Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajonnka

nie bierzcie pigułek

Polecane posty

Gość lajonnka

rzućcie lub nie bierzcie tabletek antykoncepcyjnych. Polecam wzamian zastrzyk raz na pół roku - nie ma efektów ubocznych typu tycie, żylaki, pajęczaki, rośnięcie wąsów, skracanie sobie życia poprzez słabą przepływowość krwi w żyłach, szybkie starzenie po 40-stce itd - to są niektóre wady tabletek. zastrzyk to nie tylko 100 procentowa antykoncepcja ale i lek ! Zabezpiecza przed rakiem narządów kobiecych, macica obkurcza się i jest mikroskopijna, nie ma napięcia przedmiesiączkowego, można mieć szczupłą sylwetkę bez problemu, krwawienia nie są duże. Ja zaczęłam rok temu i jestem szczęśliwa.

Napisz coś więcej o tym zastrzyku a jakiej jest cenie?? Ja nie stosuję tabletek....i nie mam zamiaru stosować

Gość lajonnka
to jest ok 90 zł na pół roku, czyli 180 na rok - jak na super życie sexualne bez obaw , zdrowie i życie to są to grosze naprawdę. Szczegóły powinien znać dobry nowoczesny ginek, zastrzyk domięśniowy.

ZASTRZYK ANTYKONCEPCYJNY Zastrzyki antykoncepcyjne, to jedna z metod podawania hormonów. W Polsce dostępne są zastrzyki o nazwie Depo ? Provera (do nabycia wyłącznie na receptę lekarską). Jeden zastrzyk wystarcza na trzy miesiące (90 dni). Mechanizm działania polega na hamowaniu jajeczkowania oraz (w mniejszym stopniu) na zagęszczaniu śluzu w kanale szyjki macicy. Zagęszczony śluz powoduje, że plemniki nie mogą przedostawać się do jamy macicy. Ta metoda antykoncepcji zalecana jest przede wszystkim dla kobiet w okresie laktacji (karmiących piersią), trwającym ponad trzy miesiące od urodzenia dziecka. Również inne kobiety, pragnące mieć pewną i wygodną antykoncepcję mogą korzystać z tej metody, tym bardziej że do stosowania Depo-Provery jest znacznie mniej przeciwwskazań niż przy pigułkach antykoncepcyjnych. Zastrzyki antykoncepcyjne są dobrym rozwiązaniem dla kobiet palących papierosy (dla których - jak wiadomo - istnieją przeciwwskazania do przyjmowania klasycznych pigułek antykoncepcyjnych). Pierwszy zastrzyk powinno się podać nie później niż w trzecim dniu krwawienia miesiączkowego a następne (o ile kobieta chce stosować tę metodę przez dłuższy okres) zastrzyki powinno się wykonywać nie rzadziej niż co trzy miesiące (90 dni). U kobiet karmiących piersią, które jeszcze nie miesiączkują, pierwszy zastrzyk powinno się podać po wykluczeniu ciąży przez lekarza. Wady nie możność odstawienia z dnia na dzień, powrót do całkowitej płodności po zaprzestaniu przyjmowania zastrzyków może trwać nawet do jednego ? dwóch lat, czasami powoduje obniżenie libido, u niektórych kobiet powoduje nieznaczny przyrost masy ciała, nie występowanie typowych krwawień miesiączkowych. Zalety prawie stuprocentowa skuteczność przez okres trzech miesięcy od przyjęcia ostatniego zastrzyku, w większości przypadków zastrzyki te mogą być przyjmowane nawet przez kobiety, u których są przeciwwskazania do przyjmowania pigułek dwuskładnikowych, duża wygoda stosowania (nie trzeba pamiętać o codziennym przyjmowaniu), nie zakłóca przebiegu zbliżenia seksualnego, mogą być stosowane przez kobiety karmiące (hormony zawarte w tym zastrzyku nie mają wpływu ani na ilość ani na jakość pokarmu). Skuteczność Bardzo wysoka (wskaźnik Pearla wynosi w granicach 0,2-0,5).

Gość lajonnka
przez te tabletki anty to kobiety umierają w wieku 50 paru lat, mówię rzućcie to w cholerę. Bierzcie zastrzyki :)

Gość piczka koziczka
Ja bym sie dziwnie czuła bez krwawień miesiecznych. Poza tym generalnie sceptycznie odnosze się do wynalazków, które dzialają wbrew naturze. Nigdy nie stosowałam piguł i zastrzyków tez nie chcę. Kondomy mi całkowicie wystarczają i nie uważam ich zakładania za jakąkolwiek uciażliwość Ale kazdy musi sobie wybrac, co mu pasuje

Gość lajonnka
są normalne miesiączki, nie bierz dosłownie tego co napisał instruktarz.Dobre to jest dla dziewczyn, które obficie miesiączkują, czasami, przecież wiecie o tym zdarzy się że spodnie sie pobrudzą lub plamka na pościeli, krześle a tu to profilaktyka lecznicza, miesiączkuje się stabilnie.

Gość zastrzykiiiiiiiiiii
taaak, reklamujesz te zastrzyki, bo kobiety nie chca sie na nie decydowac ! a dlaczego ?! dlatego, ze tyje sie po nich cholernie ! mojue 4 kolezanki wygladaja tweraz jak slonice i sa zalamane ! wie lecza sie psychiatrycznie, bo tak sie "nacieszyly" super nowoczesna antykoncepcja !!!

Gość co za bzdury
Ten zastrzyk to też hormony, w dużo większym stężeniu niż w tabletkach antykoncepcyjnych i dużo bardziej szkodliwy. Nie jest polecany kobietom, które chcą mieć jeszcze dzieci. Jest rzadko stosowany ze względu na małą tolerancję i częste objawy uboczne.

Gość co w tym zastrzyku jest
lepsze od plastrów? Poza tym, ze wystarcza jeden na dłuższy czas i nie jest widoczny? Podobno plastry mają większą ilość hormonów niż pigułki i z tego powodu wiele kobiet nie może ich stosować, więc jaką dawkę musi mieć taki jeden zastrzyk? Plastry przynajmniej uwalniają hormony stopniowo a taki zastrzyk to musi być bomba hormonalna. Tak przynajmniej na logike ja to widzę, a więc powinny wywoływac dużo większe skutki uboczne takie zastrzyki. Plus za stosowanie raz na jakiś czas i za to, ze zastrzyku w przeciewieństwie do plastra nie widać

Gość wez pigulke
:classic_cool: