Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obserwatorka_kobiet_w_ciazy

kobiety w ciazy nie dbaja o siebie!

Polecane posty

Gość ano ano
mój mąz tez był przy porodzie i wcale nie czuje ze mniej mnie pragnie ;) urodziałam mu 4 dzieci :)

Gość pseudominia
Reasumujac obserwatorka_kobiet nie jest gotowa na dziecko:)

a to czemu? Bo chce byc ladna , pachnaca i zadbana i nie mam zyczenia zeby moj facet widzial mnie rodzaca?

Gość kii
przeczytaj sobie co napisalas.... pooddychaj głęboko to może zaczaisz. jak sobie wyobrażasz ciążę? chyba wogule nie masz pojęcia nt fizjologii kobiety. i dlaczego martwi cię, że poźniej facet może mieć problemy z akceptają ciała matki jego własnego potomstwa? to mnie samej mąż zaproponowal, że będziemy rodzić wspólnie. nie musiałam go nawet pytac o tę kwestię. a ty jak wygladasz? mam wrażenie, że kompleksy przemawiaja przez ciebie. dorośnij, ale z macierzyństwem to radzę poczekaj jeszcze z kilka długich latek, cobyś sobie krzywdy ie zrobiła swoimi przemyśleniami z przeprowadzonych wnikliwie obserwacji.....

Gość pseudominia
Hahah dobre badania seksuologow. To jak bedzie twoj facet chcial rodzic z toba, i nie bedziesz miec wyboru to co zrobisz? Powiesz mu "bo wedlug badan seksuologow... blabla bla". Hehehe dobre... A wiesz, ze kiedy wielcy mysliciele uwazali, ze .......... Mozna tak dlugo wymieniac i dyskutowac nad wszystkim.

kii, o co Ci chodzi? Czyms Cie uraziłam?

a co to znaczy "i nie bedziesz miec wyboru?" To jest jakis przymus rodzenia z facetem?

Gość kii
,,obserwatorka_kobiet_w_ciazy a to czemu? Bo chce byc ladna , pachnaca i zadbana i nie mam zyczenia zeby moj facet widzial mnie rodzaca? '' no to nie zabierzesz go na porodówkę i kwita!!!! a ty dalej swoje: nadal sądzisz, że siedzę sobie, piszę i jednocześnie śmierdzę, bo zapomniałam do czego służy łazienka i kosmetyki?

Co do urody,tłustych włosów itp to zgoda-to wyłącznie lenistwo kobiet,ale chyba nie tylko ciężarnych. Co do ubioru-ubrania ciążowe przydają się tylko w ciąży,wbrew temu co pisze autorka topika nie są wcale takie piękne,poza tym nie najtańsze. Ale jak któraś ma lustro w domu i odrobinę gustu to potrafi się ubrać. Zwłaszcza,że tegoroczna moda sprzyja ciężarówkom:) ale co tu się ciężarnych czepiać,skoro standardem na ulicy są otyłe laski w obcisłych ciuchach i biodrówkach albo mini-cóż,era hamburgera ha ha. Co do wagi i jej kontroli przyszłych mam. Czy naprawdę myślisz autorko topika,że większość tyjących sporo w ciąży chce tego? To nie bardzo zależne jest od naszej woli. Skoro jesteś tak oczytana,powinnaś wiedzieć,że organizm przyszłej mamy przygotowuje się w czasie ciąży do porodu i połogu jako trudnych i wymagających wysiłku okresów i dlatego stara się magazynowac sporo tkanki tłuszczowej. Taka ewolucyjna spuścizna;) a porody rodzinne? Pozwól tutaj decydować facetom czy chcą czy nie. Na siłę żaden tam ciągniety nie jest. A faceci których znam mówią że to było dla nich niezapomniane przeżycie...

Gość Adamaczek12
Ki a w ktorym jestes tygodniu?? Moja zonka jest w 10 tygodniu i wyglada przepieknie, i nie wazne czy chodzi w dresie, czy w spodenkach, bluzce czymkolwiek, wyglada przepieknie, bo wiem ze ma naszego dzidziusia. Nie wazne czy sie maluje, czy nie, czy jest ciagle zmeczona i spi. Ciaze i porod przejdziemy razem:)

Gość kii
jestem w 38 tygodniu

Gość Adamaczek12
Ojej to juz koncowka. Niedlugo bedziecie przytulac skarbka:) Zycze zdrowego bobaska!

