Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fair play

sami oceńcie

Polecane posty

Gość fair play

Proszę osoby chętne do pisania na forum o odpowiedź na pytanie: czy to jest fair? Jesteśmy młodym małżeństwem, mamy małe dziecko, oboje pracujemy. Spłacamy dość duży kredyt, któy pochłania znaczną część naszych dochodów. Z tej racji, że ja mam większe możliwości zarobkowania (wykształcenie, rodzaj wykonywanego zawodu)pracuję więcej niż mąż, dużo więcej. Kosztem czasu wolnego (o rozrywce mogę zapomnieć) zdrowia (nie mam czasu pójść do lekarza), kontaktów towarzyskich itd. Ale zależy NAM na możliwie szybkiej spłacie kredytu, więc tak się dogadaliśmy i jest ok. O to nie mam pretensji (a nawet jeśli trochę mam, to jest to już inny temat) Wczoraj mąż wrócił z pracy i oświadczył mi, że idzie dziś (sobota) na imprezę z kumplem, bo coś mu się przecież od życia należy. Po czym wykąpał się, zjadł przygotowaną przeze mnie kolację i poszedł spać. Ja jeszcze pracowałam przed komputerem (jestem tłumaczem) mimo, że oczy same mi się zamykały. Dodam tylko, że nie pamiętam kiedy gdzieś razem wyszliśmy, nawet kiedy jest wolna chwila, to on rzadko ma ochotę na wsplne wyjścia. Zrobiło mi się przykro i poczułam się po raz pierwszy jak ...frajerka. Powiedzcie, czy to jest fair z jego strony?

Gość qqq1
a ja mam pytanie do Ciebie - co trzeba zrobić, żeby zostać tłumaczem? skończyłam studia filologiczne, ale nie mogę znaleźć pracy :(

Gość Egoista .....
żona zawsze powinna być ważniejsza od kumpla. w końcu ti Ty wkładasz tyle energii i czasu w Wasze wspolne życie! to nie z kumplem bedzie sie starzał tylko z Toba i najpierw pwoninien zadbac o ciebie a pozniej cala reszte swiata. jak nie poskutkuje to Ty zacznij wychodzic. na pewno uda Ci sie wygospodarowac jakis weekendowy wieczor. Moze na wlasnej skorze poczuje co to znaczy.

Gość albo przestań
tyle pracować i zacznij gdzies wychodizć z koleżankami :) jak bedzie mial pretensje to mu powiesz zeby sam sie wziął za robote to moze wtedy szybciej spłacicie ten kredyt :P