Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

face down

OKROPNE WŁOSY, doradźcie

Polecane posty

Mam kręcone włosy, których nienawidze. :o Są zniszczone farbowaniem i prostowaniem. Chcę zapuszczać, ale to nie ma sensu, skoro są sianowate (nawet gdybym nic z nimi nie robiła, taki typ włosów). Mam je mocno wycieniowane, co jeszcze tylko pogarsza sprawę, bo nie mam jak nosić kręconych. Muszę myć rano przed wyjściem, bo jak zrobie to wieczorem będzie każdy włos odstawał w inną stronę i nie da się z tym nic zrobić. A jak mają być kręcone, nie mogę używać suszarki tylko czekać aż same wyschną, a ja przed szkołą nie mam tyle czasu... Gdybym miała dłuższe i bez grzywki po prostu bym związywała, ale gumka nie chwyta włosów od góry. Myślałam nad warkoczykami... Nie niszczą włosów, nie ma problemu z pielegnacja, nie trzeba prostować, ani farbować, myć można wieczorem. Mam raczej rockowy styl i jestem młoda, więc powinny pasować. Myślicie że to dobry pomysł?

Trudno jest cokolwiek doradzić....a używasz jakiś kosmetyków odżywczych, regenerujących włosy???

Gość uwielbiam facetow metro
polecam chemiczne prostowaneie włosow.potem dobre odzywki i bedziesz miec piekne wlosy.a warkoczyki?no nie wiem,Polska nie jest tolerancyjna,gowniarze moga sie czepiac,nie polecam

Uzywam, na allegro zakupiłam specjalne fryzjerskie odżywki i szampony + gliss kur + jedwab + skrzypy Nie chce ich też farbować, ale u mnie odrostu obrzydliwie wyglądają. :( Chemicznie prostować włosów nie chcę, moja mam prostowała i okropnie jej powyłaziły...

Gość moja rado to
po pierwsze fryzjer. Niech obetnie je na prosto. Nie cieniuj kręconych włosów, zwłaszcza brzytwą, chyba, że robi to bardzo dobry fryzjer, a niestety z doświadczenia wiem, że takich jest mało. Ja tez mam kręcone włosy i z natury są suche i szybko się niszczą, polecam dobrą pielęgnację, ja używam szamponu pregaine i odzywki panten pro-v, z takiej złoto-zielonej serii i odżywki timotei do włosów brązowych. Mieszam obie na ręce, bo sam pantene za bardzo obciąża mi włosy i się szybko przetłuszczają. Na końcówki spróbuj jedwab. Zastanów się tez np nad olejkiem rycynowym i naftą. Wystarczy nałożyć na 15 minut przed myciem na włosy, nafta w skórę głowy, olejek w końcówki. Ja włosy po myciu rozczesuje i mam takie niby proste, niby kręcone. Własnie próbuje zejść z cieniowania, tylko przód musze dorównać do reszty włosów. Co do warkoczyków, to domyślam się, że chodzi Ci o warkoczyki na dłuższy okres czasu? Zrobić i nosić jakiś czas? Odradzam, bo później będzie problem z ich rozprostowaniem. Ja bym raczej postawiła na spinki i podpinanie włosów spinkami, wsuwkami itd. Ale do tego trzeba trzoche cierpliwości, ale uważam, że warto.

Nie obetnie ich na prosto, bo od góry sięgają mi do uszu, a od spodu za ramiona. :o Też używam timotei, pantine próbowałam. Trochę dają, ale niewiele... O warkoczykach tak piszą: WARKOCZYKI SYNTETYCZNE wykonywane są z włosów syntetycznych. Włosy te wplatamy w warkoczyki, dzięki czemu przedłużają one naturalne włosy nawet do pasa. Żeby je wykonać musisz mieć swoje włosy długości około 7 cm. Fryzurę tę można nosić około 3 miesiące (zależy to głównie od tego, jak długi odrost będzie już Ci przeszkadzał). No i jak się je rozplatuje, to się ścina tylko końcówki...

Gość moja rado to
mnie to o czym pisałam pomogło, ale po czasie około roku dopiero.... Regularnie co miesiąc dwa podcinałam końcówki i teraz moja mama nawet zauwazyła, że się bardziej błyszczą i sa ładniejsze, a przy kręconych włosach o to trudno. Tył podcinałam regularnie, przód rzadziej aby szybciej urósł. Czyli włosy masz dokładnie tak obcięte jak ja, z tym, że mi już troche odrosły. Ja robię warkocza lub spinam spinką, a przód przytrzymywałam wsuwkami, teraz już nie muszę. Co do warkoczyków, to jeśli polecisz to fryzjerowi i fryzjer będzie Ci je rozplatał to powinno wszytko być dobrze, gorzej jakbyś sama eksperymentowała. Mnie by odrost przeszkadzał pewnie.

Też kiedyś miałam zniszczone włosy pomógł mi wtedy szampon z garniera i maseczka z garniera odbudowa i blask, jeszcze biosilk

No ja od ponad roku używam biosilka właśnie... No wiadomo, że tylko u fryzjera. :) Sama juz za dużo eksperymentowałam z włosami, nigdy więcej!

Gość wanda popiołek
Mnie sie bardzo nie podoba, jak krecone włosy są obciete na prosto, niescieniowane. Wyglada to jak fryzura kopernika

Gość olus678
Ja mam dokladnie taki sam problem,tyle że nie mam zbyt ładnej buźki na takie rzeczy... tzn,mam okrągłą i na pewno by mi nie pasowało. Po prostu odżywiam włosy. Myję je codziennie,susze suszarka,prostuje i nawalam lakier i tak codziennie..brr.. czekam aż mi odrosną do jednej długości i będę je ścinać prosto ,myślę,że wtedy cały kłopot zniknie.. to wszystko przez tą całą modę na cieniowanie..każdy włos w inną stronę :/ Cierpliwości i tyle :)

Zanim mi odrosną, wypadną wszystkie. :) Zrobie sobie te warkoczyki na te 3 miesiące i zobaczę jak to będzie wyglądało... Też nie mam zbyt ładnej twarzy wg mnie, za to chłopak uważa, że jestem piękna i lubi jak odkrywam twarz, a zawsze ją zasłaniam za grzywką, więc powinien się cieszyć. :D

Gość kręćki
Też mam takie włosy:kręcone i sianowate. Uwierz mi najlepiej iść do ftyzjera i obciąć końcówki wtedy nie będzie się robić siano. Też prostuje więc znam twuj ból ale dobrze ci radzę wyprostuj sobie tylko grzywkę a resztę upnij wysoko i podepnioj kilkoma wsówkami będzie pięknie...;*