Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o roaming

mam pytanie o roaming w simplusie

Polecane posty

Gość pytanie o roaming

wyjezdzam do Anglii, lece samolotem - w ktorym momencie mam wlaczyc roaming, przed granica jeszcze w Polsce czy w Anglii? a kiedy wylaczyc?

Gość medronka
jak ja jeździłam to wyłączałam telefon jeszcze w Polsce a włączałam po przekroczeniu granicy. Oczywiście roaming musi być włączony w Polsce. Potem jak włączysz go jak już w Anglii będziesz to powinien sam wyszukać dostępne sieci. Można to zrobić ręcznie, można automatycznie, telefon sam wyszuka i ustawi sieć, tyle że niekoniecznie najtańszą, przeważnie odwrotnie :) a i w samolocie musi być wyłączony

Gość pytanie o roaming
medronka a jak to jest z pisaniem smsow - osoba piszaca do mnie z Polski bedzie miala drozej? a z bramki? moje pytania moze glupie bo pierwszy raz jade gdziekolwiek a na telefonach sie nie znam :) pytam bo kiedys kumpela wyjechala do Egiptu i pisalam do niej po normalnej polskiej stawce sms za bodajze 20gr na stronie plusa przeczytalam tez ze GPRS musi byc wylaczony zeby wlaczyc roaming

Gość medronka
tak, tak, GPRS jak jest włączony, to roaming wyłączony i na odwrót. Co do oplat, nie wiem, bo zależy jaka ma się taryfę i stawkę. Najlepiej zadzwonić na 2601 przed wyjazdem i Ci powiedzą. 1zł kosztuje cała rozmowa. Z kompa jak mozesz bezpłatnie wysyłac, to smsy dochodzą. Generalnie smsy i rozmowy są droższe jak dzwonisz za granicę. I jeszcze jedno, jak ktoś dzwoni do Ciebie, to sciąga kasę i Tobie i Osobie dzwoniącej do Ciebie, tak, że lepiej nie dzwonić, no chyba, że mus. Są przecież kafejki, można się porozumieć na wiele innych sposobów.

Gość pytanie o roaming
dzieki :)

Gość nie lubie bo sa
a jak chcesz wlaczyc roaming bedac w Anglii? przeciez on ci jest potrzebny wlasnie po to aby telefon dzialal

Gość gość
Teraz podobno roaming staniał...

Gość wiktoria741
Rzeczywiście roaming jest tańszy ale na terenie Europy, poza nią nadal jest drogo. Ja dość często jeżdżę za granicę i myślę nad zakupem karty SIM od Truphone o której czytałam na goo.gl/pHHCXa Można mieć na niej 8 numerów i rozmawiać do woli płacąc jak za połączenia lokalne.