Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze niedoświadczona

poradzcie mamusie

Polecane posty

Gość jeszcze niedoświadczona

Kochane pomóżcie niedoświadczonej jeszcze przyszłej mamusi: - wiem, że należy odżywiać się racjonalnie, ale można czasami skusić się np. na kilka cipsów, albo na fantę? - Czy wolno używać kremów do depilacji okolic bikini? - Czy kremy na rozstępy muszą być jakieś specjalne dla kobiet w ciąży czy np. zwykły z kolastyny? - czy piresi bolą cały czas czy np. niektóre dni nie bolą? Dzięki!

Jasne, że czasem się możesz skusić na jakieś niezdrowe rzeczy. Kremy do depilacji możesz używać :). Na rozstępy nie powinny zawierać retinolu i kwasów owocowych, lepiej kup sobie jakis specjalny, ale wiem, że dziewczyny używają też zwykłych. Piersi mnie bolały różnie, przez pewien okres tak, potem była przerwa, teraz znowu bolą :). Wszystko z umiarem i z głową :D

Gość dziekuję
:)

Gość taka jedna mamaaaaa
Popieram OKOKOKOKOK. NIemniej wszystko zależy od tego, co to oznacza "czasem się skusić". Czy to jest raz w tygodniu, czy raz w miesiącu, czy raz na pół roku. Na 10000% nie wolno alkoholu, papierosów, ani żadnych środków odurzających. NIe wolno też na własną rękę brać żadnych leków. Kremy na rozstępy - te dla kobiet w ciąży, ale i tak generalnie dozwolone są od drugiego trymestru. Trzeba być poprostu bardzo uważną.

Gość zgadzam sie z poprzedniczkami

Gość deli256
tylko nie wolno kremu depilujacego, najnowsze badania wykryły ze krem wnika przez skóre. To wiem od mojej Pani ginekolog

Gość no to jaki krem uzywac
ja mam taki wlasnie do depilacji:( A co ze zmywaczem do paznokci?

Gość no to jaki krem uzywac
albo czym się depilowac? Przeciez na porod i tak trzeba miec wszystko wygolone a na wizyty tez wypada no i dla samej siebie:)

Użyj zamiast kremu maszynki jednorazowej do golenia :) Kremy na rozstępy od 2 trymestru. Wiem ze dobry jest z apteki z firmy Pharmaceris. A co do bólu piersi to mnie wcale nie bolały przez całą ciążę, wieć to kwestia indywidualna.

Gość dzięki a co ze zmywaczem do pa
znokci

Gość a oto streszczenia
Przyznam, że miałam straszną ochotę na Fantę i skusiłam się ze trzy razy :) Na colę zebrało mnie raz, ale wypiłam pół szklanki i mnie zemdliło :D :D :D :D Mała oczywiście rośnie zdrowo, ma 3,5 miesiąca :)

Gość Ale wy baby jesteście dziwne
Ciąża to nie choroba!!! Nie musisz sobie wszystkiego odmawiać!!! Opanujcie się!!! Nie musisz wyglądać jak krowa dojna tylko dlatego, bo jesteś w ciąży!!! Każda kobieta powinna o siebie dbać czy jest w ciąży, czy nie! Durne baby, a potem wyrosną debile co będą was straszyć pięścią!

Czy to ze używam maszynki do golenia zamiast kremów do depilacji i fakt ze nie żarłam chipsów oznacza ze o siebie nie dbałam?? Bezsens...

Gość amanda r
jestem manicurzystka w 6 mcu ciaży i ze zmywaczem mam na codzień do czynienia,lekarz powiedziała,ze nie ma to wpływu(no i wiadomo,ze z butelki go nie wacham:) )