Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula86

Oczekujace dziecka i braku -JEST KTOS TAKI?

Polecane posty

Hej loona:) Wiesz co trudno jest mi teraz odpowiedziec czy jest trudniej-odpowiem za jakies 10 lat;) Wtedy moze zaczna miec swoje JA Ale poki co,sa kochanymi szkrabami.Z chlopakami nie mam problemu,ze chce rozowy sweter i sukienke itp... wiesz jak my kobiety wymyslamy od urodznie;) A chlopcy-co naszykuje to ubieraja-daja sobie wiecej powiedziec. A co do przyszlosci to patrze tak-o corke chyba sie duwo wiecej martwi,jak bedzie wracala sama wieczoram do domu itd...wole nie wywolywac wilka z lasu.A chlopcy chyba sobie predzej poradza. Nic sie nie martw,bedziesz super zadowolona z chlopczyka i nie bedziesz chciala go zamienic na zadna dziewczynke,ale jak ja juz mam 2 to marzy mi sie plec przeciwna-chyba nic dziwnego;D

jasne Fretka na Twoim miejscu też bym juz chciała córkę trzecią mieć. Ja sobie postanowilam, ze po okolo dwóch latach od urodzenia zaczne starania o drugie dziecko i jak się uda córeczka to poprzestanę na tym a jak chłopak to jeszcze trzeci raz spróbuje może....ale czwarty juz napewno nie. Zresztą to bedzie wszystko zależec od sytuacji jaką będziemy mieć. A jaka jest różnica wieku między Twoimi synkami?

Starszy synek ma 6lat a mlodszy 3 ale o dzidzie chcemy sie zaczac starac od wakacji zeby bylo na drugi rok wtedy beda chlopaki znow rok starsi:) Ja juz tez zaprzestane na 3 jak znow bedzie chlopak;) A ty w ktorym tygodniu lub mieisacu jestes??

ide z synkiem do przedszkola,nie bedzie mnie jakis czas -max do 9.15

Teraz leci 22 tydzień. Mam termin na 30 czerwiec. Niedługo juz 6 miesiąc się zacznie...ale ten czas leci.

Dzień dobry cześć fretka 🖐️ - witam :) Fajnie, że są jeszcze ludzie, którzy nie boją się mieć wielu dzieci. Niestety w dzisiejszych czasach mało kto decyduje się na trójkę, a większość pozostaje na jedynce. Musze przyznać, że sama bym się bała więc podziwiam Cię ;) Ja dziś w domu więc się wyspałam troszkę :D czekam na Panów z meblami :)

no to juz ci leci z gorki:) Ale teraz masz najlepszy okres ciazy,pierwsze ruchy ktore jeszcze nie sa bolesne i maluch jeszcze sietak nie rozpycha-ale ja ci zazdroszcze tego uczucia-ja to jestem chyba jakas nie tak-ale dla mnie ciaza,porod i dzieci sa tym co mogalabym robic cale zycie;P

witam achaja to dzieki tobie sie tu znalazlam-dalas to jednego postu ten link:-) No tak masz racje ludzie sie boja miec wiecej dzieci i co sie dziwic.MY gdybysmy byli w Poslce tez nie zdecydowalismy sie na trzecie dziecko,ale od prawie roku mieszkamy w Szwecji-tu jest zupelnie inne zycie.Za szkole ksiazki dentyste lekarza NIC sie nie placi do 19roku zycia.Takze czemu nie-jak chcemy:)

Mam dzisiaj zadanie bojowe :D Muszę użyć swojego uroku osobistego i zachęty w postaci gotówki :P aby przekonać Panów do wniesienia mebli na drugie piętro, bo na stronie internetowej mieli napisane, że nie wnoszą ...

Łaski nie robią ;P Usmiechniesz sie zalotnie i napewno sie uda!!! Chyba sie juz nie mozesz tych mabli doczekac co

Przyznaję się ;) Topik zaczął nam troszkę przygasać i Sylvia nam tu marudziła, że zaraz umrze (topik nie Sylvia) :P więc postanowiłam zwerbować nowe dziewczyny - niestety zapału mi starczyło na wklejenie linka tylko na jednym topiku :D A tak poza tym zrobiło mi się trochę smutno, że jako jedyna ze staraczek się czynnie udzielam .. No tak w Szwecji to co innego :) A pracujesz ? bo przy trójce dzieci to raczej będzie trudne...

mi wczoraj meble przywieźli- niedosyć że sie spoźnili to jeszcze nie podnieśli nawet pod klatke bo nie mogli podjechac czy cos tam...Mój facet musial kumpla wolac zeby mu pomógł wnieśc. A teraz składanie.....ciekawe ile czasu nam to zajmie- wczoraj tylko narożnik postawiliśmy na swoim miejscu i szafka pod RTV została skręcona,a tu jeszcze tyle tego......a mój wraca dopiero po 18 z pracy więc duzo czasu na to dziennie nie ma:O Ale już bliżej niz dalej:)

