Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trpolki

DO SPRZEDAJACYCH NA ALLEGRO

Polecane posty

Gość trpolki

CZY KTOS ZE SPRZEDAJACYCH NA ALLEGRO ZALOZYL DZIALALNOSC HANDLOWA?? CHODZI MI DOSLOWNIE O OSOBY SPRZEDAJACE UZYWANA ODZIEZ NA JAKICH ZASADACH ZAKLADA SIE DZIALALNOSC ??

Co za pytanie :o Na takich samych zasadach jak każdą inną działalność, idziesz do gminy rejestrujesz firme, potem US i ZUS, potem regon i działasz :)

Gość trpolki
OK ALE CHODZI MI O TO ZE NP. SPRZEDAJAC ODZIEZ UZYWANA NIE ZAOPATRUJE SIE W HURTOWI TYLKO ,, NA WLASNA REKE ,, I CHODZI MI O TO ZE NIE POSIADAM FAKTUR ITD, I NA JAKICH POZNIEJ ZASADACH BEDE ROZLICZANY

Skarbówka cie zajeebie :) Wg prawa to tak jakbyś kradł i legalnie to sprzedawał, odradzam :)

Gość trpolki
no ale przeciez ja place za te rzeczy w normalnym lumpie za darmo ich nie daja no i wlasnie moje pytanie tyczy sie tego czy moge sobie zalozyc dzialanosc w takiej sytuacji chce aby to wszystko bylo uczciwie

Gość trpolki
no dobrze jesli mam te paragony tomoge zalozyc dzialalnosc czy nie ?chodzi mi o to jak bede rozliczany czy na podsatie tego za ile dana rzecz na allegro sprzedam czy jak??

Gość lepiej tego nie rob
z doswiadczenia mowie :O

:o Zanim założysz działalność radze przejść jakiś kurs księgowości, bo widze, ze nie masz o tym bladego pojęcia.

Gość trpolki
no fakt ale staram sie rozpoznac teren ze tak powiem hehe a dlaczego lepiej nie??

Gość lepiej tego nie rob
lepiej nie... bo jak juz sie zarejsttrujesz to bedziesz musial sie z tego rozliczac. A nie ma nic gorszego niz US :P

Gość trpolki
no i wlasnie mi chodzi o te zasady rozlicznia czy robiac to,, zgodnie z przepisami,, zostanie jeszcze cos dla zwyklego czlowieka heheh pytam wlasnie z nadzieja ze CCi co sie zdecydowali odpowiedza jak to jest

Gość trpolki
jak zapewne widac nie bardzo sie znam na tych rzeczach a nie ma to jak zapytac kogos kto ma to na codzin to chyba najlepsza droga by sie przekonac jak to jest naprawde

Gość lepiej tego nie rob
nie chozi o to, ze bedziesz musial pacic podatek... Ale o to, ze za brakujaca zlotowke w papierach mozesz miec niezle problemy :O A musisz sie w ogole rejestrowac??

Gość nina blue
nie ale tak wlasnie siedze i mysle czy nie warto by bylo tak bardziej na powaznie sie zabrac za to

Gość trpolki
nie nie musze ale chce zbadac teren ze tak powiem

Gość trpolki
slyszalem ze to sie mimo wszystko oplaca