Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula86

Oczekujace dziecka i braku -JEST KTOS TAKI?

Polecane posty

Jana ja też już bym chciała mieć małego przy sobie ale wiem, że lepiej będzie jak jeszcze tydzień posiedzi w brzuchu.

Hej, loona - widziałam Kamilka na NK :) Jest śliczny :D Nie ukrywam, że Ci zazdroszczę :P Odezwij się jak będziesz miała chwilkę. U mnie jak na razie cisza.

hej laseczki No w końcu znalazłam chwile zeby coś naskrobać. A więc może od początku. Pojechałam w pon do szpitala przyjeli mnie od razu, polezałam pod ktg, a potem przygotowywania do cc. Szczerze mówiąc najgosze z tego wszystkiego było założenie cewnika . Sama operacja super, dziwne uczucie miec nogi bezwładne- podanie znieczulenia nie bolało, pierwszy dzień tez nie bolało nic, dopiero na drugi dzień kazali wstac, no to wtedy ból był wielki, ale do zniesienia, takze dało się żyć bez większych problemów. Na trzeci dzień juz wstawałam normalnie i mogłam zajmować się dzieckiem. Ale nie miałam pokarmu...pojawił się dopiero na 4 dzień i okzało się ze mam niedrożne kanaliki, kolejny dzień nie mogłam karmić, odtykali mi te kanaliki, to był BÓL MASAKRA, nigdy w życiu nic mnie tak bardzo nie bolało, cc przy tym to pikuś. No ale jak juz odetkali to problem, bo mały 4 dni na butelce i nie potrafi ciągnąć cyca, bo juz wyczuł że z butli duzo łatwiej. Połozne go wymęczyły, przystawiając do cycka a on coraz bardziej is edenerwował i tak sie na butli kończyło...kazały mi karmić i niepozwoliły używac laktatora...głupota, a ja miałam juz cycki jak balony. Ale po kryjomu ściagałam pokarm i dawałam mu z butelki moje mleko . I tak do tej pory, kurcze jedyny problem to ten cyc. Nie chce za Chiny ciągnąć, próbuje go przystawiać to tylko sie pręży, wygina, bo mu łatwo nie poleci i trzeba sie zassać a on nie potrafi tak. No i ściągam mleko laktatorem a podaje butelką...troche żałuje ze nie je bezpośrednio z piersi no ale co mam zrobic, od pierwszych chwil na butelce i nie chce sie mały pierun pomęczyć. Ale ważniejsze ze je moje mleko a nie jakies proszkowe specyfiki. Tylko przyznam ze troche to męczące, podwójna robota, najpierw sciągnac potem karmić i tak w kółko Ale za to synuś jest cudowny. Pierwsze jeszcze ze szpitala: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0789040a 1d055e6a.html A tu z dzisiaj: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f35e3f8 55a78b70.htm

serdecznie gratuluje:* podgladam Twoje malenstwo na NK i sie zakochalam:))hihi slodki jest! super ze sie dobrze czujesz a przy CC czesto sa problemy na poczatku z pokarmem no i niestety maluszki sie rozleniwiaja na butelce,ale mysle ze dacie rade!!

loona - próbuj przystawiać synka, może w końcu się nauczy, bo tak to się kobieto zamęczysz. Ciekawe co tam u Sylvi ??

Dzień dobry. Melduję się, że jeszcze nie urodziłam :) Achaja jak chcesz to napisz mi na nk numer telefonu do siebie to dam Ci znać jak coś się zacznie dziać :) W środę jadę na wizytę i nie wiem czy przypadkiem już nie zostanę w szpitalu więc wtedy już nie będę miała dostępu do internetu :( i nie będę miała jak was powiadomić, że urodziłam.

To w takim razie czekam na wiadomość na nk :) Nie obiecuję, że to będzie dzisiaj bo nie wiem jak będzie u mnie z czasem popołudniowym ale na pewno jutro rano odpiszę ci sms-ka z moim nr.

