Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Różowy_Koralik

Od dziś strach przed ginekologiem...

Polecane posty

Gość Różowy_Koralik

Poszłam dziś na USG do nowego ginekologa... jestem obżdzona do granic możliwości. Ten drań badał mnie bez rękawiczek a na sprzęd którym robi się USG dopochwowo nie założył prezerwatywy tylko przetarł chusteczką do nosa i chciał mi juz wsadzić ale zeskoczyłam jak poparzona z fotela zabrałam majtki i uciekłam! Powiedziałam tylko do Pań czekających na zewnątrz jak on przeprowadza badanie i co mądrzejsza to poszła z tamtąd... to jest skandal że takie gabinety jeszcze istnieja i tacy lekarze są dopuszczani do swojej pracy... Jestem zdruzgotana...

Gość Różowy_Koralik
Nikt nie miał takich przeżyć ... ??

a nie mogłas go upomnieć i poprosić o rękawiczki? mnie kiedyć stomatolog chciałą zęba leczyć bez rękawic , oj biedniusia była po moim wykładzie :D:D:D ale przynajmniej dobrze mi ząbka wyleczyła i w rękawicach :D:D:D

Gość z tamtąd
warto też nauczyć się ortografii, nie tylko higieny

Gość koralik wariatko
głupia jesteś koralik czy co??? Od kiedy to na sprzet do USG dopochwowego używa się prezerwatywy?

Gość bobik z maselkiem
ha ha... ło lol... może koralikowi na wziernik tez zakladali? :D

Gość walizeczka
a wy uwazacie, ze wkłada sie wszystkim po kolei jak leci w pipe, jednej po drugiej, czy może uwazacie, ze sondę sie wygotowuje ?

Gość o matko huto
OD ZAWSZE na glowice usg przezpochwowego wklada sie prezerwatywe a w razie jej braku - wsuwa sie glowice w rekawiczke JEDNORAZOWEGO UZYTKU! Jak dla ktorejs jest to nienormalne i dala sie zbadac bez to gratuluje.. glupoty? To jest logiczne, ze przy badaniu "recznym" i przy aparaturze wkladanej w tak intyne miejsce uzywa sie rzeczy jednorazowych: dotyczy rekawiczek, prezerwatyw na glowice, wziernikow. metalowe wzierniki juz dawno poszly precz a jesli gdzies funkcjonuja to sa kazdorazowo sterylizowane.. na prawde jestescie tak bezdennie naiwne ze sadzicie iz glowice od usg tez sie sterylizuje?! Skaczecie na autorke a same macie problem z mysleniem...

?????jakis absurd...ja czesto upominam panie ktore krew pobieraja zeby zalozyly rekawiczki..

Gość a oto streszczenia
Co za palant, dobrze że stamtąd uciekłaś!

Gość prezerwatyw na wziernik dobre
haha ale sie usmiałam :):):):):):):):):) idiotki

Gość Różowy_Koralik
Boże... czy ja tu rozmawiam z poważnymi osobami ?? Tobie się nigdy nie zdazyło napisać coś niepoprawnie ?? Nastepna się śmieje choć widać ze nigdy u ginekologa nie była... nie mówie o wzierniku a o sprzęcie dopochwowym USG!!! Na niego zawsze nakłada się prezerwatywę bądź inna osłonkę z gumy... Co za niewiedza... PS. Ja miałam upominać takiego kretyna żeby rękawiczki włożył ?? On chyba sam powinien wiedzieć ze ma to zrobić!

Gość a oto streszczenia
TEż się dziwię, że nie wiecie o tych prezerwatywach- mam nadzieję, że wam ginekolodzy nie robili USG dopochwowo bez komdomka? :O ZAWSZE powinni na ten aparat do USG nakładać prezerwatywę. A co do rękawiczek to zgadzam się, że lekarz sam powinien o tym pamietać- podobnie jak np. położne które przychodzą do dziecka w domu- mają umyć ręce albo nałożyć rękawiczki przynajmniej! To podstawa!

