Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolcia0000000

W jakim wieku zaczęłyście brać tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość A ja zaczęłam...
...mając 22 lata. Teraz mam 30 i od prawie 2.5 roku nie stosuję.

Gość bojabojaboja
Miałam 24 lata i biorę już ponad rok, wcześniej prezerwatywa w dni potencjalnie płodne.

Gość katakumby18
Ja biorę od 17 roku życia czyli już 5 lat. Biorę ze względów zdrowotnych.

Gość kejme
dzis mija moj 17 rok zytcia a tabletki zaczelam brac niecaly miesiac temu - konczy mi sie pierwsze opakowanie :) . mam stalego chlopaka od roku a tabletlki przepisala mi moja ginekolog. jak narazie sie spisuja swietnie :) .

Gość akuba
22 mam 26 - rocznego syna POLECAM TABLETKI

Gość blekotek
jak zaczęłam je brać miałam 19lat. Brałam je około 10lat:) W ciążę zaszłam w drugim cyklu po odstawieniu. Dziecko ma ponad rok, zdrowe:) Aha, przerwy w ciagu tych 10lat zrobiłam trzy.

wiem ze nie bede brała tabletek wiecej tfu!! przez nie miałam problem z owulacją... musiałam brac clo... a itak nie mam pewnosci czy wszystko jest ok ze mną (brałam Mercilon)

Gość gość
Myślę, że nie powinny się wypowiadać osoby nie biorące, ba- nie mające pojęcia o przyjmowanych tabletkach antykoncepcyjnych. Jest to ingerencja w układ hormonalny-owszem, ale ich działanie polega na zmianie właściwości śluzu szyjkowego, który staje się gęstszy i nieprzepuszczalny, co utrudnia przenikanie plemników do jamy macicy. Nie jest to 'brutalna' ingerencja w organizm, skoro takowe przepisywane są nawet na wyrównanie cyklu miesiączki czy trądzik chociażby. Zanim ktoś się wypowie, niech pogada z konkretnym ginekologiem, wypyta, bo dużo dobra też tabletki antykoncepcyjne zdziałają w organiźmie. Co do zajścia w ciążę, po odstawieniu tabletek szansa zajścia w ciąże wzrasta nawet dwukrotnie, więc tu nie ma co się martwić :)

Gość gość
24, blisko 25 lat (roznica 2 miesiecy xD) ale tylko przez 2 miesiace bralam ringi. Wszystko bylo w prozadku, ale moj parner i tak im nie ufal wiec odstawilam. W sumie po tym dopiero zaczely sie plamienia, a nie mam kiedy isc do gina bo ciagle sa wizyty 2tyg + a jestem ciagle w ruchu i tak od roku ~~

Gość gość
Od 18 r.ż. zdrowotnie, teraz juz antykoncepcyjnie. Nie mam żadnych dolegliwości ani skutków ubocznych, bo lekarz mnie systematycznie bada, zleca badania krwi, usg piersi oraz zalecił stosowanie osłony do antykoncepcji Harmonella, która chroni serce, wątrobę, układ krążenia, generalnie wspomaga cały organizm.