Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corobicmam

Jak przekonac rodzicow do narzeczonego?

Polecane posty

Gość corobicmam

Czesc, Moze cos mi poradzicie, jesli nie, to przynajmniej sie wyzale. Jestem z chlopakiem juz 4 lata. Od poczatku moi rodzice byli temu przeciwni. Argument? Ma nizsze wyksztalcenie niz ja i pochodzi z malutkiej miejscowosci. Tylko dlatego. Przekreslili go z gory. Powiedzialam mu o tym, bo jak inaczej moglabym wytlumaczyc, ze jestem nieustannie sledzona, ze mam z nim ograniczony kontakt..Przez te 4 lata moi rodzice go nie widzieli. Wynika to z tego, ze bylismy w zwiazku na odleglosc (spora), z drugiej strony chcialam mu oszczedzic upokorzen. W pewnym momencie myslalam, ze rodzina mieknie, ale zaraz potem okazalo sie, ze nie. Psychicznie mnie wykanczali. Wreszcie przeprowadzilam sie tam, gdzie jest moj chlopak. Tzn od pol roku narzeczony. Wiem, ze to ten. Jest nam dobrze ze soba, jest cudownym czlowiekiem. Jesli bedzie trzeba, zostawie rodzine za soba. Ale chce sprobowac. Bylo by mi przykro, gdyby na slubie nikt sie nie pojawil. Jakby nie bylo, to moi rodzice, choc zachowuja sie podle i tylko czekaja na moje lub jego potkniecie..

jak chcesz przekonac rodzinę do kogoś, kogo nigdy nie poznali? muszą go poznać, porozmawiać z nim, poobserwowac, żeby mieli pewność, że mogą mu zaufac i powierzyć swoją córkę

Gość corobicmam
A jak mozna nienawidziec kogos, kogo sie nawet nie zna? Argumentujac, ze jest z biednego domu i nie poszedl na studia. Co z tego, ze zarabia 3 razy tyle, co moj ojciec. Nie chcialam, zeby na wstepie go zgnoili, upokorzyli. Chyba bym sie spalila ze wstydu, bo jego rodzina przyjmuje mnie serdecznie. Jest mi wstyd za moja rodzine,

Gość ejbisi
To jest po części twoja wina bo powinnaś po tylu latach im go przedstawić. A może by go jednak polubili? Wątpie żeby tak otwarcie mu powiedzieli w twarz że jest z małej miejscowosci i się dla ciebie nie nadaje.