Ja nie pracuje.Ale gdy urodze dziecko bede miala na nie pieniazki przez rok-i to nie male-a potem jakby nam bylo ciezko to pojde do pracy chocisz na jakies pol etatu.A maluszek do przedszkolu-tu sa od roczku przedszkola-ale bym wolala z maluchem byc w domu. Ale teraz jakbym dostala prace,to bym sie na dziecko nie zdecydowala-bylo by nam za wygodnie-a tak jeszcze nie wyszlam z wprawy;) Maz moj [pracuje i zyje nam sie calkiem dobrze-nie moge narzekac:) W porownaniu jak w polsce to tu mamy raj:)Oby nie wygasl!!!

przydałoby się więcej staraczek u nas...pamiętam jak były wszystkie starające się to sie dopiero działo, te testowanie i napięcie:D Fajnie było. A teraz nam sie topik ustabilizował.....

Ja jestem sama w domu więc w ostateczności będę błagać Panów, żeby mi to do garażu wrzucili, tyle chyba mogą zrobić. I jak narożnik był w częściach ?

ja dopiero bede miala napiecie jak juz bedziemy w 14 dniu sie kochac a w 35 nie bede miala @-WTEDY SIE BEDZIE DZIALO:)

Achaja- na szczęscie był w dwóch częściach, i tak było ciężko go przecisnąć bo jest wielki, a jak się rozłoży to juz wypaśne wielkie łóżko. Ale i tak w przyszłości jak kupimy w koncu duze mieszkanie to w sypialni chcę miec fajne duże łóżko:) Fretka nooo wlasnie taka adrenalinka była u nas na forum...ze mna tez było ciekawie bo mi sie druga kreska pokazala dopiero po jakis 15 minutach i to bledziutka, heh a przez dwa dni byłam w niepewności czy to błąd czy jednak ciąża. Na szczęście przy kolejnym tescie kreska była wyraźniejsza:) Z innymi dzieczynami tez bylo ciekawie- takie napiecie i czekanie:D

Fretka a zamierzasz wypróbować jakies metody na dziewczynkę? Bo ja nie wiem co o nich myslec, co prawda ja zamierzałam, ale jak przyszło co do czego to szliśmy na zywiol i nie przejmowałam sie czy wyjscie chłopak czy dziewczyna, byle bym była w ciąży i dziecko było zdrowe. W końcu przy pierwszym płec nie robi takiej różnicy.

JUZ SIE NIE MOGE DOCZEKAC:) Jak wytrwa ten post do wakacji to napewno stworze wam napiecie;P

Ale w sumie jak sobie przypomne to wtedy jak nam sie udalo, to tylko raz sie kochalismy i to był chyba dokładnie dzien owulki - bo napewno nie przed. Nawet myslałam ze to juz za późno. A z tego co wiem to na chłopaka no i wyszedł chłopak:) Na dziewczynke trzeba przed -najlepiej co drugi dzień, tak do dwóch dni przed owulacją.

Fretka napewno wytrwa- ja nie zamierzam przestac tu wchodzic bo się zzyłam z niektórymi. No chyba ze wszystkie o mnie zapomną....:P

loona wezme sobie twoje rady do serca-trzeba wspomoc troche marzenia a moze sie uda:-)mamy razem z mezem taka nadzieje.Ale te czekanie do siepnia wrzesnia!!!wolala bym juz teraz:) ale moj maz jest rozwazny i mowi teraz nie mozemy....ble ble ble:P ale musze go posluchac bo ma racje:)

loona ma rację, na dziewczynkę trzeba celować przed owulacją, bo plemnik na dziewczynkę żyją dłużej ale są wolniejsze. Kurcze, ale mój kot jest szczęśliwy, że ja w domu siedzę, cały czas poluje na sznurki od mojej bluzy i na włosy ;) No i chciałam się pochwalić, że w końcu po pół roku będę miała firanki w domu, bo właśnie dostałam smsa z punktu krawieckiego, że są do odbioru :) Ciekawe czy będą pasować ...

No, ja też muszę ogarnąć, bo potem mąż powie, że w domu siedzę a nic nie robię :P

mmm firanki:) jeden z wazniejszych elementów dekoracyjnych mieszkania jak dla mnie:) Ok idźcie dziewczyny sprzątać a ja może bym sie troche do pracy wzieła:P

Gość Ulysses
Hej chyba się do was dołączę, jeśli można ... Termin @ mam na 21 i liczę że się zołza nie pojawi hehe :D A jak u Was dziewczyny?

ulysses musisz poczekac az sie wyrobimy ze sprzatniem-ja myje okna:( jeszcze jeden pokoj mi zostal.Napewno sie tu zjawimy:)