Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anetkaw1-17

Toshiba Satellite A200, kto ma?

Polecane posty

Prosze o wpis posidaczy tego laptopa, poniewaz mam do nich orosbe.. mam nadzieje,ze znajda sie pomocni ludzie...

Dziekuje za link, ale ja juz mam ten laptop, chce sie skontaktowac bardzo z kims, kto rowniez ma ten laptop...

Gość Ujadający Piesek Leszek
Ja mam A200-23K Moja opinia: wady: 1) zbyt delikatna obudowa (chociaż ładna) 2) windows vista home premium (wolalbym xp prof, lub vista business/ultimate ktore daja prawo downgrade'u do xp prof) - system vista - to osbny temat wiec nie rozwijam tutaj. w kazdym razie dla mnie komputer jesli ma miec windows to tylko xp. 3) karta graficzna radeon - niestety sa problemy ze sterownikami pod linuxa - a ze wzgledu na dolaczony system vista -> możesz sie szbyko zmienić w zwolennika linuxa ;). poza tym karta ma b.dobre parametry. 4) Wyswietlacz z blyszczaca powloka - nei daje sie pracowac na zewnatrz. 5) Dużo niepotrzebnego softu w standardowej instalacji systemu (nie sprawdzalem jeszcze jak dziala recovery - wiec moze da sie go usunac przy okazji przywracania systemu. 6) problem z instalcja xp -> tzn. jest mozliwa ale trzeba sciagac sterowniki dysku sata ze stron toshiby i recznei zintegrowac z plyta instalacyjna windowsa. Wady wymienione w punktach 2 i 4 dotycza wiekszosci oferowanych modeli ;) W sumie do pracy biurowej nie jest potrzebny tak silny komputer jesli uzywasz xp - a dobre parametry -> silny proc., dedykowana karta graficzna -> to wieksze zuzycie energii wiec krótsza praca baterii. zdecydowanie wystarczy najtanszy nowy laptop z xp. zwrocilbym tylko uwage na silna obudowe (podobno: asus, lenovo, dell).

punkt 6 też dotyczy wiekszości jesli nie wszytskich sprzedawanych dzisiaj notebookw z vistą :)

A jakie sa twoje wrażenia z pracy z tym notebookiem?

Ja po prostu chce sie z Wami skontaktowac w celu porozmawiania o plycie instalacyjnej visty. Moja pozyczylam i juz nie odzyskam jej spowrotem, a chcialabym miec system i sterowniki na 1 plycie, przy 1 instalacji zrobic wszystko. Dlatego jesli ktos by byl tak miły i wykazal sie checia skopiowania tej plyty bylabym wdzieczna.