Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOCYY

tarczycy-powiekszone wezły

Polecane posty

Gość POMOCYY

Miałam robione USG tarczycy, mam hashimoto, podano wymiary platow i od razu wymiary wezłow. Dlaczego? Nic o guzkach a kiedys je mialam. Boje sie ze cos jest nie tak. Wizyte u endo mam na 25.08.W sobote wyjezdzam nad morze.Od 3 m-cy lecze sie na stawy- po urazie, mialam juz zabiegi a teraz do 4.08 przerwa i znowu laser na stawy. Jakie sa prawidłowe wymiary węzłow szyjnych? Czy mam je powiekszone i czy to z powodu przewleklej choroby stawów? Ten co mi robil USG stwierził, ze moze tak być, ale nie wiadomo. Ja mam rozne mysli, nawet takie, ze mam raka tarczycy. POMOCY>

węzły chłonne jak są powiększone to są wyczuwalne. Nie myśl odrazu o raku. Może nie jest to do końca pocieszenie ale u jakiego lekarza nie byłam a bałm się raka złośliwego tarczycy powiedziano mi że jeśli mieli by juz mieć raka to tylko tarczycy.Nie daje on przerzutów do węzłów chłonnych, taki mi powiedzieli lekarze (nie jeden ale kilku) i jest praktycznie w 100% wyleczalny. A ty napewno go nie masz!

a i jeszcze jedno, na moich wynikach z USG też podane były wymiary węzłów, guzków i płata, wychodzi na to że to normalne