Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama kiedys

cesarskie ciecie na zyczenie?

Polecane posty

Gość przyszla_mama_kiedys
i czy posralyscie sie z bolu podczas porodu ?

Gość ano ano
przestan czytac jakies idiotyczne TINY :O

nie czytam Tiny, po prostu pytam, a Ty czytasz? sa tam takie tematy?

i dlaczego was tak drazni moj problem?

ja zawsze chciałam mieć cesarke, prosiłam mojego lekarza w Polsce, ale powiedział ze nie! Ze to operacja itd powikłania, przyjechałam do Anglii do faceta byłam w 4 mies, i tu nie było sznas na cesarke, mowilam sobie trudno. Gdy wyladowalam w szpitalu dali mi zzo, czekalismy na rozwarcie i nagle mi mowia ze cesarka! A ja ze nie chce normalnie sprawy sie odwrocily, juz nie chcialam. Ale urodzilam naturalnie, nic mnie nie bolało, nie zesrałam sie z bolu jak niektore opisuja, przezyłam to, i dzis wiem ze byly to najpiekniejsze chwile w moim zyciu.

Gość ano ano
a sprawiasz wrazenie jakby takie czasopisma były w twoim typie :O

ano ano, widze ze jestes wielbicielka tego czsopisma, skoro tak doglebnie znasz i jego zawartosc i wychwytujesz potencjalne czytelniczki na podstawie jednego pytania

Gość ano ano
jakbym była nie posądzałabym ciebie o to ;) nie denerwuje mnie twoje podejscie ja miałam okazje doświadczyc porodów naturalnych i operacji i próbuje cię przekonac ze nie masz racji ale jjak widac musisz sie przekonac sama życze powodzenia ;)

ano ano, a jakie masz wymiary? przepraszam ze tak wprost pytam? wzrost? talia? biodra?

Gość zastanówcie się
czy naprawde warto z tą cesarka.Jestem po cesarce i NIGDY W ŻYCIU podobne sa opinie kobiet które znam a miały tą "przyjemnośc" rodzić sn i cc.są inne sposoby na lżejszy poród.Ja polecam znieczulenie zewnątrzoponowe.Naprawde warto.

jezeli chodzi o kupke przy porodzie to nie mozliwe jezeli sobie dasz wczesniej zrobic lewatywe

a takie znieczuenie uratuje mnie przed nacieciem? przed jakims peknieciem do odbytu?

Gość zastanówcie się
uratować Cię nie uratuje bo to zależy od lekarza czy Cię nacinać będą czy też nie ale przy takim znieczuleniu bóle są naprawde lżejsze.

mnie to i tak przeraza :((((( dlaczego urodzilam sie kobieta? :((((

nie ma tak zle, wierz mi jak az sie trzeslam ze starchu jak szłam na porodowke! A teraz ten dzien stał sie dla mnie nr 1 w moim zyciu, zalatw tylko tak abys miala zzo.

Gość zastanówcie się
Pozostaje ADOPCJA.:):)

a ten 9cio miesieczny ciagly stres nie zaszkodzi Malenstwu?

Gość zastanówcie się
pewnie ,że nie ma tak źle.zamiast juz teraz rwać pazury radze brać się do roboty i spłodzić maleńkiego człowieka a 9 kolejnych miesięcy jest dla kobiety tak wpaniałym okresem ze żadne porody czy to sn czy cc nie są straszne.Kobieta w czasie porodu nie myśli o tym czy pośladek jej pęknie czy natna czy nie tylko myśli,zeby jak najszybciej wziąsc to maleństwo na rece i wkoncu przytulic do piersi

Gość sanSan
przeraza cie wizja porodu ale nie przeraza cie ze po cc mozesz czuc sie sto razy gorzej nic podczas porodu sn? jak boisz sie bolu to po co ci cc? rodzac sn mozesz zazyczyc sobie legalnie znieczulenie, urodzic z usmiechem na buzi, po porodzie mozesz sama wstac, pojsc do lozka , wykapac sie, zalatwic jestes wtedy kiedy najbardziej potrzebuje cie twoje dziecko i masz sily na opieke nad nimi a po cc dopiero sie zaczyna, slyszalas zeby po sn ktos musialam iec kroplowke przeciwbolowa albo zastrzyki na bol? myslisz ze po co to podaja? bo cholernie boli a po sn czesc kobiet nie potrzebuje majmniejszej tabletki przeciwbolowej nie rozumiem takiego stwierdzenia boje sie bolu wiec chce cc? to tak jakby dziecko wyciagali nie rozcianac brzucha itp, przeciez to operacja, w srodku musi sie wszystoi wygosic, co nie trwa 3 dni i zostaje blizna do konca zycia znam wiele dziewczyn ktore urodzily bez naciecia krocza, sama nie bylam cieta i nie peklam, polologu ani sladu porodu :) zadnej blizny i zero problemow zastanow sie, lepiej rozwaz znieczulenie niz zaraz decydowac sie na operacje...

Gość ano ano
przyszła mamo wae 55 kilo mam 95 w biodrach :) i nie mam zadnych problemów z pochwą znałam kobiety które nie rodziły a były tak luzne ze rodziły bez nacięcia wiec chyba nie tylko poród poszerza ;)

Gość przyszla-mamo
przyszla mamo ile ty masz lat?? :-o pytania zadajesz jakbys z podstawowki przed chwila wyszla :-/ wez czasami pomysl 2x zanim zadasz kolejne kompromitujace cie pytaanie

ale ja jestem wlasnie ciasna, wbiodrach mam 87 cm, mnie to rozerwie

Gość ano ano
jesli lekarz stwierdzi ze masz za wąskie biodra to nioe bedzie ryzykował zycia dziecka i sam zadecyduje cesarkę :)

Gość zastanówcie się
przeciez bioder nie mierzysz jak u krawcowej tylko połozna Ci mierzy szerokośc miednicy.zespojenia itp

Gość zastanówcie się
sorki przyszła mamo ile masz lat ?????? nie to żebym sie czepiała ale chciałabym wiedziec

a co jak dziecko sie zakleszczy np? znam kobiete ,k tora miala takiego pecha ze w czasie porodu dziecko sie jakos tak zakleszczylo, ze teraz ma porazenie mozgowe, i jest niestety roslinka a ona meczy sie z nim juz 24 lata :( /I stalo sie to podczas porodu sn Mnie wlasnie takie cos tez przeraza

Gość przyszla-mamo
a mnie przeraza twoja glupota i niewiedza- sorki, ale mam wrazenie ze to marna prowokacja napisze ci twoim stylem, a co jesli podczac cc umrzesz albo sie nie obudzisz??? :-o matko piszesz o takich rzeczach ze szok, a co jesli spadnie za tydzien na ciebie drzewo i wcale w ciaze nie zajdiesz??? :-o skad biora sie tacy ludzie?

Gość ano ano
dzis nikt nie ryzykuje porodu bez okreslenia czy masz dobre ułozenie i czy masz szerokie biodra :O echh

Biodra podczas porodu a raczej miednica sie rozszeza wiec nie ma problemu nawet dla Ciebie jezeli masz malo w biodrach.A jak faktycznie za ciasno bedzie to lekarz zaleci cc.