Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Denega

Ile średnio kosztuje wystawienie samochodu na Allegro ?

Polecane posty

I co to znaczy prowizja od sprzedaży ? Próbuję wczytać się w tabelę opłat ale nie bardzo to rozumię ? Z góry dziękuję za pomoc

Gość zalezy jaka cene wystawisz
za samochód

Gość 21_lat
ok 20 zł

Gość eaaa
prowizja od sprzedazy to jest procent jaki wpłacasz na Allegro konto gdy uda Ci się sprzedac dana rzecz, jak sprzedalam za 200 zł zestaw ubran musialam 20 zł zapłacic prowizji. A za wystawienie przedmiotu tez opłaty sa i za dodane zdjecia chyab 0,10 zł za zdjecie ale nie jestem pewna zapomniałam

Gość eaaa
te moje 20 zeta to było zsumowane razem z opłata za wstawione fotki

Gość to jak to jest
jeżeli samochód za 12 000zł to ile tych opłat jest ?

Oplata za wystaiwenie samochodu jest stala (jak sie nie myle to 15 pln) - nie ma znaczenia jego wartosc. O wiele latwiej i taniej jest wystawic na otomoto - kosztuje to smsa za 5 pln (czyli 6.1 z VATem) i od razu automatycznie wystawia sie (za darmo) tez na allegro (tzn jest widoczne dla userow allegro)

Gość sarmata
Ja proponuję opcje sprzedamgo.pl - płacisz 30 zł (czyli tyle ile za ogłoszenie na allegro) i oni wystawiają ogłoszenie chyba w 20 serwisach polskich i jednym europejskim - jak dla mnie fajna sprawa i mega się opłaca.

Gość sarmata
Ja proponuję opcje sprzedamgo.pl - płacisz 30 zł (czyli tyle ile za ogłoszenie na allegro) i oni wystawiają ogłoszenie chyba w 20 serwisach polskich i jednym europejskim - jak dla mnie fajna sprawa i mega się opłaca.

Gość gość
Chyba nadal 25 zł, tak? Ale nie opłaca się. Wystawiłem i nie miałem ani jednego telefonu, a sprzedałem przez darmowe - https://ogis.pl/ Nie ma co płacić za ogłoszenia, tym bardziej że z tych płatności zupełnie nic nie wynika. A Allegro akurat w takich tematach cały czas traci.

Gość gość
Na Ogis wystawisz całkowicie za darmo, a masz znacznie większe możliwości, niż na innych serwisach, poważnie. Przede wszystkim tam dochodzą opcje społecznościowe, tzn. logujesz sie przez FB, a ogłoszenie dociera do znajomych i znajomych i znajomych. W ten sposób realnie można dotrzeć do mnóstwa osób.

Gość robikkk
Możesz ogłoszenia dodawać w wielu regionach bezpłatnie przez Lokalne Oferty. Na innych portalach ogłoszeniowych trzeba za taki luksus dopłacić. Regulamin jasny, żadnych haczyków.

Gość gość
3zł za dzień wiszenia ogłoszenia

Gość kaport
Za dużo i w dodatku na ogłoszenie nie ma żadnego odzewu. Lepiej zostawiajcie te ogłoszenia na Ogis - tam wystawiacie je za darmo, a ludzie mają może nawet więcej? To wnioskuję po zainteresowanie. Dziwne, ale z ja naprawdę z allegro, z ogłoszenia za 25 zł, nie miałem choćby jednego telefonu.

Gość gość
Jeśli już faktycznie wystawiliście na allegro, to dobrze jest zintegrować sobie konto z Ogisem, wtedy aukcja tam wskoczy automatycznie, podobnie jak wszystkie inne. Oczywiście za darmo. No i śmieszne - ja znalazłem klienta na auto nie z serwisu płatnego, tylko darmowego!

Gość gość
Ogis ma wystawianie ogłoszeń za darmo. Allegro i OLX to już nie to samo co kiedyś. Zresztą - ja mam właśnie zaintegrowane Allegro z Ogisem. Co wystawiam na Allegro, to trafia również na Ogisa. I tak jest łatwiej, tym bardziej jeśli wystawia się wiele przedmiotów. Wszystko z automatu idzie na dwa serwisy.

Gość miltoro
A jeśli macie już coś wystawione na Allegro, to zintegrujcie sobie konto z Ogis, wtedy wszystko będzie się na Ogisie równie automatycznie i za darmo pojawiać. O ile wystawiacie tych przedmiotów sporo, to macie mocne uproszczenie.