Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aramanda

Uniwersytet Ślaski?

Polecane posty

Własnie dostałam się tam na studia, jednak nic nie wiem o tej uczelni, jak tam jest, jacy wykładowcy, ludzie? Katowice kojarza mi się z \"brudnym, osmolonym\" miastem. Możecie polecić jakieś ciekawe miejsca, gdzie można miło spędzić wieczory ze znajomymi? Niestety, nie dostałam się do Krakowa na AP, a, że kusi mnie perspektywa zamieszkania w jakims większym mieście to postawiłam na Katowice. Jakie macie zdanie o UŚ? Najbardziej interesuje mnie opinia o filologi polskiej, dziennej, gdyż własnie tam się wybieram.

Gość gsggss
dobrze ze poprawiłaś fililożko :)

wykładowcy u nas wyśmienici, słowo honoru! poza jedną wiedźmą ze staropolki, ale możesz trafic na innych wyśmienitych staropolan ;) knajpek i klubów mnóstwo... a za takie stereotypowe myślenie... wstydziłabyś się... a co... Poznaniacy skąpi? :O

To dlaczego zdawałaś na uczelnię w \"brudnym, osmolonym mieście\"? Uniwersytet Śląski to bardzo dobra uczelnia, filologia polska ma wysoki poziom, a jeśli chodzi o wieczory to zależy od tego jakie będziesz miała towarzystwo... Klubów i pubów jest coraz więcej i jest w czym wybrać.

Gość Biały Niedźwiedź
UŚ to wg powszechnej opini wyrażnie lepsza uczelnia niz AP. Wiec tylko sie możesz cieszyć. Oczywiscie jak jest naprawde - zobaczysz na żywo :)

Gość Biały Niedźwiedź
Z moich znajomych wszyscy którzy studiowali na UŚ i PŚ byli zadowoleni. Aczkolwiek tych znajomych nie bylo wielu -> większość stduiowała w Krakowie, Rzeszowie i Lublinie - bo ja z tych okolic. Ale jak teraz o tym mysle to najbardziej sobei chwalili ci nieliczni którzy pojechali na Śląsk albo do Wrocławia. Z drugiwej strony może dlatego ze poniewaz byli to nieliczni którzy odstawali od zachowań stadnych to moze wiedzieli czego chcą i lepiej wybrali kierunek.

Mam nadzieję, że jakoś to będzie, bo nie znam tego miasta, ale na szczęście tak sie złozyło, że moja przyjaciółka tez dostała się na te studia :)

Gość lalalaaa
Nie studiuje na filologii polskiej, urodziłam się w innym dużym mieście we Wrocławiu ale po liceum przeprowadzilam sie na Śląsk i juz tutaj zaczełam studiować. Na mnie to miejsce działa przynębiająco, jest szaro smutno, jak się jedzie busem to sie mija tylko szare budynki, huty i kopalnie. Jak wyjeżdzałam to byłam pełna optymizmu, ze to tylko miasto i że nie wazne miejsce tylko ludzie, jednak jak bym miala zrobic to jeszcze raz to bym sie zastanawiała. Ale jeśli chodzi o sam unierek nic zlego o nim powiedziec nie moge

Gość ziewczyno chyba cie pogięło
zakładam że nie jestes ze slaska bo bys sie nie pytała :) wieć ja zapytam - nie szkoda ci tych lat? najlepsza lata na zapyzialym slasku, zycie studenckie TU NIE ISTNIJE< te knajpki o których mówi koloratka....koloratka chyba nie wyjeżdżała poza Katowice nigdy :o 1. Słaba szkoła, w rankingach uczelni daleko.... 2. Brzydkie miasto które zasypia po 18-tej, są tylko maleńskie wyspy a i to takie se :o JEdż do Wrocka albo Kraka albo nawet WAWY :).......chyba że masz słabe oceny no to trudno :D

Chodzi mi głównie o opinie osób, które tam studiują, bądź studiowały.... Teraz to już sama nie wiem...

Gość gość
Ja ogólnie polecam :) Studiuje tam Organizacje Produkcji Filmowej i Telewizyjnej, i powiem szczerze, że jestem zadowolona! Zostawiam info jakby ktoś chciał się zapoznać:http://www.study4u.eu/Uczelnie/Polska/Katowic e/Uniwersytet_Slaski_w_Katowicach.html