Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka..świr..xD

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość Anka..świr..xD

hejka dziewczyny..;** mam wątpliwości co do zrobienia sobie kolczyka w pępku... strasznie mi sie to podoba ale obawiam sie bólu przy przebijaniu... troch sie boję...;p;p od niektórych słyszałam ze strasznie boli a od innych znów ze mało...:P i teraz to juz nie wiem.... chyba pójde do kosmetyczki.. ona przebija igła..wiem bo moja kolezanka tam przebijała... mozecie coś powiedzieć na ten temat...najbardziej sie boje tego przebijania..;/;/ pomóżcie...

Gość tghh
samą igłą bardzo boli ja miałam robione takim przyrządem nie wiem jak sie to nazywa i tym przyrządem nie bolało mnie prawie wcale radze Ci żebyś poszukała salonu gdzie robią właśnie tym przyrządem, nawet nie poczujesz bólu

Gość Anka..świr..xD
słyszałam o tekiej maści znieczulającej EMLE czy jakoś tak...myślałam ze moze to pomoże...;p

Gość ja przebijałam pępek
i powiem Ci że bardzo mnie bolało, ale ból to sprawa indywidualna, wiec póki nie sprobujesz to sie nie dowiesz :-p

Mnie również bolało;/ Miałam przebijane igłą grubości wkładu do długopisu. Jak sobie przypomnę, to aż mi słabo:P Ale to było dawno, bo 4 lata temu:)

Gość Anka..świr..xD
dużo juz czyrtałam na temat klczyka w pepku i chyba coraz bardziej mam świra na tym punkcie...xD zalezy jak ciało reaguje na ciała obce..hehe^^ mam nadzieje ze moje dobrze reaguje...:P prosze o dalsze wypowiedzi a za te 2 juz dziekuje..:**

Gość Anka..świr..xD
hehe sorka...3 wypowiedzi..:***:**dzieki..:)

Gość Anka..świr..xD
aha hailie:):) powiedz tak szczeze... załujesz teraz ze sobie przebiłaś pepek...jak mozesz to powiedz ilke miałaś lat przy przebijaniu:P:P??

Gość Anka..świr..xD
żadnych dziewczyn interesujacych sie kolczykiem w pepku...?? ludzie pomóżcie bo nie wiem co zrobić...xD a głównym powodem jest to ze mama sie nie chce zgodzić na zrobienie kolczyka..:( jak mam ja namowić???

Mi kosmetyczka przebijała i samo przekłucie nie bolało nic, a nic, ale przytrzymywanie skóry specjalnymi szczypcami bolało baaardzo, ale to tylko kilka seksun i koniec :). Nie jest źle, myslałam, że to duzo wiekszy ból.... Ja nic nie powiedziałam mojej mamie, nawet nie wiem, co ona o tym mysli, od tego czasu mineły prawie 3 lata, a w domu dalej nikt nie wie... Jakos nie bylo okazji, zeby sie pochwalic :P Ale teraz troche załuję, bo swoje lata juz mam, kilka lat i bede myslec o dzidziusiu, i co wtedy z kolczykiem...?

Mi kosmetyczka polecila przemywac rumiankiem badz kroplami do OCZU, czasem smarowalam mascia z antybiotykiem triciotic, dostaniesz bez recepty w aptece Nie pamietam, ile mi sie goil pepek, aczkolwiek nie ropial ani nic :)

Gość Anka..świr..xD
witaj aramanda!! jak narazie tylko od ciebie dostałam jakąś sensowna wypowiedz wiec dzieki!:* mogłabyś mi powiedzieć ile masz lat...no bo ja mam 13 i pewnie dlatego mama nie chce sie zgodzić..xd;/ no ale mniejsza z tym:P ja bym sama poszła i sobie przebiła ale do kosmetyczki musze przyjść z rodzicem bo inaczej ani rusz...;/:Pnie mam pojecia jak ja przekonać...;/ moja przyjaciółka tez zastanawia sie nad kolczykiem tylko ze ona ma 15 lat i boi sie ze sie jej pożniej znudzi ten kolczyk i bedzie sie go chciał pozbyć no a słyszałyśmy ze ta dziurka zostaje dość duza.....moim zdaniem powinna zarosnac bo najlepszym dowodem na to jest dziurka w uchu ..jak sie nie nosi kolczyka to zarasta...wiec tu pewnie tez bedzie podobnie...??powiedzcie coś na ten temat bo nadal nie wiem dokładnie.. ale najgorzej z ta mamą..jak ja mam ja przekonać..???pomóżcie jakoś...;/ jeszcze raz dzieki za wypowiedzi...;**