Cześć laski Achaja próbowałam przystawiac małego kilka razy jeszcze ale nie bardzo. On łapie cycka ale jak mu nie leci duzo to puszcza i na tym sie konczy bo po kilku razach jest juz zapłakany, spocony i zdenerowany. Chyba nie bede go juz męczyc, nie mam serca patrzyc jak sie stresuje i ja przez to tez...wczoraj przepłakałam dwie godziny ze mi to nie wychodzi, no ale mój mi potem tłumaczył, ze najwazniejsze jest ze pije moje mleko a nie sztuczne a czy z cyca czy z butelki to nie ma różnicy w tym by go zdrowo odzywiac. Takze moze lajcikowo jak bedziemy lezec w łóżku bede mu przystawac cycka ale nic na siłe i trudno. A poza tym jest super:) Kochane maleństwo:) Sylvia to jak cos to czekamy na info od ciebie:)

Witam, No to ja spadam w dół ... STARAJĄCE SIĘ Nick........|.Data @...|Test....|CyklStarań.|..Miasto....|..Wiek...|Dziecko ________________________________________________________ Aszti.......|..23.05......5.06........12........Warszawa ........32 Ptakowa...|.....?...........?.........17.........ok.Kłod zka.......26 Eddi29.....|.....?...........?..........6.........śląski e. ..........27 zabcia86...| 15.07.....kolejny.........- ......kuj-pom...........23 ZACIĄŻONE: Nick......|..Wiek..|..TC..|...Data Porodu...|Płeć......|..Miasto......|...Dzieci ________________________________________________________ ___ Dominikap...27....!...12..I...14.04.2009.....I.......... .| .lubuskie. ...I....1.... Tulipanek....28....I...22..I....26.05.2009....I ...........|małopolska...I....-.... Dianak.......26....I...20...I...11.06.2009....|chłopak.. | warszawa....|.......... Sylvia25...|.25.....I..37...I....16.07.2009...Ichłopak.. .|Kraków.......I........... J_A_N_A...|..26..|.37..|...15.07.2009|(dziew)Gabriela|Zi el. Góra|Justysia 2l kasza83......25....|...?...|....21.07.2009?..|.......... .|.łódź..........|.... LUŚKA28...|.28.....I..9....I....23.09.2009...I.......... ..I..opolskie.... I..syn 2lata fretka83......26.....| 14|....06.12.09?......|....?.......|Śląsk/Szwecja.|syn 6l.,syn 3l achaja82......27.....|..5...|...10.03.2010...|...........|..Trójmiasto..|...... NASZE MAMUSIE I DZIECI NICK…|.....URODZINKI..|.....WAGA/WZROST...|....IMI E.....|....miasto ________________________________________________________ _________ Nicola81......13.06.09..........3450/58cm.....Emilianek. ...Górny Sląsk Loona_84....22.06.09...........3400/55cm.....Kamilek.... ..Dolny Śląsk GOŚCIE: ________________________________________________________ ___ kasiula86.. Poznań........22 marta84....Poznań .......24 Edusia83....Kraków.......25

Dzięki Żabcia :D Jakoś jeszcze to do mnie nie dotarło... Pochwalę się, że beta ładna 452,4mlU/ml :) A specjalnie dla Ciebie trochę fluidków 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 Tobie też się na pewno niedługo uda ;) Namówiłaś męża na badanko ??

