Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama trojki dzieciakow

do pań domu

Polecane posty

Gość mama trojki dzieciakow

kochane za ile udaje się Wam utrzymac rodzinę,chodzi tylko o wyzywienie ? Jak ratujecie sie gdy krucho z pieniedzmi? Jak nimi gospodarujecie/Ile wydajecie dziennie na zakupy i jak wygladaja te zakupy.Mam 5 osobowa rodzine [troje dzieci-13,16 i 8 lat]i dziennie wydaję ok 80 zl,wciaz brakuje mi kasy,nie potrafie nia gospodarowac :(

Gość aajaa
ja mam dwoje dzieci ( 17 i 13) + JA dziennie wydaje 20 -25 zł i co dwa tygodnie około 200zł w supermarkecie

Gość wypowiadajcie si dziewuszki
podrzuccie pomysly jak oszczednie zyc;dzinksss

Gość taka sobie gosposia
to zależy co kupujesz. Dla przykładu - 2kg ziemniaków 3zł, mielone 5zł ogórek na mizerię niechbędzie 2zł, śmietana 2zł, masz obiad za ile? Za 14zł, do tego niech będa 2 chleby- 5zł, masło, czy margaryna - 3zł, do chleba 2-3 pomidory, niech kosztują 2zł, szczypiorek 1zł, wędlina jakaś 30dkg przypuśćmy 7zł, może sera białego kawałek, masz już śmietanę, szczypiorek, pomidor i ogórka. Niech ser też z 5zł pół kostki kosztuje, to razem wychodzi 37zł jak dobrze policzyłam, czyli około 40, a drugie 40 masz na następny dzień. jak na przykład kupujesz pepsi,chipsy dzieciakom, jogurciki i inne takie, to się nie dziwię, ale wystarczy popatrzeć co masz w domu do jedzenia, co z tego można zrobić, co dokupić i co ważne, jak idziesz do sklepu, to trzymasz się tego. Nic ponadto co w oko wpadnie, bo a nuż widelec się przyda. Ja też potrafię popłynąć, jeszcze to, jeszcze tamto mi się przyda a przy kasie oko bieleje :D ale jak się pilnuję potrafię kilka stówek z wypłaty oszczędzić naprawdę.

Gość do gosposi
u mnie jest tak,ze sporo idzie na wedliny i miesa na obiady;slodycze ograniczam ale te soki czy napoje do szkoly sa tak drogie;jestem nieudacznicą,nie potrafie normalnie wygospodarowac no bo musze kupic cos na kanapki,do tego na obiad,jakies owoce,i wciaz wydaje za duzo .Chce to zmienic .Gosposiu czy obiady planujesz na nastepny tydzien? w ogole czy wyzywienie planujesz z dnia na dzien czy na kilka dni ? dzieki

Gość taka sobie gosposia
nie wiem, czy to jest jakiekolwiek planowanie. Czasami mam na coś ochotę, np kupię schabu, czy karczku, uduszę, upiekę, do tego ziemniak itd. jak mam jakąś sałatę, ogórka w lodówce, to tylko kubek śmietany kupuję a wędlinę podzielę na dwa dni albo i więcej. tak że jak jednego dnia wydam więcej, to następnego już mam .swego czasu robiłam też tak, że kasę jaką miałam na jedzenie podzieliłam na 30 czy tam 31 i tyle tylko brałam do sklepu. Ale nie jestem jakas super, ani systematyczna i znudziło mi się. Robiłam tak jak chciałam na cos extra mieć kasę i wychodziło. Napoje dla dzieci sa drogie owszem, ale czy one muszą mieć codziennie jupiki, czy Kubusie w szkole? Ja swoim tak nie kupowałam, natomiast zawsze można kompotu czy soku wlać do butelki. Nie wiem, każdy ma swoje upodobania i czegoś tam nie lubi i nie będzie jadł, czy robił. Moje nie były takie wybredne. Co im przyszykowałam brały i już.

Gość taka sobie gosposia
i nie jesteś nieudacznicą. Ja też nie od razu umiałam sobie planować i oszczędzać. też wydawałam pieniądze i małżonek udzierał paszczy co ja z pieniędzmi robię. Teraz on ma swoje, ja swoje i potrafię oszczędzić, tylko jak o tym pamiętam że chcę coś odłożyć :)

Gość wacek z kotlowni
kupuje mrozone pierogi i jest git

Gość na promocjach
mięso jest tanie, wtedy kupuję więcej(tylko czy dobre?:o) mięso z zupy mielę i robię krokiety albo piergi, zupę gotuje na dwa, czasem nawet trzy dni

Gość wacek z kotlowni
zbieram szczaw

Gość taka sobie gosposia
wacek nie wleź przy tym w krowi placek ;p