Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lull

PIERSI

Polecane posty

Gość lull

jestem w 33tc. moje piersi nie wygladaja za dobrze:( sutki sa ogromne, a na nich mnostwo wielkich guzkow. wyglada to okropnie. do tego piersi urosly do rozmiaru DD, ale wcale nie sa ladne :( zamierzam karmic piersia i boje sie, ze ich wyglad sie jeszcze pogorszy... kiedys mialam ladne C z malymi sutkami. czy piersi wroca do dawnego wygladu? czy raczej musze sie do nich przyzwyczaic, bo juz bedzie tak, albo i gorzej???

Gość natusia22
hej, ja tez jestem w 33 tyg ciazy ale moje piersi sa nieco wieksze ale problemu z sutkami nie mam , wieksze sa ale nie mam na nich zadnych guzkow, wrecz troche sie martwie bo czytalam ze powino mi sie juz mleko gromadzic a tutaj nic, zadnych oznak. oczywiscie ze po ciazy nasze piersi beda jak flaczki, juz nie takie jedrne jak wczesnije (chociaz bardzo bym chciala). coz takie uroki ciazy. a jak sie czujesz??

Gość lull
mi juz od jakiegos czasu saczy sie siara z piersi. zwlaszcza w nocy, no i zle te piersi wygladaja:( wstydze sie meza... piszac "guzki" mam na mysli takie kropeczki na otoczce sutka, ktore kazdy ma tylko ze male. mi od jakiegos czasu zrobily sie takie duze:( martwi mnie jak to bedzie. no ale decydujac sie na dziecko zdawalam sobie sprawe, ze moje cialo sie zmieni. tylko bardziej spodziewalam sie rozstepow, ktorych jak na razie nie mam. nie myslalam, ze zmienia sie az tak bardzo moje piersi... a czuje sie ok. puchne tylko bardzo:( a Ty???

Gość natusia22
no ja jak narazie nie puchne, z cisnieniem tez jest bajka. gorzej jest ze spaniem a dokladnie z pozycjami, boli mnie kregoslup i pachwiny. a do tego jeszcze moja dzidzia pcha mi nozki pod zebra i ani tutaj lezec ani siedziec. roztepow nie mialam az do teraz, pokazaly mi sie pod brzuchem i nie wiem co mam na nie stosowac, zawsze sie smarowalam oliwka a teraz chyba musze kupic jakis specialy krem tylko jaki..??? na kiedy masz dokladny termin?? wiesz moze co bedziesz miala ??

Gość lull
ja mam termin na 30 sierpnia, ale wedlug mojego gina nie donosze, bo mam zagrozenie wczesnego porodu. Tobie dzidzia pcha nozki pod zebra, a mi kopie po pecherzu (aaauuu), bo jest w polozeniu miednicowym. czasem mam wrazenie, ze wciska mi nozke w pachwine. przez to polozenie do dzis nie znam plci, bo nic nie widac:( do tego na kazdym usg spi jak zaklete i nic nie chce pokazac:( wstydnis taki chyba... ja tez mam problemy ze snem. wierce sie po 2 godziny zanim zasne, a potem i tak sie budze w nocy. nie moge sobie znelezc pozycji do spania. no boku bola mnie zebra, na wznak - brzuch mi ciazy... do tego zaczynaja mnie bolec stawy miednicowe, podobno macica sie lekko rozszerza do porodu. super ze nie puchniesz, bo ja w zadne buty nie wchodze. zostaly mi jedynie klapki i to tylko te szerokie :( a Ty na kiedy masz termin i co bedziesz miala???

Gość natusia22
ja mam termin na 28 sierpnia i bedzie dziewczynka, z tego co lekarze mi powiedzieli. sorry odezwe sie poznije bo ide na zakupy pa pa

Gość natusia22
jestes moze jeszcze??