Gość Różowy_Koralik
Cieszę się że sa jeszcze myślące osoby jak koleżanka powyżej. Koleżanko tak trzymać!

Gość a co do tego
boże idiotki dawały sobie wsadzać w pipe paluchy bez rekawiczek i gratuluje inteligecji żeby niewiedzieć że zakłada się prezerwatywe przy usg dopochwowym

Gość gość
ja miałam badanie i teraz nie wiem czy z jakąś osłonką czy bez i się teraz stresuję, masakra

Gość gość
Bylam już u kilku ginekologów i ZAWSZE przed usg była zakładana prezerwatywa. Nie pozwoliłabym sobie zrobić badania bez takiego zabezpieczenia.

Gość gość
ja tez zawsze z prezerwatywą :D

Gość gość
Hmm, chodzę do bardzo dobrej , prywatnej kliniki w Austrii ale jeszcze nigdy lekarz nie założył prezerwatywy na głowicę USG dopochwowego, za to używają zawsze takiego niebieskiego płynu do odkażania , tak mówi mi moja siostra która pracuje jako asystentka lekarza. Są też jednorazowe osłonki na głowicę USG i pomoc lekarska przygotowuje lub odkaża narzędzia w momencie kiedy lekarz kończy badanie na jednej pacjentce . Prezerwatywa nałożona nie na nieodkażony sprzęt też nie jest zbyt mądrym pomysłem.

Gość gość
U mnie gin myje sprzęt od usg jakimś płynem i na to naklada prezerwatywę .Nawet spojrzalam jaka ma i byly to Durexy nawilżające .

Gość gość
oczywiście ze zakłada się prezerwatywę, nigdy nie pozwoliła bym bez a chodziłam do drogiej kliniki

Gość gość
a czy takie badanie USG jest bardzo nieprzyjemne?

Gość gość
wypowie sie ktos na temat badania USG?:) jeszcze nigdy nie mialam i nie wiem ... jakos sie stresuje

koszmar to co czytam, jak mozna dac sie zbadac bez oslonki/prezerwatywy? a kto pozwala na wkladanie glowicy z plynem do odkazania? jezu, kobiety, opamietajcie sie bo wypalicie sobie pipke!

Gość gość
Mój lekarz też zawsze zakłada gumkę na głowicę. Badanie USG nie boli.Miałam w czasie ciąży robione przy każdej wizycie.Głowica grubością przypomina długopis.Lekarz wkłada ją do środka a na ekranie możesz podziwiać swoje piękne wnetrze :-) Nie ma się czym stresować. Ja osobiście nic nie czułam-żadnego bólu czy dyskomfortu.

Gość gość
ale jazda wypalaja sie od wewnatrz i do tego bez oslony usg robia, no koniec swiata

Gość gość
Jasne, że powinien założyć prezerwatywę na sprzet do usg i oczywiście rękawiczki. Badanie nie boli, ginekolodzy są bardzo delikatni. Ja chodziłam do 3 i za każdym razem trafiłam na profesjonalistę i na szczęście żadnej traumy nie mam :)

Gość gość
Ja cala ciaxe mam robione i zawsze zakłada rękawiczki a na głowice prezerwatywy. GDdy konvczy badanie usowa prezerwatywe i glowice przeciera jakby chusteczka nawilzona. Takze jestem spokojna wiem ze mnie nie zaraz i niczym. A ey dajecie sobie bez gumki wkladac fiuuuu przeviez inne tez to w cipce mialy a w ciaxy infekcje da bardzo czesto, albo z plynu dexynfekujacego glowice eam wklada jezu co to za raeznik...

Gość gość
co do strachu,to może nie boję się ginekologa,ale zawsze czuję odrobinę podniecenia.Przecież obcy facet patrzy na mnie,zupełnie nagą,a w dodatku dotyka mnie.Raz musiałam zmienić lekarza,no i była to kobieta niestety.Mężczyźni są delikatniejsi,jeśli chodzi o te sprawy.Po badaniu byłam bardzo obolała,nawet mąż zauważył,że jestem luźniejsza,mimo,że doszło do zbliżenia dopiero tydzień po wizycie.