Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smieszna laleczkaaaaaaaaaaa

solarium!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

zakladacie okularki na solarium ?? czy nic sie nie stanie jelsi bede bez>?

Gość griszka
jak kiedyś chodziłam (teraz mi szkoda skóry)to nie zakładałam,głupio potem to wygląda,cała opalona,a obwódki wokół oczu jak panda :D

to ja tez niec bede jednak zakladac .. bo juz mam obwodke :( a zakladalam bo balam sie o oczy ,czy nic sie nie stanie

Gość sibi
powieki sa wrażliwe,ale to zależy jaka masz też skóre i ile się opalasz.ale szkodliwość jakaś jest jak się bez okularów opalasz.znałam dziewczyne która poparzyła powieki bo nie zakładała okularów.pozatym opalając tam koło oczu szybciej napewno pojawią się zmarszczki bo opalanie wiadomo wysusza i postarza nam skóre

tu nie o powieki chodzi tylko o promieniowanie UV ! JEsli nie bedziesz nosic okularkow mozesz sie nabawic: - podrażnienie/zapalenie rogówki oka; - skrzydlik (zmiana chorobowa oka polegająca na zgrubieniu spojówki gałkowej w obrębie szpary powiekowej); - rak podstawnokomórkowy (twarde, częściowo pigmentowane guzki skórne powstające na powiece); - zaćma (choroba oczu prowadząca do zmętnienia soczewki); - odwarstwienie siatkówki (siatkówka oddziela się od znajdującej się bezpośrednio pod nią naczyniówki). i kochane ... to nie nastepuje od razu ! Te choroby wyjda dopiero po latach !! i niestety nie sa juz to zmiany odwracalne ! Niestety zamknięcie oczu skutkuje zatrzymaniem jedynie 25% szkodliwego promieniowania ultrafioletowego. Zakrycie twarzy chustką czy czapeczką, w przypadku osób które z zasady nie opalają twarzy, również nie jest wystarczającym zabezpieczeniem oczu.

Gość sibi
no wiadomo że promieniowanie działa na oczy i to bardzo..podzielam zdanie poprzedniczki

Gość cxvxc
ja tam leże na brzuchu w solarium opieram sie na gloniacg wiec oczy mam zakryte calkiem fajnie mi sie buzia opala bo troszke jest usmalona a w okoliach oczu jest jasna i wyglada to normalnie okularki to badziewie potem sa odbite placki na oczach

Gość jezucotusiestao
chodze na solarium od 5 lat i nigdy nie mialam okularkow i zyje

to gratuluje odwagi a wspolczuje glupoty. Nikt nie powiedzial ze od tego sie umiera, a o efektach opalania bez okularow przez taki dlugi okres jak 5 lat porozmawiamy za jakis czas...