Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guślarka z dziada pradziada

Czym kierowałyście się przy wyborze imienia?

Polecane posty

Gość guślarka z dziada pradziada

dla waszych maluszków?

Ja jestem na etapie wybierania i mam właściwie dwa kryteria: nie moze sprawiać krzywdy dziecku w wieku szkolnym nie może być infantylne w wieku dorosłym No a do tego dla dziewcząt preferuję imiona krótkie, bez możliwości zdrobnienia, dla chłopaków ładnie brzmią te z literą R w środku, poza miękkimi marcinami czy mariuszami

Gość jdbvwh
madrzy ludzie nie smieja sie z imienia. Moze byc nawet MAkary nie to nie smieszy.

Gość guslarka uzasadnij
czemu Andzelika a Izaura nie??

Gość guslarka uzasadnij
ale dla mnie IZAURA wlasnie tez brzmi tandetnie.:)

a moja córeczka będzie nosić imię anastazja a synek ignacy mam nazwisko, które wielokrotnie pojawia w podręcznikach do historii i uważane jest za jedno z najpięniejszych obok czartoryskich i lubomirskich więc mogę powybrzydzac :P

nawet nie umiecie poprawnie napisac imienia \"Angelika\", bo moze Andzelika jest tandetne i brzmi debilnie ale Angelika to piekne imie, inaczej sie je wymawia, a ty lusesita sama krzywdzisz swoje dzieci wygladem ktory po tobie odziedziczaja :P

sama jestes tandeta, nie ma czegos takiego jak tandetne imie, kazde imie cos w sobie ma i jest piekne na swoj sposob. wiec nie mow ze to tandeta, bo tandetny to moze byc stroj a nie imie.

no chyba jednak nie, bo ja mam na imie Angelika a nie Andżelika ( o zgrozo :O) wiec nie wymadrzaj sie skoro nie wiesz :P

Gość a oto streszczenia
Od zawsze wiedziałam, że kiedyś dam tak i tak córce na imię, a ponieważ mąż nie oponował, to jest jak chciałam :)

czyli co? ustawa chyba nie jest przestrzegana skoro ludzie nazywaja swoje dzieci Nicole, Jessica, Brian czy wlasnie Xawier.