce przeczytałam, że to są częste skutki uboczne i w razie braku miesiączki w tygodniu przerwy trzeba zacząc następny blister a podczas brania tabletek wystąpi plamienie czy jakoś tak... Wolę miec normalne misiączki niż zaprzątac sobie głowę...

Martwię się tym brakiem miesiączki, ale w ulotce przeczytałam, że to są częste skutki uboczne i w razie braku miesiączki w tygodniu przerwy trzeba zacząc następny blister a podczas brania tabletek wystąpi plamienie czy jakoś tak...

Gość yasminellka
miałam plamienia kilka dni przed pierwszym dniem w tygodniu przerwy i po okresie gdy kończyła się siedmiodniowa przerwa. Niewielkie. Z innych skutków ubocznych bóle łydek, pogorszenie cery ale to wszystko minęło po 3 miesiącach. Nie martw się, jak okres nie pojawi się po drugim blistrze w tygodniu przerwy wtedy idź do lekarza zapytać czy wszystko ok.

Gość yasminellka
przepraszam nie doczytałam... od trzech miesięcy... na Twoim miejscu odwiedziłabym lekarza. Zresztą muszę powiedzieć, że często biegałam do swojej lekarki by wiedzieć czy to co się ze mną dzieje jest ok. Wizyty u niej mnie uspokojały. Miałam aż tak dotkliwe bóle nóg aż mi zleciła usg żył nóg by wykluczyć zakrzepicę. Jestem zdrowa bóle nóg minęły.

Napiszę tak - tabletki zaczęłam brac z pierwszym dniem miesiączki - 13 maja. Po 21 tabletkach był tydzień przerwy i miesiączkę miałam 6 czerwca i od tamtej pory miesiączki nie widac. Od wtorku zaczęłam brac nowy blister... Zawsze przed miesiączką bolą mnie piersi - bolały... Ale przestały. Były normalne obawy miesiączki ale bez krawawienia. Ja jak zwykle zaczynam panikowac że mogę byc w ciązy, ale to chyba raczej niemożliwe, ponieważ mimo tabletek stosowaliśmy z chłopakiem prezerwatywy, a jeżeli już kochaliśmy się bez nich to nie kończył we mnie (że tak napiszę). Nigdy nie kończył we mnie nawet w prezerwatywach. Już naprawdę nie wiem co myślec... Coraz gorsze mam myśli :( Może rzeczywiście to skutki uboczne tabletek?

Gość yasminellka
hmmm ja zawsze mam miesiączkę w tygodniu przerwy przeważnie w czwartym dniu. Mnie też piersi bolały niesamowicie jak zaczęłam brać tabletki ale tak było do trzech miesięcy, później przestały boleć i nogi też i cera się poprawiła. Naprawdę wybralabym się Agusiu na Twoim miejscu do lekarza, żeby móc spać spokojnie, wykluczyć możliwość ciąży. Może to wina torbieli. Szkoda tracić nerwów i zdrowia z tego powodu żyjąc w ciągłym stresie. Uspokoisz się i będziesz wiedziała czy z Twoim zdrowiem wszystko w porządku.

No i chyba tak zrobię. Naprawdę to nie jestem za tabletkami, miałam regularne miesiączki, co prawda bolesne ale przechodzil bol jak bralam tabletki przeciwbolowe, a tabletki zaczelam brac tylko i wylacznie ze wzgledu na ta torbiel. Mnie też przy pierwszym opakowaniu strasznie bolały piersi. Wybiore sie do lekarza i zobacze co mi powiem. Mam nadzieje ze to jednak nie ciaza.

Gość yasminellka
czy zawsze regularnie brałaś tabletki o stałej porze i pamiętałaś o każdej?

Tak sobie teraz myślę , że to może też przez pogodę (w tamtym roku tez mi sie okres spoznil tydzien ale wtedy nie bralam tabletek)... Może też przez stres w pracy... Albo też może przez wypadek, który miałam w niedzielę. Mam potłuczoną całą prawą stronę (biodro), a torbiela mam po prawej stronie...

Gość yasminellka
ja zaczęłam brać tabletki bo miałam tak bolesne miesiączki że nie do opisania, nie mogłam normalnie żyć, nigdzie wyjść pracować, skręcałam się na łóżku z bólu. Aż powiedziałam sobie dość tego. Kiedyś do pracy musiałam iść dwie godz później bo nie mogłam wstać z łóżka. Tabletki przeciwbólowe w końcu zniszczyły by mi żoładek, jadłam te najsilniejsze jak ibuprom. Idź Agusiu poradź się lekarza. Zdrowie jest najważniejsze. Bolesne miesiączki to przeszłość teraz dla mnie. Fakt czuję lekki ból w podbrzuszu jak mam tydz przerwy ale poprawa jest 90 procentowa dzięki tabletkom. No i okres mnie już nie przykuwa do łóżka na cały dzien.

Gość yasminellka
odwiedź lekarza Agusiu. Życie w ciągłym stresie jest bardzo niezdrowe.

Gość yasminellka
na pewno wszystko jest w porządku. Myśl pozytywnie a będziesz przyciągać pozytywne sytuacje do swojego życia :)

Gość yasminellka
Agusiu jest dobrze :) uśmiechaj się dużo :)

Gość yasminellka
dobrze, napisz co powiedział. Muszę już zmykać. Pozdrawiam i myśl cały czas pozytywnie i dużo się uśmiechaj. Pa pa :)