Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guślarka z dziada pradziada

Czym kierowałyście się przy wyborze imienia?

Polecane posty

biedne dzieci :( dobrze, że moja mama kierowała się rozumem i nie mam komleksów na punkcie imienia, nazwiska ani wyglądu 🖐️

Gość niestety istnieja tandetne
imiona, ktore do Polakow niestety nie pasuja, chocby dlatego, ze w mysl ustawy o ktorej to wspomnial cynik, pisownia takich imion jest polska. do tego imiona kobiet maja konczyc sie na"a" wiec od razu skreslona sa imiona typu Nicol czy Karmen, ktore rodzice krzywdzoca i tandetnie zmieniaja na Nikola I karmena. jak do tego dojdzie nazwisko np Nikola Kiłbasa, to dziecku mozna tylko wspolczuc.

dla córki sprawa byla prosta. nasze babcie mają na imie Maria więc na ich czesć mala nosi to imie- pozatym nam sie bardzo podoba :) dla synka wypisalismy z księgi imion wszystkie imiona jakie nam sie podobają. porownalismy te imiona i wyszlo ze tylko 5 wybralismy wspólnie. z tych 5 odrzucalismy po kolei te ktore nam się najmniej podobaly no i został Kornel :)

psychiczne świetne :) fizycznie troche dobija mnie temperatura za oknem i opuchlizna ale daje rade :D już niedlugo :) bardzo dziękuje że zapytalaś 🌼

a moja córka dostała imię po bohaterce \"Trzech towarzyszy\" Remarqe ;) bo to moja ulubiona książka a dla synka mieliśmy problem i to było jedyne imię, które nam się wspólnie podobało

Mamy podobne gusta i kryteria widzę:) Dal dziewczynki Gaja i Alicja na prawdę ładnie. A dla chłopca też podobają mi się imiona i literką "r" bo są twarde a w związku z tym moim mniemaniu silne i męskie. Mój synek jest Konrad:)

Gość a ja powiem....

Gość a ja powiem....
czym się kierować ? rozsądkiem. rozsądkiem. najlepiej pamiętać że im niższy status społeczny rodziców tym bardziej wyszukane imiona. moja córka ma na imię Zofia :)

Gość obronca jezyka polskiego
Ach to zapewne Twój staus społeczny jest baaardzo wysoki;-)

Gość napisz to co
kuzyn nazwal corke jennifer :/ syna kevin kuzynka ma martina denisa i sandre ojojoj

Gość syn dostal imie po bardzo
fajnym koledze (zreszta i jego imię , nie takie popularne ale nie udziwnione, zawsze mi sie podobalo). Corka po kims z rodziny. Ja tez. Milo mi jest,jak sie okazuje,ze pare osob nazwalo corki moim imieniem z mojego powodu, nawet moj ex (hehe) ( jest bardzo rzadkie , ale sie bardzo dobrze"nosi") Imie dziecka duzo mówi o rodzicach. Jesli jest nadane na skutek jakiegos tandetnego ( w moim przekonaniu) serialu, to wiem,ze to nie sa, delikatnie mówiac, bratnie dusze . No i faktycznie - moje dzieci przyjaznia sie akurat z dziecmi, ktorych imiona mi sie podobaja - po prostu znajdują przyjaciol w srodowisku podobnym do swojego .

Gość a może wystarczy powiedzieć...
obrońco języka polskiego - zapewniam cie że posługuję się językiem polskim bez żadnych problemów a mój status społeczny jest adekwatny do imienia mojej córki :)

Gość Oj tam....
Mój kolega ma na imię Martin i jakoś mu to w zyciu nie przeszkadza. Fajna dupka z niego i w ogóle dziewczyny leca na niego :D

Gość Petra_21
Co sądzicie o imieniu Karina ????