Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nakaja

a może?

Polecane posty

Gość nakaja

pytanie techniczne, do kogoś kto zna statystyki procentowe; mieliśmy seks 12-go dnia cyklu (06-07-2008), owulacja była 13-go, do końca, z wytryskiem we mnie; 'po' miałam długą kąpiel, pewnie mały to będzie miało wpływ ale jakoś mogłam zmniejszyć swoje szanse; otóż: jakie jest prawdopodobieństwo, zajścia w ciążę przy stosunku dzień przed owulacją; nie mogę się doczekać żeby zrobić test, mam nadzieję, że okaże się, że jednak jestem... zresztą mam zupełnie nietypową na tą fazę cyklu, pryszczoli masa, zwykle ich nie było o tej porze; w zasadzie 50 % ciąż się nie przyjmuje, ale... a nóż? jeszcze ok tydzień i będę mieć pewność---pozdrawiam---

duze prawdopodobienstwo jest w takim wypadku. W ten dzien cyklu milas dni plodne a dluga kapiel nie koniecznie mogla wszytsko "wyplukac" :( upewnij sie robiac test za jakis tydzien!

kobiety które chcą mieć dzieci kochają się własnie w te dni, bo jest największe prawdopodobieństwo.

A skąd wiesz, że owulacja była 13?jeśli nie było monitoringu cyklu ani nie strosujesz objawowo - termicznej, to na dwoje babka wróżyła.Jeśli faktycznie owulacja odbyła się 13, na co masz potwierdzenie (i nie żadne tam bóle jajników), to szansa na ciążę masz średnio 20% do max 40% w jednym cyklu - jak i w każdym następnym. Zdrowej parze starania zajmują do roku. niewielka część starających zachodzi w ciągu pierwszych 3 miesięcy, około 60% w ciągu pół roku, do roku zajdzie ok 90% zdrowych, starających się.

Gość nakaja
dzięki za odpowiedź no właśnie -termiczna, więc jestem pewna, że 13-go; minęło 6 pełnych dni od początku owulacji, zrobiłam pierwszy test, ale raczej się pospieszyłam -negatywny; no i mam tylko pewność, że ja jestem zdrowa, mój partner nigdy nie badał płodności; cóż spróbuję 1-go dnia potencjalnej miesiączki.

Gość dowas dowas
od ostatniego stosunku minęło 8 dni , i od wczoraj pobolewa mnie brzuch , czuje kłucie i ból jajników , raz po jednej a raz po drugiej stronie , czy to oznacza ciąże??????? i dodam ze 1 dzien po seksie zaczeły bolec mnie piersi i bolą dalej :O bardzo sie tym martwie :O odp

Gość dowas dowas
?

Gość nakaja
który miałaś dzień cyklu kiedy miałaś seks?

Gość takie objawy
to raczej wpływ psychiki niż ciąża. KObiety nie rozpoznają ciazy do 3 miesiąca nie raz a wy o dniach mówicie...

Gość dowas dowasss
nakaja---> kochalam sie 13 dni przed okresem , okres mam dostac w piatek teraz , a juz boli mnie brzuch , to dziwne bo zawsze 1 dzien przed okresem boli

Gość dowas dowasss
cykle mam 31 -32 dni

Gość nakaja
no zgadzam się, że takie objawy nie mogą być spowodowane ciążą bo po prostu za wcześnie; trzy miesiące powiadasz? ale to nie jest mądre niewiedzieć, np. przy ciąży pozamacicznej. poczekaj do miesiączki spokojnie, zrób test jeśli się nie pojawi; teraz nie ma sensu się nakręcać

nakaja - stosując objawowo-termiczną i termiczną też nie wysznaczysz dokładnego dnia owulacji, bo NPR wyznacza przedział, w którym może odbyć się owulacja, co widać wyraźnie na wykresach u dziewczyn, które stosują wieloobjawową i do tego miały monitoring cyklu. Owulacja może odbyć się do 4 dni przed wzrostem i drugiego dnia wyższej. Nigdy nie wiesz jak masz w danym cyklu.Statystycznie rzecz biorąc największe szanse na poczęcie są w dniu przed wzrostem ale różnie bywa, jeśli owu zdarzy się na 3-4 dni przed wzrostem, to współżycie na dzień przed wzrostem niczym nie zaowocuje.

Gość nakaja
jasne, że tak; taka metoda to tylko indykator, który z pewnym prawdopodobieństwem pozwala stwierdzić, że zaszło wskazywane zdarzenie; więc bez skrótów myślowych: moim zdaniem, jajeczkowanie było najprawdopodobniej około 13-go. no cóż, jeszcze kilka dni dla pewności; trochę ponad tydzień; a tymczasem wracam do sesji bo to jednak bliższa perspektywa pozdrawiam nakaja