ACHAJA NO NARESZCIE SIE UDALO!!!! GRATULACJIE MOJA KOCHNA:):):):):) CIERPLIWOSC POPLACA I W TWOIM PRZYPADKU SIE TO POTWIERDZA!!! Ale sie ciesze:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D a ja tez zaktualizuje tabelke bo tygodnie cos tu nie grają ;) I chcialam wam powiedziec ze wczoraj bylam u gina i z moja fatalną szyjka macicy przy 2 ciazy teraz jest wszystko w najlepszym porzadeczku!!! No i jeszcze tylko jutro i w czwartek na usg bede ogladac mooje malenstwo :D Juz sie nie moge doczekac... Oj Achaja i ty tez juz teraz bedziesz czekala na te piekne usg gdzie maluszek kopie nozkami i pieknie bije serduszko Jeszcze raz ci gratuluje... No i Loona gratulacjie i dla ciebie!!!! Dobrze ze maly jest caly i zdrowy:) A to ze cycem nie mozesz karmic to bardzo szkoda,ale mam nadzieje ze wytrasz w tym zeby odciagac pokarm z piersi...choc wiem ze to trudne:O ja w swojej karierze karmienia a w sumie karmilam po rok kazedego czyli 2 lata w ciagu wiem co to byla dla mnie za meka jak musialam odciagnac pokarm :O Ale dasz rade!!! Trzymam kciuki!!! A co do przykladania do piersi to moje doradzenie jest takie zbys dalej probowala...ale najpierw zrob tak...wez odciagni troche pokarmu odciagaczka potem taki rozgrzany \" naciagniety\" sutek z mleczka daj malemu do buzi,najtrudniej dziecu jest pociagnac wlasnie te pierwsze razy pozniej te mleko duzo latwiej wyplywa. Jak bedziesz chciala to sprobuj;) Pozdrawiam was laseczki cieplutko i dam wam napewno znac co u mnie po usg. Aha a z nowosci ciazowych dzis pokazala mi sie siara :O i juz bede wszystko plamic :O Ale karmienia sie juz nie moge doczekac!!!:D STARAJĄCE SIĘ Nick........|.Data @...|Test....|CyklStarań.|..Miasto....|..Wiek...|Dziecko ________________________________________________________ Aszti.......|..23.05......5.06........12........Warszawa ........32 Ptakowa...|.....?...........?.........17.........ok.Kłod zka.......26 Eddi29.....|.....?...........?..........6.........śląski e. ..........27 zabcia86...| 15.07.....kolejny.........- ......kuj-pom...........23 ZACIĄŻONE: Nick......|..Wiek..|..TC..|...Data Porodu...|Płeć......|..Miasto......|...Dzieci ________________________________________________________ ___ Dominikap...27....!...12..I...14.04.2009.....I.......... .| .lubuskie. ...I....1.... Tulipanek....28....I...22..I....26.05.2009....I ...........|małopolska...I....-.... Dianak.......26....I...20...I...11.06.2009....|chłopak.. | warszawa....|.......... Sylvia25...|.25.....I..37...I....16.07.2009...Ichłopak.. .|Kraków.......I........... J_A_N_A...|..26..|.37..|...15.07.2009|(dziew)Gabriela|Zi el. Góra|Justysia 2l kasza83......25....|...?...|....21.07.2009?..|.......... .|.łódź..........|.... LUŚKA28...|.28.....I..9....I....23.09.2009...I.......... ..I..opolskie.... I..syn 2lata fretka83......26.....| 18|....06.12.09?......|....?.......|Śląsk/Szwecja.|syn 6l.,syn 3l achaja82......27.....|..5...|...10.03.2010...|.......... .|..Trójmiasto..|...... NASZE MAMUSIE I DZIECI NICK…|.....URODZINKI..|.....WAGA/WZROST...|....IMI E.....|....miasto ________________________________________________________ _________ Nicola81......13.06.09..........3450/58cm.....Emilianek. ...Górny Sląsk Loona_84....22.06.09...........3400/55cm.....Kamilek.... ..Dolny Śląsk GOŚCIE: ________________________________________________________ ___ kasiula86.. Poznań........22 marta84....Poznań .......24 Edusia83....Kraków.......25 Ale sie napisalam jak glupia :O ;)

Wchodzę patrzę a tu takie wiadomości :D Normalnie Achaja nawet nie wiesz jak się cieszę :D Tylko kurde to oznacza, że ja muszę iść rodzić bo o ile dobrze pamiętam to ostatnio ci napisałam, że pewnie jak ja urodzę to ty zajdziesz w ciążę :D A pro po zaraz wysyłam Ci sms-ka z moim nr tel.

Dzieki Sylvia, smska dostałam ;) Numer zapisałam i będę czekać na wieści ;)

namówilam,ale nie mileismy kiedy zrobic,ciagle w rozjazdach,jak to w urlopie,ale dzis sie laba skonczyla,bylam w pracy:(( fluidki lapie i mam nadzieje ze zaowocuja:))

japierdziele!!!!!!!!!!!!!!!!! dosłownie az mi sie łza w oku zakręciła, achaja wielkie gratulacje, ale sie cieszę!!!!! Chyba jednak mój brzuszek dostałas:) A ja z chęcia się go dla Ciebie pozbyłam:)))) Wielkie buziaki, nieługo i Ty bedziesz tulić swojego maluszka!!!

Gość Fifi 140000
Witajcie dziewczyny! Czy brałyście jakieś witaminy na wzmocnienie przed ewentualnym zajściem w ciążę? Ja poza kwasem foliowym biorę Falvit... Z tego co wiem jak się jest w ciąży lekarze w większości odradzają przyjmowanie syntetycznych witamin. No chyba, że kobieta ma anemię to wtedy zalecają baranie żelaza. Ja jak na razie popijam sobie więcej soczków aby wzmocnić nieco organizm... Jak to jest w końcu z mlekiem? Trzeba pić czy raczej nie za dużo? I czy UHT czy lepiej krowie? Do wystartowania ze staraniami jeszcze ok. 4 tyg. Staram się zbytnio nie napalać, że się uda za pierwszym razem... ale trudno przezywciężyć psychikę i myśli przestawić na inny tor:/ Jak to u Was było? Co pomaga a co wręcz przeciwnie? Dzięki za wszelkie informacje:) i gratuluję tym, którym się już udało zajść i urodzić:) Życzę dużo zdrówka!

