Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stellla

rozstępy w ciązy

Polecane posty

Gość veronka87
Kilka rad i informacji dotyczących rozstępów znajdziecie tutaj http://emaluszki.pl/536_rozstepy_w_ciazy.html Sama po sobie wiem, że trzeba się systematycznie smarować i dobrze odżywiać, żeby dużo nie przytyć. Ja już po porodzie i jest ok:)

Gość aga20133
Witam! Gdy tylko się dowiedziałam o ciąży to zaczęłam się smarować kremem na rozstępy z Oriflame i nie miałam żadnych rozstępów choć brzuch miałam duży i nisko od samego początku. Wszystko zależy od elastyczności skóry.... :)

Gość gość
ja smarowalam brzuch od 4 miesiaca ciazy do 7 palmersem, a pozniej juz tylko mustela 5 razy dziennie, i nie mam ani jednego rozstepu

Gość Paulina94
jestem w 36tc mam mega sklonnosci do rozstepow, a jak dotad po nich ani sladu! wiec dziewczyny z predyspozycjami do rozstepow, nie lamcie sie! smarujcie sie minimum raz dziennie kremikiem po cieplym prysznicu czy kapieli tak jak robie to i ja i tez moze was ominie :)

Gość Paulina94
ach i dodam, ze smaruje sie od trzeciego miesiaca. na poczatku smarowalam sie bio oil ale wyszlo mi kilka rozstepow na biodrach wiec go odstawilam, zamienilam na sexy mama z firmy bielenda ktory kosztuje 17zł i efekt wspanialy! zero rozstepow, brzuszek spory (przytylam 15kg) skroa nawilzona przez 24h .POLECAM!!! nie zawsze warto siegac po te najdrozsze kremy!!

Gość gość
u mnie na rozstępy na brzuszku po ciąży pomógł Skinception Intensive Stretch Mark Therapy. To profesjonalny krem na usuwanie rozstępów i faktycznie działa bardzo dobrze. Można go tylko kupić w sklepie internetowym, ja zamówiłam go przez vitalab.pl.

ja smarowalam brzuszek i piersi palmersem, i nie mam ani jednego rozstepa ale bardziej niz jakim kremem to chyba chodzi i o to aby sie smarowac systematycznie...

Gość gość
ja nie używałam żadnych kremów i nie miałam rozstępów na brzuchu,udach i piersiach

Rozstępy są różowe, czerwone, a nawet fioletowe. Jeśli się pojawią na pewno zauważysz. Może się zdarzyć, że powstaną dopiero po ciąży. Pojawiają się w różnych miejscach, najczęściej na dole brzucha. Więcej informacji znajdziesz na moim blogu: http://szczesliwamama.pl/rozstepy-w-ciazy-jak-im-zapobiec/ Zapraszam

Gość jaroszak
Intensywnie zaczelam przeciwdzialam bialym podluznym bliznom, ktore mogly mnie nawiedzic. Najpierw krem SOS tołpy www.happybabby.pl/swiat-mamy/pielegnacja-ciala/kremy-przeciw-i-na-rozstepy/tolpa-dermo-body-mum---sos-krem-wzmacniajacy-przeciw-rozstepom-250-ml,p7134 a potem zeby bylo taniej liren. Nic sienei robilo, ale czy to grny czy krem - nie wiem :)

Gość Praque
Ja od początku ciąży stosowałam preparat efektimy przeciw rozstępom i żadne się nie pojawiły, to ważne, żeby od początku ciąży o to zadbać, póżniej jak brzuch zacznie rosnąć może być już za późno na zapobiegnięcie im, skóra musi się wcześniej uelastycznić. U mnie zadziałało, polecam

Gość V_i_o_l_u_s
Ja polecam szorowanie skóry ostra strona gąbki

Gość gość
Hej kochane . W pierwszej ciąży nie obyło się od rozstępów choć nie były gigantyczne ale się pojawiły . Teraz jestem na końcówce drugiej ciąży i mimo że brzuszek mam dużo większy rozstępów brak . Używam żelu pod prysznic i balsamu Garra Rufa . Poleciła mi to moja kosmetyczka . Kupuje u niej w salonie lub jak zabraknie na allegro :) Polecam jeszcze raz polecam :) http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=46124489&order=m

Gość gość
Używajcie po prostu przez okres całej ciąży żelu do masażu HB - powinno być OK. U mnie nie pozostały żadne ślady, wszystko wyglądało naprawdę w porządku, ale też pilnowałam przez okres całej ciąży odpowiedniej pielęgnacji. Teraz wszystko jest w najlepszym porządku.

Gość gość
Podobnie jak wiele dziewczyn używałam olejku bio oil i też nic nie mam, zero rozstępów na brzuchu, pojawiło się tylko kilka na udach ale tam nie smarowałam wcześniej a dopiero kiedy je zauważyłam, może się chociaż trochę zmniejszą

Gość przyszlamamafranusia
mnie koleżanka opowiadała ze teraz wyszło takie serum stralys czy strialis jakos tak i że one jest naturalne wiec nie powinno byc niebezpieczne tylko jakoś nie mogę go znaleźć ja jestem w 26 tyg i smaruje sie oliwkami i olejkami ktorych za bardzo nie lubie bo sa mega tłuste i tzreba uważać. Wolałabym krem no ale znaleźć bezpieczny to sztuka. Mam mega predyspozycje więc nawet się nie łudzę ze będę miała gładką skórę noa le fajnie byłoby gdyby chociaż trochę mi coś pomogło..

Gość gość
Na pewno żel do masażu HB - powinno być OK, o ile tylko utrzymacie przez cały okres ciąży normalność. Tzn. codzienne używanie kosmetyku, bo to ono ma największe znaczenie. Ja miałam naprawdę duży brzuch, a mimo wszystko nic złego się nie wydarzyło. Tzn. nie pozostały mi żadne ślady. Można?

Gość Marta23_
Też słysząłam o tym strialysie. Mi się ciąża dopiero zaczyna, ale chyba warto znaleźć sobie krem na rozstępy niż potem szalec i nie wiedzieć co wybrać. No i powiem wam, że jak poczytałam o tym kremie to jestem pod niesamowitym wrażeniem. Całkowicie naturalny, nie działa tylko na same rozstępy, ale też wzmacnia skórę i ogólnie polepsza jej stan. Brzmi jak sen. :D A jednak nie, bo można go kupić na stronie strialysu. :) Ja już kupiłam i jak się zacznie czas... rośnięcia, to wiem, z czego będę korzystać.

Gość Felka29
Ale gdzie wąłściwie można dostać tego strialysa? To chodzi o tę stronę https://strialys.pl/ ? Ktoś może już zniego korzystał? Jestem ciekawa efektów.