Gość lull
jestem, jestem :)

dziewczyny, skad ja to znam :) ja obecnie koncze 34 tc, termin mam na 23. sierpnia ale mam nadzieje, ze bedzie troszke wczesniej. z tymi piersiami u mnie jest podobnie, otoczki zrobily mi sie dwa razy wieksze, sciemnialy bardzo, i tez mam te guzki, to sa po prostu komorki, ktore sie powiekszyly, na jednej piersi mam trzy na drugiej jedna, nie ma sie czym martwic, bo to minie, jak na razie to siary nie mam nic a nic. slyszalam, ze karmienie nie ma wplywu na jedrnosc piersi :)

Gość ojejkujejku
co do piersi to nie bedziesz juz miala ładnych malych sutkow tylko wieksze i z tym nic nie zrobisz a jak bedziesz karmic piersia to jeszcze sie troche piersi wyciagna :( bynajmniej ja tak mam aha i jeszcze zapomnialam dodac ze moje sa cale poszatkowane rozstepami ktore mi sie porobily po porodzie tyle pokarmu mialam ,malo nie wybuchlam mimo sciagania :O

Gość no niestety
takie są uroki ciąży i karmienia piersią,zawsze miałam super jędrne piersi i to była chyba jedyna część mojego ciała która mi się podobała,w ciąży piersi znacznie mi się powiększyły,a po porodzie karmiąc piersią miałam takie balony że masakra.Teraz jestem 1,5 roku po porodzie,dużo schudłam,od dawna nie karmię,piersi nie wyglądają ciekawie....porozciągana skóra i pustka w środku :(

Wydaje mi sie ze to kwestia genów. Mam małe piersi, ale jędrne. Przed porodem, w trakcie ciąży nie urosły, rok karmienia - wieksze o 1 rozmiar, po karmieniu znów małe, ale dalej jędrne.

Gość no niestety
No to Jana zazdroszczę :(

Nie ma chyba czego, bo za to okropne rozstępy mi sie na brzuchu zrobiły i skóra się całkiem nie ściągnęła i brzuch mam takie nie za ciekawy...

Gość no niestety
No mi na szczęście na brzuchu zrobiły się takie malutkie rozstępy teraz w sumie prawie niewidoczne,ale skóra też już nie jest taka sama.Mam w planach drugie dziecko ale jak pomyślę sobie o cyckach do pępka i sflaczałym brzuchu to szybko o planach zapominam :)

A mnie to nie odstrasza :) Starania zaczynam od października :) Córeczka ma juz prawie 2 latka wiec czas pomyslec o rodzeństwie.

Gość no niestety
moja ma półtora i tak za rok myślę że będę gotowa na kolejnego dzidziusia :)wiem że się zdecyduję, w końcu dawnego wyglądu już i tak nie odzyskam a dziecko daje tyle szczęścia, że rekompensuje wszystkie straty :D

Gość jak nie
Ja mam jednak nadzieję że piersi jak się zmniejszą będą sterczące Już po 1 ciąży którą poroniłam:( tak miałam były wielkie i opadnięte Potem pod wpływem ćwiczeń uległy ujędrnieniu Teraz znów są wielkie i opadnięte mam nadzieję że znów mi się podniosą Jak myślicie??

Eh , no moja 2 latka bedzie miala w pazdzierniku , teraz ma 20,5 miesiaca... Ale ja zaczne w pazdzierniku starania a pewnie nie uda sie od razu... Za pierwszym razem udalo sie w 6 cyklu. I fakt, dla dziecka warto sie pomeczyc i nawet stracic nieco urode.

Gość no niestety
jak nie- a jakie ćwiczenia stosowałaś że piersi wróciły do formy??Z chęcią bym poćwiczyła :)Albo żeby był jakiś cudowny kosmetyk NAPRAWDĘ ujędrniający biust ...

Gość jak nie
Stosowałąm fitness połączony z yogą Ściągnełam sobie te ćwiczenia na internecie To są jakieś 45 minutowe