Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakiestudia

Studia dzienne czy zaoczne ?

Polecane posty

Gość jakiestudia

Jak to dzisiaj jest ? Czy pracodawcy zwracaja jeszcze uwagę na to w jakim trybie kto studiowal czy raczej na doswiadczenie ? Oczywiscie sa kierunki, ktorych studiowanie zaoczne mija sie z celem np. fizjoterapia, prawo ... ale np. na takie zarzadzanie po co tracic czas na studia dzienne ...

Gość jakiestudia
zastanawiam sie jakie studia wybrac ... dostalam sie na finanse dzienne... znajomi mowia ze studiow dziennych ze strasznie sie nudza na zajeciach i maja je raptem 3 razy w tygodniu ;/ dlatego zastanawiam sie czy nie isc gdzies do roboty a studia wybrac platne - zaoczne ...

Gość ghdgdgsgsg
nie che mi sie wierzyć ze ktoś na dziennych ma zajecia 3 razy w tygodniu !!!! :-O

Gość jakiestudia
no niby tak ... ale zawsze jakies doswiadczenie zdobede w pracy :) mam propozycje pracy jako kasjer bankowy ...

czy ja wiem... jesli dasz rade uczyc sie i pracować to pracuj ;) ps. kasjer bankowy to bardzo duza odp.

Gość hjred
jakby drogi filozofie studiowanie studiowanie pewnych kierunków zaocznych mijało sie z celem to by nie możn było ich w trybie zaocznym studiuować. pomyśl zanim coś napiszesz:/

Gość jakiestudia
mysle zanim cos napisze ... powiedz mi wolalabys isc do pielegniarki po studiach zaocznych czy dziennych ... do adwokata po studiach zaocznych czy dziennych ?

Gość cukierasekk
ty chyba ni wiesz co piszesz- ale ok żyj dalej w niewiedzy :) co do tych dwoch kirunków to kompletnie sie z toba nie zgadzam , popieram post nad toba.

A ja uwazam, ze studiowanie zaoczne niektorych kierunków - mija sie z celem. W zyciu nie chcialabym trafić np. do chirurga, ktory robił studia zaocznie. Do prawnika zresztą też nie. Nie można 6 lat lekarskiego zrobić w trybie zaocznym - i dobrze, że nie można. Zaoczne studia to nie są dziennie - nie oszukujmy sie, bo są gorsze. Mój znajomy miał prawo zaocznie. 2 razy w miesiącu.... :O zajebiście, co nie?

Gość jakiestudia
No ok ... myslscie jak chcecie ... do Waszej informacji ... od kilku lat na studiach panstwowych zliwkwidowano na poziomie licencjata zaoczne pielegniarstwo, fizjoterapie, ratownictwo ... no a ze ciagna to prywatne uczelnie ;/ to juz inna sprawa ...

Gość gorzka czekoladowa
jeśli weźmiemy pod uwage studenta zaocznego który pracował w czasie studiów w branży związanej ze swoim kierunkiem oraz studenta dziennego który nie pracował to pracodawca wybierze zaocznego bo ma on już doświadczenie. Praktyka jest ważniejsza niz teoria ;)

Gość ukelela
lilly rose------ nie ma zaocznej medycyny :D

Gość cukierasekk
lepiej skończyć studia zaoczne na jakiejś dobrej , prestiżowej uczeli niż dzienne w nic nie znaczoncej gdzie studenci mają zajęcie 3 dni w tygodniu po godzince:) teraz pracodawca patrzy na doświadczenie i wykształcenie - jakoś to trzeba pogodzić

Gość jakiestudia
No akurat lilly rose tutaj sie pomylila bo faktycznie nie ma ... jest wieczorowa ... ale w praktyce wygl;ada to tak ze ci z wieczorowki maja zajecia ze studentami z dziennych ... no i dodatkowo placa ;/

Nie można 6 lat lekarskiego zrobić w trybie zaocznym - i dobrze, że nie można. czytaj ćwoku ze zrozumieniem :O

Gość twisterrrrek
lilly rose przecież nie można skończyć medycyny zaocznie!!!!!!!! :o jeny co za ludzie :D

Gość uihed
jak coś piszesz lilly to spr- haahahah medycyna zaoczna ale glupia gęś

Gość twisterrrrek
spokojnie :) błędy to rzecz ludzka

Gość jakiestudia
No i nie zrozumieja cie ;/ ///studiowanie zaoczne niektorych kierunków - mija sie z celem/// Ludzie lilly rose sie cieszy ze niektorych kierunkow nie mozna studiowac zaocznie ... bo byloby to niebezpieczne dla innych ;/

"Nie można 6 lat lekarskiego zrobić w trybie zaocznym - i dobrze, że nie można." wyraznie napisałam, że NIE MOŻNA ( u nas w kraju) zrobić lekarskiego w trybie zaocznym i że bardzo dobrze, ze nie mozna. :O ludzie wy albo jestescie naprawde tępi, albo udajecie i robicie z siebie debili :O chcecie isc na studia - wypadałoby powtorzyć podstawówke i nabyc umiejetnosc czytania ze zrozumieniem :I :O

Gość qąpielówka
lilly nie ma argumentów to zaczyna nam tu kurwić :D

jakiestudia, no widzisz.. nie zrozumieją bo ich jedynym celem zyciowym jest wpieranie komus, ze cos powiedział :O na siłe, chocby mieli przepchać kamien przez sitko :O

Gość cukierasekk
jeśli cytujesz lilly to zacytuj " nie można " i będzie wszystko jasne... i tak temat zszedł czy zaoczny jest gorszy od dziennego.... przykro mi ale zaoczny student kończąc studia mając mgr w kieszeni , doświadczenie w zawodzie przez 5 lat zdobyte jest atrakcyjniejszym pracownikiem niż "zielony" dzienny:/ taka prawda:/ oczywiście to zależy gdzie chcesz studiuować na jakiej uczeni

tak, ale trzeba dobrze trafić (chodzi o uczelnie) żeby miec jakas teorie po zaocznych.. poza tym.. dasz rade? ale zapewnie jestes ambitna :)

Gość dziekuje za rady
pozdrawiam :D