Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i tak nikt go nie lubił

dlaczego ludzie którzy nie mają zadnych perspektyw zakładają rodzinę

Polecane posty

Gość i tak nikt go nie lubił

Gość nie wiem wlasnie
moze licza na jakas zmiane :( Na cud, wygrana w totka... Nie wiem :( Moze licza na to, ze sprawdzi sie powiedzenie, ze "pieniadze szczescia nie daja" :(

Gość nie wiem wlasnie
a dzisiaj wlasnie moj mezczyzna mi sie oswiadczyl... Znaczy zasugerowal :( I sie tez nad tym zastanawialam :( Po co mam z nim tworzyc rodzine, skoro na nic nas nie stac. Moze sprawilas dobry uczynek tym topikiem - jedna taka rodzina nie powstanie. Tylko zcemu to zycie takie dlugie :(

Gość ewedsfd
moi rówieśnicy kończą studia i nie mają pracy i jaka mają przyszłość????

Gość a potem słychać
że dzieci są bite:(

Gość bo licza na cud
że Bóg dał dzieci to i da NA dzieci

Gość anitka z cesarki
to sie uśmiałam

Gość nie wiem i właśnie dlatego
nie decyduję się na dzieci. Moja przyszłość zawodowa wygląda na razie przyzwoicie - w tej chwili zarabiam 2, 5 tys., z czasem powinnam awansować, ale... praca jest odpowiedzialna, są wymogi, którym mogę nie sprostać z różnych względów, a po wywaleniu stamtąd po kilku latach, to raczej idziesz na żebry, bo nigdzie już cię nie przyjmą, tak szczególna jest to działka. Mąż ma perspektywy zerowe - pracuje u prywaciarzy, wykształcenie - szkoła policealna. Z chwilą skończenia 40 - wylot i żebry, nikt go nie zatrudni. Jak uda mu się doczołgać do głodowej emerytury, to będzie cud, na który bym nie liczyła. Mieszkania oczywiście nie mamy i mieć nie będziemy, bo nie stać nas na kredyt 150 tys. I koniec bajki. Ślub wzięliśmy, chcemy być razem, kochamy się. Ale trzeciej osoby na ten niepewny los chyba nie możemy sprowadzać. Ludzi jak w temacie nie pojmuję.

Dochodzę do wniosku, że osoby które nie mają za wiele (materialnie),a le mają siebie to tworzą o wiele szcześliwsze związki niż te osoby które czegoś się dorobiły i potem założyły rodzine. Weźmy o to mój przykład, z mężem zaczęliśmy mieszkać na swoim mieszkaniu 3 miesiące przed slubem. Nigdy nie mieszkaliśmy ani z jego rodzicami ani z moimi. Niby mówi się że młodzi powinni mieszkać osobno, ale niestety dziś jesteśmy 3 lata po ślubie, a ja czuję jak wali sie moje małżeństwo, tylko czkać aż znajdziemy się na sali sądowej. Najbardziej boli mnie to że świadkiem tego wszystkiego jest mój syneczek.

Gość rdsjnmghjn
iwona no nie wiem mówią że gdy bieda póka do drzwi to miłość ucieka oknem:(

Byc moze, ale w moim przypadku to sie nie sprawdziło. Może jestem tym nieszczesnym wyjątkiem

Gość trellee
No No dzis ludzie wygodni :)

Gość bo jak nie mają pomysłu
na zycie,na siebie to jedyne co im od glowy przychodzi potem rodzą dzieci i to się plata biedne po ulicach a rodzice szczęśliwi bo się mogą hajtnąć ale z czego sie tu cieszyć skoro wygląda to jak wygląda a mogliby byc ze soba i be ztego ocvzywiśce nie jestem przeciwniczką slubów bo sama o tym marzę ale w przyszlości trzeba miec jakieś warunki najpierw zadbać o wykształcenie,warunki a potem domknąć to jakby:) poza tym wiele osób się hajta bo na wioskach panny w wieku 20lat to prawie stare panny w miastahc takich cudów nie ma