Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obserwatorka_kobiet_w_ciazy

kobiety w ciazy nie dbaja o siebie!

Polecane posty

hej, dokonałam takiej obserwacji. Teraz duzo dziewczyn w moim wieku jest w ciazy. Ale wygladaja okropnie, przetluszczone wlosy, bez makijazu, spocona twarz... Poza tym ten ubior... obcisle bluzki, ktore czasem nawet odslaniaja brzuch i ten wystajacy pepek!!!! Przeciez jest tyle ladnych ubran ciazowych, jak mozna tak o siebie nie dbac? Dla mnei to dnie do pomyslenia. Co prawda nie bylam jeszczew ciazy, ale przez mysl mi nie przeszloby zeby sie tak zapuscic! To jest po prostu ohydne, no i druga sprawa jak mozna przytyc dwadziescia pare kg???? Przeciez norma to jest ok 12 kg, ale jak mozna tak zrec zeby bylo dwadziescia pare? jestem zniesmaczona i deklaruje, ze gdy kiedys bede w ciazy, bede piekna przyszla mamą:) A pozniej jest wielka rozpacz ze maz jej nie chce po porodzie, no dajcie spokoj... I jeszcze kaza facetom, zeby im towarzyszyli przy porodzie! Ja nigdy nie chcialabym zeby facet ze mna rodzil, zeby widzial mnie w takim stanie, poza tym najnowsze badania mowia o tym, ze mezczyzni ktorzy sa przy porodzie pozniej czesto nie maja ochoty na seks z zona. I ja sie wcale nie dziwie!

moze jakis facet sie wypowie, jak to widzi? I jakie sa jego obserwacje?

co do wygladu rzeczywiscie kobietki przeginaja ale co do wagi sie nie zgadzam, to jest niezalezne od kobiety jedna nic cala ciaze nie je bo nie moze, nie ma laknienia i wcina tylko owoce i przytyje 30 kg, inna zre jak glupia i zaledwie kilka przytyje, tak bylo z moimi 2 kol;ezankami, zaznaczam ze obie przed ciaza byly szczuplutkie jak cholera

Gość kii
hej, jestem w 38 tc. przed ciążą wazyłam 52 kg, rozmiar 34. nie zauwazyłam abym jadła więcej niż przed ciążą, ale w chwili obecnej ważę ok 68 kg. mąż mówi mi, że wreszcie wyglądam jak prawdziwa kobieta, bo przedtem jak anorektyczka. organizm kobiety w ciąży już jest tak zaprogramowany, że magazynuje póki może. nie mam zamiaru tyle wazyc po ciąży i znając siebie wiem, że uda mi się być szczuplejsza. jednak nie chciałabym wrócić do rozmiaru 34. wystarczy mi w zupełności 36 i waga 55kg - tak byłoby idealnie. a co do wystającego pępka, to co mam z nim zrobić? odciąć? trzeba ten fakt zaakceptować i tyle. nie wydaje mi sie, abym wyglądała na zaniedbaną. nie mam tłustych łosów, regularnie chodze do fryzjera, przed wyjściem zawsze robie makijaż i nie wychodze w dresach, ale w najlepszych ciuchach. więc myslę, że nie mozna generalizować. pozdro......

Gość zgadzam sie z kciukiem ...
co do wygladu zgadzam sie ... ale co do wagi ;/ zamierzasz stosowac diete w ciazy ? Poza tym jedne dziewczyny maja tendencje do tycia i moga w ciazy przytyc te 20kg inne nie i przytyja tylko tyle ile dziecko wazy ...

Gość Samanta1490
Starsza mi mówiła, że ciąża to cudowne uczucie, ale potem: - bół przy porodzie - rozstepy - przytycie (niezaleźnie ile przytyjesz, ale ogólnie przytyjesz :/ - czujesz sie nie atrakcyjna - chłopak nie ma z toba ochoty na nocne igraszki itp. horror, ale sa też dobre strony nie??

nie diete, mam zamiar sie odzywiac racjonalnie i nie jesc za dwoch tylko normalnie. ?i mam nadzieje, ze nie bede sie poddawac tzw zachciankom, typu ogorki kiszone, zaraz potem tort malinowy z bita smietana, a pozniej peto kielbasy. Nie uwazam zeby jedzac normalnie mozna bylo przytuc dwadziescia pare kg, albo trzydziesci, dziecko wazy ok 3,5 kg, do tego wody plodowe a reszta? Tluszcz! A co do wystajacego pepka, to nie mam pretensji ze wystaje, ale oblesmyn wydaje mi sie eksponowanie go pod obcisla bluzka, bleeee

Gość Samanta1490
Znalazłam to na kafe: "W ciąży nie jesz za dwóch tylko dla dwojga" Piekne ;*

obserwatorka, jak cie najdzie o 2 wnocy na lody i kaszanke, to zesrasz sie a nie powstrzymasz 🖐️

Ajron Man, nie sadze, mam tez mozg.