Gość obserwujaca_kobiety_w_ciazy
no zaraz sie porzygam z tych slodkosci na temat ciezarnych :) To dajcie fotki przepiekne zadbane przyszle mamusie :)

Gość lolokitra
nudna jestes,spadaj

Gość obserwatorka__
sama spadaj, jak ie masz nic do powiedzenie, albo Cie to nudzi to nie wchodz na ten topik, placi Ci ktos za to? A moze jestes kolejnym spoconym kaszalotem w ciazy? :)

Gość ano ano
wiesz gdyby nie te mądre opinie Twój temat by umarł :O

Gość toraja
wiesz co obserwatorko jestes dziecinna i nuie obrazaj kobiet ciezarnych ze sa spoconymi kaszalotami bo uwazam ze to nieladadnie z twojej strony za bardzo obrazasz ciezarne tazke moim zdaniem nie jestes gotowa ani na dziecko ani tym bardziej na powazny zwiazek

Gość kii
obserwatorko, zauważyłaś, że nikt do tej pory nie stanął po twojej stronie???!!??? przemyśl to. aha i zyczę ci abyś będąc kiedyś w ciąży nie została potraktowana jak kaszalot. bo wiesz, tobie może sie zdawać, że wyglądasz extra wystrzałowo w ciąży, ale może ci sie tylko tak wydawać. biedniutka. juz mi ciebie żal :)

Jak czytam takie pipki jak ty ,,obserwatorko kobiet w ciąży \'\' to ręce mi opadają ...Na razie to ty możesz pogadać o nowych tipsach a nie o ciąży i wyglądzie tych kobiet

Gość obserwatorka__
nie nosze tipsow

Gość no wiec
JA staje po stronie autorki. A wy sie dalej przekonujcie jakie jestescie za*ebiste tylko dlatego ze sie rozmnazacie. zal.pl

Gość kii
no więc, mnie ciebie żal

Gość kii
proponuje skończyc juz ten topik, aby nie dać tej wrednej dziewczynce możliwości dalszego pisania bzdur

Gość ghgr
znam wiele kobiet pięknie wyglądających w ciąży i nie wiem o czym ty pierdzielisz pusta małolato

Gość dfmgjdglfhn
to Twoje zdjecia? hahaha

Gość ghgr
??? jesteś ułomem??/:o

Jak ty mało kochana autorko wiesz o życiu. Ciężko ci pewne rzeczy zrozumieć bo starasz się oceniać i wypowiadać się w temacie który znasz tylko z obserwacji a nie z doświadczenia. Oczywiście są punkty w których muszę ci przyznać rację kobiety w ciąży niestety skupiają się na maluszku bardzo stąd też czasami te zaniedbania. A szkoda. Ale tak jak piszesz wiele kobiet przechodzi ciąże śpiewająco z uśmiechem na twarzy ale z wyglądem już gorzej zachodzące zmiany hormonalne w organizmie powodują przybieranie kg, przetłuszczanie si włosów , słabną paznokcie zęby itd, puchną kostki dłonie. Wzrost dziecka i otoczka tego co dzieje się z ciałem kobiety podczas ciąży powoduje nadmierny wysiłek dla serca stąd potliwość napady duszności i notorycznego zmęczenia. co do odkrytych brzuchów hmm jak tak obserwujesz to powinnaś wiedzieć że taka jest moda ciąża już nie jest etapem w życiu w którym kobieta po prostu jest. Teraz się temu hołduje i kobiety nie mają się czego wstydzić stąd te odkryte brzuchy. Porody rodzinnie hmm jak dostaniesz w twarz od położnej to też byś wolała żeby cię maż pilnował

Ja tam jeszcze dzieci nie mam, ale możesz mieć rację co do tego wspólnego porodu. Cholera wie. Na pewno poczytam opinie facetów, którzy byli przy porodzie, kiedy będzie mnie to interesowało.