Hej Fifi Ja przed zajściem brałam kwas foliowy a potem jak juz się udalo (za drugin razem) zaczełam łykać feminatal do 12 tc, następnie feminatal z DHA po 12 tc. A mleko piłam jak zwykle, czyli dwa trzy razy w tyg jadłam z mussli, normalne mleko z kartonu. A dziś mam ślicznego 9-dniowego synka który własnie smacznie sobie śpi:) Życzę ci powodzenia w staraniach, czeka Cie piękne 9 miesięcy.

Hej hej! Ja dalej niestety w 2paku :( Fifi - mi ginekolożka nie kazała brać witamin dla kobiet w ciąży tylko jesc duzo warzyw i owoców, bo witaminy w nich sa lepiej przyswajalne. Biore teraz pod kniec tylko zelazo a na poczatku bralam kwas foliowy, ale kwas foliowy w sumie najbardziej powinno sie brac PRZED zajsciem w ciazy i w I trymestrze. Co do mleka to nie wiem po co uwazasz ze musisz je pić... nie ma takeij potrzeby. Nalezy sie racjonalnie odzywiac a z nabiału lepsze sa jogurty niz mleko (naturalne z dodatkiem owoców ale dodanych samodzielnie bo te kupne sa mocno przesładzane). Ja z mlekiem to w ogole mam problem bo starsza córa ma skaze bialkową i pediatra w ciazy zabronila mi w ogole nabialu aby młodszą uichronic przed tą alergią ale ginekolożka znów powiedziala ze mam chociaz jogurty pic a na diete bezmleczna przejsc po porodzie...

Cześć dziewczyny. Po wczorajszej wizycie u lekarza dalej jestem w dwupaku ale 7 idę do szpitala rodzić :) Więc już mi nie wiele czasu zostało. Rozwarcie jest na 2 cm więc coś zaczyna się dziać :d

Gość Fifi 140000
Dzięki dziewczyny za rady:) Mam koleżankę, która ma 2,5 m-czne dzieciątko i niestety okazało się, że ma skazę białkową:/ Karmi go na razie piersią, ale przy takiej ostrej diecie bezbiałkowej chyba długo nie wytrzyma:/ Ja póki co staram się nastawić pozytywnie, że wszytsko będzie dobrze i z zajściem i z przebiegiem ciąży! Oby... A o mleko pytałam, ponieważ ja nie przepadam za nim i jeśli już trzeba go pić dla zdrowia dziecka to się jakoś przymuszę... Jogurty już prędzej mi wchodzą:) Pozdrawiam Was cieplutko i Wasze Maleństwa, a tym, które się starają życzę dużo cierpliwości!:) (czyli sobie też;)

hej dziewczynki nie bede duzo pisala bo jest u mnie moje mama :O a ona jest ciekawska jak nie wiem :O ale mamy zdrowego i slicznego synusia numer 3:):):):):) Bede zdominowana przez facetow w domku Jestem bardzo szczesliwa i juz w tym momencie nie zmienila bym go na zadna dziewczynke Moj kochany nastepny malenki mezczyzna :) jest przeuroczy dam fotosik ale jutro na spokojnie jak mam pojedzie do siebie...

fretka - gratuluję chłopca, choć wiem, że wolałaś córeczkę, no cóż będziece próbować dalej ;)

Dzieki Achaja za gratulacjie:) Ale do 3 razy sztuka wystarczy ;) Juz koniec naszych staranek o corunie... Jedym sa pisane same dziewczynki innym chlopcy takze my nalezymy do tej drugiej grupy ;) Ale nie zaluje i nie ma mi zal...ciesze sie bardzo jest taki sliczny :)

No fretka gratuluję kolejnego chłopaka w rodzinie ;) To fajnie, że wszystko ok no i czekamy na jakąś fotkę nie tylko małego ale też brzuszka :)

Hej, Wpadłam się pochwalić, że właśnie wróciłam od lekarza :) W prawdzie nie zobaczyłam jeszcze wiele, ale pęcherzyk 0,57cm jest i umiejscowił się prawidłowo wewnątrz macicy :D Dostałam zdjęcie \"kropki\" i zaproszenie na za tydzień, aby posłuchać serducha - lekarz chyba chce mnie na kasę trochę naciągnąć ale mimo to się skuszę :D

Gość Fifi 140000
No to gratuluję:) Fajnie, że wszystko dobrze. Powiedzci mi. w którym tygodniu ciąży iść najlepiej do lekarza, żeby nie było za wcześnie ani za późno ( wrazie jakiś nieprawidłowości) Tak przyszłościowo pytam... :)