Gość Samanta1490
Ajron Men ---> dobre, sie uśmiałam, ehh te nasze polskie poczucie humoru :) (:

Gość a ja widuję całe mnóstwo
zadbanych kobiet w ciązy:) jak patrze na nie to sama mam ochotę zaciązyć:)

Gość toraja
a przeciez jest grono kobiet ktore wygladaja slicznie w ciazy...jestem w 15tygodniu ciazy i dbam o siebie tak samo jak i przed ciaza..chodze do fryzjera maluje sie nie wyorbrazam sobie wyjsc zdomu z tlustymi wlosami...a co to tycia to fakt jedne dziewczyny tyja wiecej inne mniej..a co do zachcianek to niema szans na powstrzymanie jak cie najdzie ochota to musisz zjesc i niema szans zebys sie od tego powstrzymala...tazke obserwatorko nie krytykuj wszystkich kobiet w ciazy bo weikszosc kobietek dab o siebie....

no ciekawe, bardzo mnie to dziwi, chyba pisza glownie te, ktore same sa w ciazy i wydaje im sie ze sa przepiekne, ale rzeczywistosc jest niestety inna :)

Gość ano ano
w ciązy trudno byc piękną :O ja nawet ciuchów ciążowych nie kupowałam bo przybierałam na wadze 10-12 kilo i szkoda mi było wydawac na ciuchy :O

Gość kii
droga obserwatorko.... pierdoły piszesz. i po co? tak po prostu sobie ,,zaobserwowałaś'' i czynisz wielkie przemyślenia!!!! brawo. ten topik niczemu nie służy. piszemy tu (my zaciążone), że dbamy o siebie, a ty, że pewnie tylko nam sie tak wydaje, że jestesmy pięknościami. o uroe ci chodzi czy o bycie zadbaną???? i chyba nie masz większych problemow w zyciu, skoro zajmujesz sie taką (odległą tobie) tematyką.

po prostu pisze o moich obserwacjach, jesli Cie to drazni to nie czytaj.

Gość kii
a ile masz lat, chcesz być kiedyś w ciąży?odpowiesz obserwatorko?

mam 25 lat, tak, chce byc w ciazy.

Gość kii
drażni mnie to, że nie znając mnie juz mnie oceniasz i uogólniasz. napisalam ci jak to jest ze mną, ale ty i tak masz swoje obserwacje....

Gość obserwator12345
W zupelnosci sie nie zgodze z obserwatorka. Bo po pierwsze, poki nie jestes w ciazy nie bedziesz wiedziala czy bedziesz miec wilczy apetyt czy moze to co zjesz zaraz zwymiotujesz, wiec prosze nie wypowiadaj sie na ten temat. Znam pare przypadkow gdzie kobietki szczuple, dbajace o diete, w ciazy mialy apetyt na wszystko, i nie da sie tego powstrzymac. Bo niby za kazdym razem jak zoladek bedzie ci sciskal, oszukasz go jablkiem? Po drugie ciaza, jako by nie byla, jest pieknym stanem i nie wazne czy kobieta ma obciskla bluzeczke, eksponuje brzuszek, czy moze dresy. Bedzie chodzic w tym w czym jej wygodnie. Makijaz, sprawa indywidualna, jesli ktos maluje sie lekko lub w ogole to w ciazy ma zaczac? A jesli chodzi o wlosy, owszem mozna myc czesciej, ale czasami mozna umyc rano, a po poludniu miec juz przetluszczone. Burza hormanow czasami nie masz na to wplywu. I najwazniejsze dla kobiety jest nosic i urodzic zdrowego bobaska, a cala ta otoczka zewnetrzna to tylko dodatek. Ponadto nie wszytkich stac na super ciuchy ciazowe (ktore sa jakby nie patrzec drogie). co do porodow rodzinnych jest za... dziecko jest naszym wspolnym darem, dlatego porod przejdziemy razem. I nie stoisz miedzy nogami kobiety a przy jej glowce. A cala akcja porodowa ma kilka momentow i jesli ma sie kogos bliskiego naprawde mozna mu pomoc, masujac kregoslup, wolajac lekarza. Dziecko jest wasze wspolne, dlatego zobaczyc jak przychodzi na swiat, pierwszy krzyk, przeciecie pepowiny jest pieknym momentem.

Gość kii
ja mam 28 i umówmy sie, że pogadamy jak tez bedziesz w błogoslawionym stanie. p.s. bez urazy. piszemy tylko.

Gość kii
obserwator12345 - brawo za ten konkretny tekst!

ciekawe, ze wszystkie sa takie zadbane i piekne, apozniej po porodzie jest wielka rozpacz bo facet was nie chce, dlaczego? Bo takie piekne jestescie? Nie!. Bo widział jakie mozecie byc brzydkie :)

obserwator, rodziles kiedys z kobieta?

Gość obserwator12345
Bardzo mi milo, ze ktos mysli podobnie:)

Gość obserwator12345
Jesli chodzi o twoje pytanie to - tak.

Gość Feliks Edmundowicz Dzierźyski
ja "rodzilem" razem z moja zona i uwazam, ze to bylo naprawde fantastyczne przezycie, jesli bede mial okazje zrobic to po raz drugi to z pewnoscia tak sie stanie. I wcale ni przeszla mi potem ochota na moja Lady, wrecz przeciwnie. Wic przestan z laski swojej pierdzielic bzdury

to nie sa bzdury wyssane z palca - poczytaj badania seksuologów

Gość dżamalka
po czesci sie zgadam z autorka ze kobiety w ciazy chodza zaniedbane, a juz najbardziej zaniedbane sa po urodzeniu dziecka. Tylko wydaje mi sie ze te co widze na ulicy, te tluste wlosy, odkryty brzuch, odrosty na pół glowy, to jest wynik zaniedbania juz z przed ciazy. Nie wierze ze nagle pachnaca zadbana kobieta ktora zachodzi w ciaze przemienia sie w takie babsko.