Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtgtg

pomocy tak mnie boli brzuch ze umre na pogotowiu

Polecane posty

Gość gtgtg

bylam dali mi zastrzyk i odeslali a mnie dalej boli

Gość gtgtg
pomocy

Gość zadzwon po karetke

Gość duell
ale jak cię boli?.. cały czas czy skręca?...masz zaparcia lub biegunkę?...jaki zastrzyk ci dali,pamietasz nazwe?

Gość gtgtg
mam takie napady bolu,jak wstne nie moge sie wyprostowac,nie wiem jaki zastrzyk:(

Gość gtgtg
rano bolal mnie jakby jajnik,nie moglam zrobic siku,teraz boli mnie w srodku nad pepkiem

Gość duell
jak napady to masz kolke jelitową...zrób sobie ciepły kompres na brzuch lub wejdz do wanny do ciepłej wody...wez też coś rozkurczowego...u unikaj potrwa wzdymających...ja mam zespół jelita drażliwego więc wiem jaki to ból przy kolce :(

Gość duell
nad pępkiem?...no to nie kolka jelitowa...może cię zołądek boli?

Gość gtgtg
najmocniej boli jak sie poruszam

Gość duell
albo masz zapalenie pęcherza

Gość jak bola okolice pepka
to moze to byc wyrostek,,,,

Gość duell
wyrostek boli po prawej stronie i stale

wyrostek nie boli wyłącznie po prawej, może być nietypowo położony i wówczas boli śródbrzusze lub po lewej stronie. Objawy wskazują na wyrostek, idź prywatnie jutro do lekarza na usg, to nie są żarty. Na pogotowiu podali Ci najprawdopodobniej lek rozkurczowy.

Gość wcale ni musi bolec stale...
i po prawej stronie, czasem daje calkiem inne objawy...no ale skoro dziewczyna byla na pogotowiu to chyb aby tam to rozpoznali,..,,nie mam pomyslu co to moze byc...

Gość gtgtg
zapalenie pecherze odpada bo to nie ten bol,wlasnie bylam sisiu boli mni ejednak dol brzucha a promienieje do gory, jak wstane to trudno mi usiasc bo boli

Gość gtgtg
najpierw bolal mnie jak na okres potem to byla masakra,nie moglam sie wyprostowac wylam z bólu

Byłam na pogotowiu z takimi objawami, odesłano mnie z kwitkiem, nie zrobiono usg, podano lek rozkurczowy i kazano położyć się spać. Dwa dni później wylądowałam na stole z zapaleniem otrzewnej. Tak się poznali na moim wyrostku;/

Gość ja na Twoim miejscu
jescze dzis bym pogotowie odiwedzila,,,,bo z takimi bolami nie ma zartow...a jeszcze jak to wyrostek. to trzeba to zalatwic szybko.

Gość gtgtg
na pogotowiu lekarz wezwal ginekologa na konsultacje ten kazal jej zrobic mi morfologie ale ona nie zrobila mi i wyslala do domu jutro chyba sama pojde na badanie krwi

wWprostować sie również nie mogłam, mdliło mnie i miałam podwyższoną temperaturę.

Wiesz co ja bym teraz nie dała za wygrana i raz jeszcze pojechała na izbę przyjęć i zrobiła awanturę, bo to co przeżyłam później to był koszmar.

Gość gtgtg
popmapuro jakie jeszczce mialas objawy?

Gość dkkfkfkklalala
To moze być torbiel jajnika. Ja z takimi objawami lądowałam na ginekologii. Dziwne natomiast, że cię tak odesłali z tego pogotowia - mnie zawsze najpierw ochoczo diagnozowali wyrostek i długo im nieraz zajmowało pojęcie, że to co innego. Natomiast NIGDY nie chcieli mi podawać niczego rozkurczowego ani przeciwbólowego, żeby "nie zamazać obrazu".

Mdłości, bóle po lewej stronie, jakby miesiączkowe, kłucie promieniujące, temperaturę, nie mogłam wstać ani zgiąć się. Też miałam konsultację ginekologiczna, zupełnie zbędną, wystarczyło dobre usg i byłoby po kłopocie.

dkkfkfkklalala: A u nas w szpitalu jest regułą podanie leku rozkurczowego, lub czegoś doraźnie działającego. Paranoja!

Gość gtgtg
mam temperature 38

Gość dkkfkfkklalala
No patrz, a ja się tyle razy zwijałam z bólu z powodu torbieli, wiedziałam, że to torbiel, bo mam do nich skłonność, a nikt nie chciał mi ulżyć żadnym lekiem rozkurczowym, bo może będzie potrzebna operacja, bo może to wyrostek, itd. Mogłabym książkę napisać o tym, jak u mnie leczono torbiele i jaką drogę przez mękę przeszłam.

Gość gtgtg
biedna,ja poczekam do jutra,jak PAn Bog da jutro pojde do rodzinnego,a jak bedzie mocno bolalo to pojade na pogotowie

Gość gtgtg
hej jestem w szpitalu jutro czeka mnie laparoskopia