Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwona261075

druga reklamacja i odmowa rzecznika

Polecane posty

Gość iwona261075

Gość iwona261075
witam, w kwietniu zakupiłam portfel - fajny firmowy, po miesiącu rozkleiła się przegródka na banknoty - reklamowałam go i usterka została naprawiona. Po miesiącu portfel znowu musiałam reklamować ponieważ przegródka w części na bilon rozerwała się, po 14 dniach portfel wrócił od rzeczoznawcy nie naprawiony z adnotacją 'uszkodzenie mechaniczne' co jest kompletną głupotą, portfela nie odebrałam z reklamacji ponieważ nie zgadzam się z opinią a poza tym jest nadal uszkodzony.Prosze o informację do kogo się udać w tej sprawie.Prosiłam przy drugiej reklamacji że proszę o zwrot gotówki bądź wymianę na nowy.Proszę o poradę

wiesz co ja tez kiedys reklamowałam buty sportowe, które rozkleiły się po 3 miesiacach i tez odrzucono moja reklamację...załozyłam sprawę, która przegrałam bo rzeczoznawca stwierdził, że uszkodzenie nie wynika z wady fabrycznej tylko ze złego uzytkowania...ten cały PIH to pic na wodę, na pewno nie pomagają klientowi...ja tez się nie zgodziłam z wyrokiem...ostatecznie zrobiono mi łaskę i naprawiono te buty, ale sklepy tej firmy (DIVERSE) omijam szerokim łukiem :O...

Gość była sklepowa
Możesz iśc do miejskiego rzecznika praw konsumenta, tylko... i tu zła wiadomość.Sklepy dobrze sie znają się z takimi rzecznikami :( wiem, bo pracowałm kiedyś w sklepie. Może wymień sobie na inną rzecz? Moja koleżanka rekamował kiedyś buty bo się rozkleiły i rzeczoznawca odpowiedział jej, że jest za gruba i to dlatego. Koleżanka waży ok 50kg. Jeszcze jedna rada, nie wrzeszcz i nie kłóć się, bo wtedy tym bardziej nikt Ci nie chce iśc na rękę. Pamietam, że gdy ktoś przychodził z rekalmacją i był miły często miał rozwiązaną sprawę w 10 minut.

Gość upu888
up

Gość iwona261075
o dzięki za poradę, ciekawe jak się sprawa potoczy :))

Na drugi raz pamietaj - jesli od dnia zakupu bylo mniej niz pol roku - to nie sklada sie reklamacji , tylko korzysta sie z \"niezgodnosc towaru z umowa\" - przy mniej niz pol roku to sprzedawca musi udowodnic ze to byla usterka nie z jego winy - wiec tak latwo nie da sie tego odrzucic

Gość iwona261075
byłam u rzecznika praw konsum. sympatyczna pani opisała sytuację i wysłała do sklepu, teraz czekam na odpowiedź...