Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajetan23

Umowa Minutowa w Plusie

Polecane posty

Gość kajetan23

Czy zdecydowal sie juz ktos na ta umowe ? Czytalem o niej i wyglada bardzo zachecajaco ale jestem ciekaw jak wyglada w realu?

Gość karol Karol
A niby o czym wystarczy ??? Ja chetnie poslucham o tej umowie bo zielony jestem i nic nie wiem ? A jakies telefony daja w tej umowie ????

Gość tak dawaj szczegoly

Nie będę już w konkretne kwoty wnikać, bo to można na stronie Plusa poczytać, ale ogólnie to tak: 1) Masz określoną ilość minut na wygadanie przez całą umowę i minimalną ilość na miesiąc. 2) Fakturę płacisz za wygadane minuty x stawka za minutę w danej umowie (im mniej minut tym oczywiście drożej) 3) Jeśli wykorzystujesz tą minimalną ilość w miesiącu, to umowa jest na - uwaga - 40 miesięcy!! Oczywiście można wykorzystywać więcej, ale wtedy w ogóle nie jest to konkurencyjne z innymi ofertami. 4) Telefony są dość drogie, szczególnie przy tych najmniejszych ilościach minut na wykorzystanie. Najlepiej wejść sobie na stronę Plusa i samodzielnie poprzeliczać. Ile minut wykorzystujesz średnio w miesiącu, ile za to płacisz, ile kosztuje Cię cała umowa na dwa lata, a ile będzie kosztować ta minutowa. W moim przypadku, zakładając, że wzięłabym ofertę na tyle minut, żeby wykorzystać je w 24 miesiące, jak przy obecnej umowie i wykorzystywać mniej więcej tyle samo, co teraz, to moje rachunki byłby ok 20% droższe! A wcale umowa nie trwałaby krócej... Moim zdaniem jest to naciąganie klientów, którzy nie przemyślą, nie przekalkulują, tylko w ciemno podpiszą umowę, bo wyda im się fajna. Ogólnie pomysł jest dobry, szczególnie, jak ktoś duuużo rozmawia. Ale jak na razie za drogo. Może jak inni operatorzy wprowadzą podobne oferty, to się zmieni trochę...

Gość qba walczyk
desiree ad twojego punktu 3. jak to nie jest to oplacalne w porownaniu z innymi ofertami? polaczenie przy umowie 1400 minut masz za 59 groszy , dzwonisz kilka minut dziennie - np 10 umowa konczy sie sie po kilku miesiacach. jak to nie jest oplacalne, na czym polega ta nieoplacalnosc, wybacz, ale nie rozumiem

Gość 59 GR ZA MINUTE
mam teraz w tak-tak BEZ żADNYCH ZOBOWIąZAń !

Gość 01010010101010
powiem wam szczerze - nawet nie przeczytalem ich oferty ale ide o zaklad ze (nie liczac wyjatkowych przypadków) na pewno nie beda dawac czesciej telefonów jak to sugeruja w reklami:o ogolnie wszystkie sieci komorkowe ida teraz w tym kierunku zeby rzadziej rozdawac telefony zobaczycie - przyzwoite telefony za złotowke beda niedlugo tylko do umow 3 letnich

Gość razorrr
01010101001 - oni nie maja innego wyjscia ;). jesli podpiszesz umowe 1400 minut, to po wygadaniu tych minut masz prawo to podpisania kolejnej umowy i zakupu nowego tepefony. minimum 35 minut miesiecznie musisz wygadac (czyli ledwie minuta z lekkim kawalkiem dziennie). wiec nie ma mopzliwosci, zebys telefonu nie dostal jak wygadasz 1400 minut. policz sobie ile bedzie trwala umowa jesli bedziuesz rozmawial 4-5 minut dziennie. sam widzisz , ze umowa konczyu sie wczesniej niz po roku.

Gość mariaczi
nie masz zobowiazan w tak tak? nie sadze, zeby nei bylo zobowiazan, bo koniecznosc doladowania nawet jesli masz kase na koncie tez jest zobowiazaniem, a tobie w reklamioe powiedzieli ze nie i w to uwierzyles.

Gość kaczorek donaldus
jasne ze w tak taku jest zobowazaniem.Tak jak wszedzie.A mnie sie tam podoba ta Umowa Minutowa.Przynajmniej jakies innowacyjne rozwiazanie wsród abonamentu.

Gość mastka
qba, 59 to jest w najnizszej ofercie minutowej, w najwyzszej polaczenie jest za 49 groszy do wszystkich.

Gość newela
ja chyba się na nią skuszę, nie trzeba być związanym całe 2 lata, czas zależy od tego ile się rozmawia, noi telefoniki można sobie częściej zmieniać

Gość krispolska
Mam pytanko jestem zainteresowany podpisaniem umowy minutowej 2000 minut dzwonili do mnie z plusa i taką właśnie umowę mi zaoferowali tylko nie wiem dokładnie jak to działa mam 2000 minut płace 29,50 zł miesięcznie i na przykład czy mogę te minuty wykorzystać na przykład w 3 miesiące i czy mój rachunek się nie zmieni. jeżeli ktoś coś na ten temat wie niech piszę dziękuję