Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

liliana22

KTÓRE STUDIA LEPSZE?

Polecane posty

sluchajcie zdaje teraz na studia i nie wiem kompletenie jaki lepiej kierunek wybrac- marketing i zarzadzanie czy administracja? prosze o wasze opinie.

Gość nie wiem co robić..
sama nie wiem a tez sie zastanawiam... nad tymi dwoma kierunkami :/ a Ty czego jestes blizej??

Gość domina86
wg to m nie to sie jeszcze zastanow.... co 5 osoba NIE studiuje admin. czy marketingu.....i gdzie pozniej te wszystkie osoby znajda prace? skoro rtyle ich bedzie z tego samego kierunku? ja zgaduje ze w sklepie spozywczym. ie wiem czy chcesz studiowac w PL ( jezeli tak to stanowaczo odradzam te kierunki) czy za granica (gdzie masz wieksze szanse na znalezienie pracy)ale jest naparwde masa interesujacych kierunkow... moze zastanow sie nad czyms chociaz troche innym np. turystyka i zarzadzanie czy cos takiego....

Gość alllllllllllllllla
odradzam administrację, naprawdę ciężko jest po niej znaleźć pracę.To niby kierunek biurowy,ale tak naprawdę w biurze zawsze chcą czegoś więcej.Multum ludzi jest po tym kierunku.Nie ma co liczyć również na pracę w urzędzie, no chyba, że masz znajomości.

Gość nie wiem co robić...
oj jejku... już nie wiem.. niektórzy polecają i mówią,że administacja to nie tylko urzędy państwowe ale też i masa biur, urzędów , firm korporacji które potrzebują ludzi znających się na administracji... poza tym to nie tylko praca w urzędzie.. ale i w bankach.. znajomości fakt.... w dzisiejszym świecie znajomości to klucz do kariery... w nielicznych przypadkach pozostaje liczyć tylko na szczęście.. podobno większe szanse się ma jeśli się zna jakiś język obcy a najlepiej hiszpański czy francuski.. obsługa komputera itp.. ja juz nie wiem. zarządzanie. to jest jednak masowy kierunek i że rynek właśnie absolwentami tego kierunku jest przesycony.. mozna pójść na administracje a pozniej jeszcze cos sie robi z zarzadzania i to podobno tez ne jest zle rozwiazanie, faktemm jest ze w naszym kraju ogolnie ciezko znalezc fajna i dobra prace.. ;/ taka smutna rzeczywistosc;/

Gość domina86
ja jezeli chodzi o kierunki humanistyczne to polecalabym Human Resources.

Gość lepiej takie kierunki
jak administracja zarządzanie niż jakies humanistyczne pierdoły które nie są do niczego potrzebne w dzisiejszym świecie.

Gość teenage angst
no nie wiem,ja wolalabym juz jezykowe niz administracje

Gość co ma administracja do pracy
w banku? o bardziej gownianym kierunku nie slyszalam. juz lepiej isc na rpawo,no chyba ze jestes przecietniara to faktycznie administracja i te zarzadzania w sam raz dla ciebie

Gość nie wiem co robić...
przeciętniara????? sama jesteś przeciętniara.. prawo to może i był wybitny kierunek ale kilka lat temu.. no jeszcze dwa trzy lata temu a teraz prawo to kierunek wcale nie dla wybitnych zdolnych etc. i jeśli chcesz kogos denerwowac i dobijac to moze sie nie wypowiadaj.. bo pytanie nie dotyczylo czy to super kierunki czy nie tylko ktory byście doradzili.. ADMINISTRACJE czy ZARZADZANIE a Ty jesli juz tak zachwalasz to prawo i zapewne sie wybierasz na nie albo juz studiujesz to nie powinnas miec problemow z czytaniem tekstu ze zrozumieniem... przyszly prawnik... phi.. śmiechu warte...