Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ciemnooka Brunetka

Proszę o radę!!!

Polecane posty

Nie mieszkam z rodzicami ale czesto ich odwiedzam a znacznie czesciej bywa u nich moja córka... Moja siostra 17 latka kupila w sobote psa rasy amstaff... Narazie pies jest młody ale obawiam sie tego co bedzie jak podrośnie...Wiele niedobrego słyszalam o tych psach...Co powinnam zrobic... Rodzice o zakupie psa nie wiedzieli ale zaakceptowali to jednak śmiem podejrzewać, że nie zdaja sobie sprawy ztego co to za rasa...

Gość Rottenes
miałem w życiu i bulterierke i amstafke, opiekowałem się też później amstaffem znajomego i powiem tyle: te psy są takie jak się je wychowa. Moje były łagodne jak baranek, pilnowały swego, ale nie były niebezpieczne. Były wychowywane w atmosferze ciepła rodzinnego. Jak pies jest chowany, taki będzie.

Gość Ujadający Piesek Leszek
Jesli chcesz wiedziec kogo pies zeżre jako pierwszego - to zadaj pytanie na topiku "wrożka internetowa" :P

Gość Rottenes
powiem ci, że każdy pies może być wychowany na mordercę. Najwłaściwsze jest traktowanie psa z szacunkiem i kochanie go wtedy nie będzie krwiożerczy. Bicie - traktowanie przedmiotowe - szczucie - to wszystko czyni z psa mordercę. Rasa daje tylko predyspozycje do bycia "złym psem" ale w żadnym razie nie przesądza o tym że pies będzie zły.

To może zeżre wszystkich zanim ich zdążyc ponownei odwiedzić. Zadzwoń już dziś sie pożegnać na wszelki wypadek :P

No to teraz rada na bardzo powaznie: dosyp czegoś kiełbasy i podrzuc pieskowi - sposób stary jak prastary kraków, juz szewczyk dratewka tak załatwił smoka wawelskiego - jednak czegoś mnei nauczyli na tym uj-ocie :)

niestety nie mam sumienia otruć psa.... obawiam sie ze 17 latka kupila go po to by nie byl jej leluszkiem tylko po to by inni dzieki psu czuli respekt...

za to piesek nie bedzie mial dylematow moralnych przed zjedzeniem ci czlonka rodziny. :)

a na powaznie, pogooglaj o tej rasie, wydrukuj informacje, liste ras groźnych, oraz artykuły o tym jak pies tej rasy zagryzł jakiegoś dzieciaka (bedzie kilka takich w archiwach onetu) i przynies to rodzicom zeby wiedziali ze maja pod dachem lwa a nie chomika.