No cóż, ja mam prawie 19 lat.... A pępek miałam przebijany u kosmetyczki w wieku 16lat, ale dodam, że wcale na tyle nie wygladałam, a zgoda rodzica nie była wcale potrzebna... Co nie znaczy, że namawiam cię do przekłuwania, bo to sprawa indywidualna... Masz dopiero 13lat, wiec moze poczekaj jeszcze trochę, ale jeżeli jsteś pewna to nie rób tego latem! Bo taka dziurka troche sie goi, a ty nie mozesz sie w tym czasie kapac w jeziorze czy basenie, ani opalać... Ja miałam zakładany kolczyk w lutym.

Gość Anka..świr..xD
co do kąpania w basenie czy jeziorze to i tak sie nie kopie bo mam straszna wysypke na plecach i dlatego staram sie raczej siedzieć na dupie a nie jeżdzić na basemy...;/ a tak wogole to dlaczego coś sie moze stać jak bede sie opalać ze świeżo zrobionym kolczykiem?? tak przemyślałam wszystkie za i przeciw i naprawde uznałam ze chce sobie zrobić ta dziurkę..strasznie mi sie to podoba....no i boje sie ze potem to juz bedzie całkiem nie modne i ci którzy sie dowiedza ze mam kolczyk w pepku mnie zwyczajnie wyśmieja...teraz tez juz nie jest zbytnio modny no ale co tam.... mi sie podoba i poprostu o niczym teraz juz nie myśle...jedyny problem stanowi mama.....co ja mam zrobić..??

Gość fgfgg
mnie nie bolalo a bylo przekuwane igla na zywca.

Gość fgfgg
a co do wieku mialam niecale 14 lat

No wiadome, że na żywca... przeciez cie nie uspią :D :P Nie mozesz sie przez jakis czas opalać, bo pomysl, czy jak masz jakas rane to wystawiasz ja na slonce? No nie :P Nie wiem, co z mama... Moze przyprowadz do domu jakas klezanke, ktora ma kolczyk, albo wez mama do gabinetu i niech kosmetyczka jej wszytsko powie itp.?

Gość Anka..świr..xD
no chyba bede musiała z nia iść do kosmetyczki..:P i tam sie wszystkiego dowie...:P bo sama to chyba nie dam rady jej namówić....:P chyba zamkne oczy przy przebijaniu...:P:P pozdrawiam:*

Gość Anka..świr..xD
ludzie pomóżcie mi z mama......;/;/ co ja mam zrobić zeby sie zgodziła...??:(:(

Gość ToochaaP
Hej dziewczyny! :) Mam na imie Kinga i mam 14 lat , mam już przebite całe ucho od dołu do góry i warge trzy kolczyki i brwi . Ale w pępku to nie radze bo to nie jest takie fajne moja kuzynka ma i to tylko fajne na chwilke!

Gość Paulinamk
Ja kolczyka w pępku zrobiłam wczoraj... Mi kumpela robiła i to strasznie bolało darłam sie na cały blok ... nawet krew nie leciała... na drugi dzień (dziś) zaczeło troszke ropieć i sie zaczerwieniać. Przemywam codziennie a nawet kilka razy Spirytusem Salicylowym... i myśle że będzie dobrze... troszke boli nawet teraz ale myśle że ten ból minie... jestem bramkarką w klubie piłkarskim czy jak moge mieć mecz to jak bd sie żucać na piłke to jest jakieś zagrożenie? czy od tego moge dostać zakarzenia co powinnam robić? Czy to co robie to wystarczy...?

Gość Karolejszyn Karolajn
Hej :* Kolczyk w pepku to nic strasznego ;) Mialam przebijany i nic nie czulam :* Mialam zamrozony i nie czulam bolu tylko czulam jak igla przechodzi ;D W jezyku sama so przebijalam i tez nic nue czulam :p